ca
door candy Jan 6, 2008 om 20:38
Huishouden & energie

Aluminium radiator

Wij zijn voor onze nieuwe woning op zoek naar een smalle/ hoge design radiator voor in de keuken. Nu liepen we van het weekend tegen een heel interesant geprijsde aluminium radiator aan. Ik heb echter nog nooit gehoord van aluminium radiatoren.


Is er iemand die ervaring heeft met dit soort radiatoren? Naast de gunstige prijs zouden ze veel sneller warm worden.  

8370 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Jan 6, 2008 om 21:20
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo candy,

Dat de radiatoren van een cv-installatie in huis geverfd zijn is niet zonder reden. Er is dan een maximale warmte-afgifte aan de omgeving. De kleur van de radiator maakt dan niet eens zoveel uit. Dit in tegenstelling tot een radiator van 'blank metaal' of aluminium. Dus het ziet er misschien wel mooi uit, maar effectief is het niet.

m.vr.gr. Freya




hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 6, 2008 om 22:26
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Candy,

Aluminium (alu) is een zeer goede warmtegeleider. Het wordt o.a. gebruikt voor warmteafvoer van de processor in je PC. Koper is duurder, anders was dat beter. Alu radiatoren zullen iets eerder en gemakkelijker hun warmte afgeven.

Het is geen probleem alu een kleurtje te geven en dat kan op velerlei manieren. Meestal moffelen/poedercoaten. Meestal worden ze in wit en aparte modellen geleverd. Het heten dan design radiatoren. Zijn duurder dan (plaat)stalen radiatoren.

Hardware ERror MAN.



wimbremer
door wimbremer - Jan 21, 2008 om 17:01
122 Antwoorden / 19 Vragen
0

Bedenk echter één ding: een zwarte radiator heeft een veel hogere warme-afgifte dan een witte. En da's geen grap.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Jan 21, 2008 om 18:53
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Klopt. Daarom maken ze de aluminium koellichamen van versterkers en netvoedingen ook zwart.

Hardware ERror MAN.



ca
door candy - Jan 21, 2008 om 19:18
3 Antwoorden / 7 Vragen
0

We stellen de reacties erg op prijs. Maar het gaat ons niet om de kleur aluminium maar om het materiaal. De meeste rediatoren zijn van staal en deze dus van aluminium. We willen weten of het een goede keus is of dat we toch 'gewoon' een stalen moeten kopen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer