ra
door racle Sep 25, 2006 om 13:53
Huishouden & energie

Kleuren Maple planken vloer

Wij hebben een houten planken vloer van Maple. Nu is de vloer erg verkleurd en moet bovendien geschuurd worden.


We willen na het schuren de vloer een andere kleur geven maar de houtnerf moet wel zichtbaar blijven. Daarna willen we de vloer in olie op waterbasis zetten ipv lakken.


Heeft iemand ervaring met het kleuren van een Maple vloer ?

6997 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 1, 2006 om 11:56
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

1 Eerste probleem is het goed kaal schuren, en ook alle beschadigingen onzichtbaar proberen weg te schuren en vullen..


2 kleur kunt U met verdunde beits aanbrengen, liefst op water basis, stinkt niet, en dan erg dun worden...


3 na opschuren zodat alle losse vezels weg zijn olie voor deze vloer bij speciaal zaak kopen, wel duurder, maar elke houtsoort kan niet tegen de zonnebloem olie van de ALDI die ik gebruik...


4 na olieen oppoetsen, zelf met 3 dubbele sokken een schaatsfeestje gemaakt, en met meerdere personen, erg leuk, maar wel veel bier en andere getapt.... dit is leuker en geen poets machine nodig, die alle lastige hoeken vergeet...

ve
door verwijderd - Oct 1, 2006 om 12:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

U kunt de kleur ook verkrijgen met pigmentolie voor houten vloeren.
Daarna voor bescherming een zeeplaag aanbrengen.
Informeer eens bij de betere parkethandel.



ve
door verwijderd - Oct 1, 2006 om 14:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Maple is een moeilijke vloer om te kleuren en olien. Het neemt erg onregelmatig vloeistoffen op waardoor kleurverschillen bijna onvermijdelijk zijn. Aagezien de kantenschuurder een rond krassenpatroon achterlaat en de grote bandschuurder een recht patroon, moet je erg lang polijsten om de krassen kwijt te raken. Deze krassen nemen namelijk veel meer kleurstof op. Ten tweede is olie vochtregulerend wat onwenselijk is bij een vochtgevoelige houtsoort als Maple. Mijn advies, gewoon weer lakken, eventueel met een gekleurde grondlak, het liefst in een lichte kleur. Bij de nieuwe watergedragen PU lakken zoals de Leha PU-102 is het verschil qua uiterlijk erg klein en véél beter te onderhouden.

ve
door verwijderd - Oct 4, 2006 om 17:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik bevestig de reeds drie gegeven antwoorden en kan alleen maar adviseren:


Laat de vloer door een parketspeciaalzaak schuren en olien; met een gepigmenteerde olie, nabehandelen met een blanke hardwax-olie (dan hoef je niet meer te zepen). Hierbij moet gezegd worden dat hoe donkerder de kleur is die u uit zal zoeken, des te meer pigment er in de olie bevindt. Hier door is worden de kleurvariaties groter.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer