ve
door verwijderd Jun 17, 2009 om 10:17
Huishouden & energie

Eikenhouten vloer behandeld met hardwaxolie

Ik heb mijn massief houten vloer (Frans eiken) volledig geschuurd en een eerste laag hardwaxolie (Blue Dolphin, kleurloos zijdemat 3032) aangebracht. De vloer heeft nu ruim 24 uur liggen drogen, en het eerste resultaat valt mij een beetje tegen. De vloer is namelijk veel donkerder uitgevallen dan ik had verwacht. Ik heb juist voor een keurloze hardwaxolie gekozen om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke houtkleur (blank eiken) te blijven. Heeft iemand hier ervaring mee? Zal mijn vloer uiteindelijk toch lichter worden, wellicht na het aanbrengen van de tweede laag en een langere droogtijd. Alvast bedankt voor uw reacties! 

7674 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pkalter
door pkalter - Jun 24, 2009 om 22:53
38 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een vloer die met Osmo (en dat is blue dolphin) olie hardwax behandeld wordt zal inderdaad vrij donker worden. Dit doen de meeste olies omdat ze in het hout trekken. Je kunt de combinatie vloer en olie van te voren op een stukje testen met de olie of gewoon nat maken met water. De Osmo 3032 wordt na verloop van tijd nog iets donkerder waneer de hardwax verkleurd. Iets meer oranje/geel. Als u dit niet wil zou ik de vloer toch weer kaal maken (schuren) en in de WOCA wit zetten. Deze oogt niet wit maar houdt de verkleuring erg lang tegen, zeker als u hem ook nog eens met witte zeep ondrhoud. Ook een watergedragen PU lak houdt het hout lichter omdat deze er nauwelijks interkt en de kleur daarom niet verdiept.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer