tr
door treurwilg Sep 1, 2005 om 10:51
Garantie & verzekeringen

Na royering geen ziektenkostenverzekering meer mogelijk?

Vanwege een betalings achterstand, is mijn particuliere ziektekostenverzekering geroyeerd. Ik heb echter 2 kleine kinderen en heb mij bij een andere particuliere ziektekostenverzekeringen weer proberen aan te melden. Deze aanvragen worden echter geweigerd vanwege het royement. Kan ik mezelf en wat ik belangrijker vindt mijn 2 kleine kinderen niet meer verzekeren voor ziektekosten??


 


 

619 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

vladja
door vladja - Sep 1, 2005 om 11:47
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ziektekostenverzekeraars hebben geen acceptatieplicht. Ze kunnen u dus
weigeren wegens een royement bij een andere maatschappij wegens
betalingsachterstand.



Het enige wat u kunt doen is een klein baantje nemen, b.v. 1 en 2 uur
schoonmaken per dag, waardoor u automatisch in het ziekenfonds komt tot
1 januari 2006.



Vladja

tr
door treurwilg - Sep 1, 2005 om 11:53
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik werk echter al 40 uur in de week, ben ambtenaar dus was ik particulier verzekerd.. Mijn vrouw is echter wel ziekenfonds verzekerd, de kinderen mochten niet bij haar op omdat ik hoofdverdiener ben. Mogen de kinderen dan nu alsnog bij haar op omdat ik mezelf niet kan verzekeren ??

vladja
door vladja - Sep 1, 2005 om 11:58
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ik moet u helaas teleurstellen. Volgens de ziekenfondswet moet de
hoofdverdiener voor de ziektekostenverzekering zorgen, d.w.z. de meest
verdienende. Het feit dat u geen verzekering kunt afsluiten verandert
niets aan die wet.



Vladja

tr
door treurwilg - Sep 1, 2005 om 12:23
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ok, bedankt voor de snelle antwoorden. Zijn er maatschappijen bekend die makkelijker zijn vwb acceptatie? Ik moet mijn dochter van 4 maanden nu zorg ontzeggen omdat het gewoonweg niet te betalen is.........

vladja
door vladja - Sep 1, 2005 om 12:49
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Ik weet niet of het helpt, maar u zou het volgende kunnen proberen. Uw
vrouw zit in het ziekenfonds en moet dus de nominale premie elke maand
betalen. Als dat zonder problemen is gebeurd, en daar geen achterstand
is geweest, ga een persoonlijk gesprek aan met dat ziekenfonds. Niet
een info/callcenter nono, maar iemand hogerop in de organisatie. Leg
hem/haar het hele verhaal uit. Wijs de maatschappij op het regelmatige
betalingsgedrag en vraag zij u kunnen helpen met het afsluiten van een
particuliere verzekering.



Als deze ziekenfondsverzekeraar nog andere verzekeringsprodukten voert,
kunt u aanbieden om in de loop van de tijd uw andere verzekeringen ook
bij hun onder te brengen met een automatische maandelijkse incasso.



Niet geschoten is altijd mis.



Vladja





gemojo
door gemojo - Sep 6, 2005 om 07:59
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

hallo


mijn man is ook hoofdkostwinner maar allebei de kinderen zijn bij mij bij geschreven. dus ik zou als ik jou was het even na vragen bij je ziekenfonds van je vrouw.


veel succes


gemojo

re
door rene17 - Sep 10, 2005 om 23:06
106 Antwoorden / 3 Vragen
0

Gemojo,


Als uw echtgenoot hoofdkostwinnaar is en particulier verzekerd, en u bent ziekenfondsverzekerd, dan mogen uw kinderen niet op de ziekenfondspolis bijgeschreven zijn. Indien dit wel het geval is, dan kunt u hiermee problemen krijgen indien u kosten gaat claimen en de verzekeraars komen erachter wat er aan de hand is. De ziekenfondsverzekeraar kan een uitkering weigeren omdat uw kinderen particulier verzekerd moesten zijn. Particuliere verzekering is niet verplicht en dan komt het er dus op neer dat uw kinderen onverzekerd zijn, ook al hebt u ziekenfondspremie betaald ! Ik neem aan dat de zorg voor uw kinderen belangrijker zijn dan het eventuele premieverschil tussen de verzekeraars, dus ik zou ervoor zorgen dat e.e.a. met spoed wordt rechtgezet !

re
door rene17 - Sep 10, 2005 om 23:10
106 Antwoorden / 3 Vragen
0

Er zijn wel verzekeraars die iets soepeler met dit soort problemen omgaan, maar zoals gezegd ... acceptatieplicht is er niet voor particuliere ziektekostenverzekeringen. Het zou helpen als u de rest van het jaar de premie vooruit kunt voldoen (dus geen maandbetaling). Dat is voor verzekeraars wellicht iets meer reden om aan te nemen dat er de komende paar maanden geen betalingsachterstand zal ontstaan.  Daarna zijn verzekeraars toch al verplicht u en uw kinderen te accepteren voor tenminste het basispakket. Verzekeraars mogen per 1 januari 2006 niemand weigeren voor de basisverzekering, maar wel voor de aanvullende verzekering.

gemojo
door gemojo - Sep 11, 2005 om 09:14
6 Antwoorden / 3 Vragen
0

hoi rene


mijn man is ook gewoon ziekenfonds verzeker hoor maar toen we ze gingen aangeven bij het ziekenfonds werd zowel 2jaar geleden als afgelopen juni aan ons gevraagd bij wie de kinderen bij geschreven moesten worden. en dat terwijl mijn man hoofdkostwinner is. en dat ook netjes gemeld maar er werd gezegt dat dat niet uitmaakte.


groetjes gemojo


 

re
door rene17 - Sep 11, 2005 om 09:54
106 Antwoorden / 3 Vragen
0

Gemojo,


Als u beiden een inkomen onder de ziekenfondsgrens verwerft en dus beiden verplicht ziekenfondsverzekerd bent, dan maakt het inderdaad niet uit op welke polis de kinderen worden bijgeschreven.


Voor de vraagsteller ligt het echter anders. Daar heeft de hoofdkostwinnaar een inkomen boven de loongrens en kunnen de kinderen niet bijgeschreven worden op de ziekenfondspolis van de echtgenote.

ft
door ftm - Sep 12, 2005 om 20:54
102 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dat hoeft niet, René, omdat bij de gemeente ook de plantsoenendienswerkers particulier verzekerd zijn bij IZA en de echtgeno(o)te als ziekenfondsverzekerde tòch meer kan verdienen dan de particulier verzekerde eerstgenoemde echtgeno(o)te.

re
door rene17 - Sep 12, 2005 om 21:58
106 Antwoorden / 3 Vragen
0

ftm,


Verplichte regelingen zoals IZA gaan uiteraard voor, maar er is reeds aangegeven dat de partner ook ziekenfondsverzekerd is, dus heb ik hierop mijn reactie afgestemd.

ft
door ftm - Sep 13, 2005 om 01:23
102 Antwoorden / 1 Vragen
0

 Rene, ik ging in op deze quote: "Voor de vraagsteller ligt het echter anders. Daar heeft de hoofdkostwinnaar een inkomen boven de loongrens en kunnen de kinderen niet bijgeschreven worden op de ziekenfondspolis van de echtgenote".


Treurwilg heeft al aangegeven ambtenaar te zijn. Hij hoeft dus helemaal niet boven de loongrens te zitten. Het feit dat hij geroyeerd is wegens betalingsachterstand doet al vermoeden dat zijn inkomen niet aan de hoge kant is.
Het blijft dus nog altijd mogelijk dat een ziekenfondsverzekerde partner meer verdient dan een particulier verzekerde ambtenaar, en dat de kinderen in dat geval bij de ziekenfondsverzekerde worden ingeschreven.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer