ve
door verfkwast Oct 25, 2010 om 13:54
Huishouden & energie

Cv van buurman veroorzaakt brom in mijn huis

Als de buurman zijn cv aanzet komt er in mijn huis een irritante brom. De cv van de buurman is aan gesloten in ons gezamelijk luchtkanaal. De brom is begonnen toen voor de huidige buurman er een weet plantage in zat. Heeft iemand een idee hoe dit komt. De buurman heeft zelf nergens last van.

10625 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Oct 25, 2010 om 23:55
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag kwast,

Wat je hoort is het starten van de rookgasafvoer ventilator. Dat is een flinke radiale ventilator die relatief langzaam aanloopt. In het begin bij het starten zal deze iets harder brommen dan wanneer ze op toeren is.
Is er na die plantage een nieuwe CV in gekomen?

Hardware ERror MAN.

ve
door verfkwast - Oct 26, 2010 om 21:03
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

hallo Error,

De cv is niet vernieuwd, en die ventilator, als dat het is, geeft continu de zelfde zeurbrom. Mijn vraag is eigenlijk , wat kan ik hier aandoen en hoe kom ik er van af.
De brom zit in mijn rookkanaal die ik met de buurman deel en steekt een stukje mijn kamer in .Daar komt het geluid ook uit en resoneert zo door mijn huis heen. Kan ik de buurman aansprakelijk stellen voor overlast.
Groetjes Kwast

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Oct 26, 2010 om 21:24
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

@ Kwast:

Je kunt beter met de buurman overleg plegen, want hij zal dat geluid ook hebben, mogelijk nog erger. Daar zal hij ook van af willen, tenzij hij hardhorend is, doch dan zal hij misschien wel begrip hebben voor een horende met overlast.

Is de CV eigendom van de buurman?

H.

an
door ankhor - Oct 27, 2010 om 12:37
122 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is de brom constant of af en toe? De eidingen willen wel eens gaan brommen
fluiten met automatische radiatorkoppen of een gewone als die op een bepaalde stand staat. Dus even de koppen draaien als het gewone radiatorkoppen zijn
en kijken of het dan weggaat ook even bij automatsiche op een ander stand
zetten en kijken of het minder wordt.
En het kan ook, al eerder beschreven hier, de ventilator zijn die net even aanloopt.

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - Oct 27, 2010 om 12:47
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

@ ank:

Het fluitend geluid van (radiator)kranen dat uit een luchtkanaal komt? Hoe fiks je dat?

H.

1paul
door 1paul - Oct 27, 2010 om 14:33
3188 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik vermoed dat er met het verwijderen van de weet plantage ook een afvoer verwijderd is uit het bestaande rook kanaal en dat daarom u nu last heeft van deze vervelende brom.

U zou inderdaad het beste samen met de buurman eens kunnen kijken wat er nu anders is dan voor die tijd, schakel eventueel de huurbaas in in deze en laat deze er eens naar kijken als u er samen niet uitkomt...

te
door terpstra - Oct 27, 2010 om 22:17
174 Antwoorden / 5 Vragen
0

Beste verfkwast. Uw informatie is te summier. Daar kan een techneut niets mee.
Aannames en oplossing op basis van onvoldoende gegevens helpen u niet verder.
Geef aan de woonsituatie. Flat; Rijtjes/schakel of anderzinds. Twee onder èèn kap? Dat u luchtverwarming heeft is helder. Èèn traps of tweetraps met warmtewisselaar? Wat zijn de gegevens? Laat het weten. Groet, H

a3
door a3ass - Nov 9, 2010 om 22:12
10 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bij mij was dit een hele tijd geleden ook het geval met de ketel van mijn buren. Er is toen een service monteur bij geweest die ik ken, en bij navraag bleek dat de afstelling van de ketel niet goed was. D.w.z. de ketel zuigt de zuurstof om te kunnen verbranden van buiten aan, deze gas/lucht verhouding moet aan een bepaalde waarde voldoen om een goede verbranding te krijgen. Na afstelling van de ketel (gasblok) geen last meer gehad.

Groetjes en succes.

gsm
door gsm - Nov 9, 2010 om 22:55
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Het probleem komt vaker voor. Mijn buren hebben een Nefit met boiler. Regelmatig sloeg de Nefit in de late uren kortstondig aan om de boiler warm te houden. Dat was zelfs in mijn huis nog goed hoorbaar op de bovenverdieping. Het geluid werd veroorzaakt door de brander, die een soort bulderend geraas produceerde, wat via de rookgasafvoer ook buiten op straat nog te horen was.

De betreffende Nefit wordt regelmatig onderhouden en is de laatste tijd wat stiller.
Toevallig heeft de installateur het onderhoudscontract overgedaan aan een in onderhoud gespecialiseerd bedrijf. Misschien is CV-onderhoud toch een vak apart.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer