Eieren met een laagje
Vandaag kookte in een pannetje 4 scharreleieren gekocht bij AH. Aan het kookwater voegde ik een scheutje azijn toe (voor de geur) en een beetje zout. Ik liet de eieren onder stromend water afkoelen en liet ze verder enige tijd in het pannetje staan. Toen ik de eitjes wilde pellen kon ik zomaar een bruin velletje van de eieren afvegen. Kan iemand zeggen of deze eieren door de eierboer langer houdbaar werden gemaakt door ze van een coating te voorzien. Het is toch nog lang geen Pasen.
[quote=valerius-2 schreef op vrijdag 2 aug 2013, 22:39]Mischien om er een moot gave indruk te maken.
een ei is een ei en je moet het niet fraiier maken dan het is
Morgen tik ik weer een eitje en het zo mooi zijn te weten of er met de eieren gekke dingen gebeuren. Ik neem aan dat het scheutje azijn eb het snufje zout geen invloed op de eierschaal hebben. Misschien heeft een deskundige een verklaring.
Aurora1, die site had ik ook maar bij doorlezen niet doorgegeven want: ik zie nergens waarom er een bruin velletje door ontstaat. Normaliter is dat wit(tig). En ik neem aan dat jos2006 juist nieuwsgierig is waarom het velletje bruin is.
[quote=jos2006 schreef op vrijdag 2 aug 2013, 23:45]Ik neem aan dat het scheutje azijn eb het snufje zout geen invloed op de eierschaal hebben
Azijn heeft wel degelijk invloed op eierschalen.
Eierschalen zijn van kalk en kalk lost op door zuur, dus ook azijn........
Daarbij wordt het effect van azijn ook nog eens versterkt doordat het kokendheet water is.
Dus mogelijk heeft dat velletje te maken met die (gedeeltelijke) oplossing van de kalk.
Als u nu nog eens zo'n ei kookt zonder azijn, met alleen maar een beetje zout, dan kunt u zien of de azijn de 'veroorzaker' is.
[quote=dearagain schreef op vrijdag 2 aug 2013, 20:59]*exact hetzelfde heb ik enige tijd geleden ook meegemaakt
OT
Ja, en?
Als u nu nog eens zo'n ei kookt zonder azijn, met alleen maar een beetje zout, dan kunt u zien of de azijn de 'veroorzaker' is.
Bedankt voor dit antwoord. Als ik goed opgelet had bij de natuurkundelessen op school had ik het kunnen weten. Ik stond alleen verbaasd van de hoeveelheid kalk (schaal) die ik van het gekookte ei kon afwrijven. Het zag uit als huid met grote pigmentvlekken. Het proefje zonder azijn zal ik zeker doen.
[quote=edrick3 schreef op zaterdag 3 aug 2013, 10:19][quote=dearagain schreef op vrijdag 2 aug 2013, 20:59]*exact hetzelfde heb ik enige tijd geleden ook meegemaakt
OT
Ja, en?
*dan zijn er al 2 personen in Nederland die dit verschijnsel opmerkten
*temeer een aanmoediging voor de respondenten op dit forum, om hier een verklaring voor te geven
*tenzij de deskundigheid ontbreekt, ewel dan hebben we pech
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer