an
door angela1968 Mar 4, 2009 om 17:56
Garantie & verzekeringen

Uitvaartverzekering

Wat is wijsheid? Als kind zijnde heeft mijn moeder een uitvaartverzekering voor me afgesloten die op mijn 21ste jaar afliep. De waarde is iets van € 900. Aansluitend heb ik gelijk zelf een uitvaartverzekering afgesloten die ondertussen, bijna 20 jaar later, € 1.660 waard is.


Een jaar of vijf terug bedacht ik me dat een uitvaartverzekering die in centen uitbetaald, natuurlijk steeds met de jaren minder waard wordt waardoor je weer moet bijverzekeren. Om van het hele gezeur af te zijn heb ik een verzekering bij Dela afgesloten die in natura wordt uitbetaald.


Nu krijg ik vandaag weer bericht van mijn assurantiemannetje dat mijn premie voor de verzekering ad € 1.660 eerdaags weer moet betaald worden en ik vroeg me eigenlijk af of dit nog wel zin heeft als ik ondertussen ook een natura verzekering heb.


Weet iemand of het mogelijk is om de oude verzekering van € 900 al tijdens mijn leven uit te laten keren en of het mogelijk is om de lopende verzekering ad € 1.660 stop te zetten en ook uit te laten keren? Zo ja, zou ik daar dan heel veel aan verliezen door administratiekosten?


Met dank voor de reacties.


Angela

470 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 4, 2009 om 18:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja u kunt ze rusteg afkopen want die natura verzekering moet dus alle kosten opbrengen die gemaakt zullen worden mits ze in de overeenkomst staan.


Het afkopen kost u een hoop geld vraag eerst maar na hoeveel dit kan bedragen en neem dan een besluit.


Een lang leven u toegewenst doot Valerius

ve
door verwijderd - Mar 4, 2009 om 18:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een uitvaartverzekering kan je niet tijdens leven uit laten keren. Je kunt de verzekering van 1660,- wel premievrij maken. De verzekerde som wordt dan wel minder waard. Hoeveel dat kan je assurantiemannetje je vertellen.

Verder: het kan zeker geen kwaad om naast je naturaverzekering nog wat extra geld er bij te hebben, aangezien een naturaverzekering alleen het minimale c.q. een standaardpakket inhoudt. En dat is wel erg minimaal, bijv. maar 1 volgauto, 1 kopje koffie met een droog plakje cake en 50 rouwkaarten. Wil je dus meer volgauto's, 200 rouwkaarten enz. dan moet dat allemaal bijbetaald worden.




ve
door verwijderd - Mar 4, 2009 om 18:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

P.S. Ik zie dat onder de Basisverzekering zelfs geen enkele volgauto wordt meegerekend.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer