amsalemink
door amsalemink Jul 18, 2006 om 15:13
Vrije tijd & tuin

Katjes wilgenboompje.

Hallo lezers. Had in het voorjaar een kort gesnoeid boompje met maar heel weinig katjes omdat ik hem dus op een verkeerd tijdstip gesnoeid heb. Nu hangt-ie zwaar van de volle groene takken waarvan er enkele al tot de grond reiken. En mijn vraag is dus; wanneer kan ik dat nu snoeien zodat ik in het voorjaar toch mooie takken vol katjes krijg. Alvast bedankt voor reacties. Margaret.


 

17004 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

pe
door pegeo - Jul 30, 2006 om 20:25
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hi Margeret,


het is zeker niet hopeloos. De Wilg is een voorjaarsbloeier. De katjes zijn eigenlijk de bloemen van de Wilg. Ze zien er niet uit als de "bekende"bloemen ondat het geen insectenbestuiver is, maar een windbestuiver.


Voorjaarsbloeiers, zoals de (katjes)wilg moeten gesnoeid worden direct NA de bloei. Dus in het voorjaar. Dat mag best fors. De plant gaat dan nieuwe takken vormen waarop het jaar daarna katjes komen. Voor dit jaar al te laat om te snoeien. In2007 dus snoeien in het voorjaar -  gaat zeker lukken. Succes


G. Peters

brynnar
door brynnar - Jul 31, 2006 om 13:24
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Hallo Amsamelink,

De katjes die je siet ontstaan zijn in feite gewoon de bloemen van deze katjeswilg. Zoals de meeste voorjaarsbloeiende bomen, bloeit hij altijd op het hout van het voorgaande jaar. Als je direct na de bloei snoeit, dan zal hij gedurende de rest van het voorjaar en de zomer weer nieuwe takken maken die het volgende voorjaar weer bloeien. Helaas ben je nu dus eigenlijk al te laat met snoeien als je volgend voorjaar weer van die fraaie katjes wil.

Als je snoeit (volgend voorjaar dus), dan kun je in principe de takken tot aan een paar centimeter van de basis wegsnoeien.

Veel succes.

Mvgr - B

amsalemink
door amsalemink - Jul 31, 2006 om 13:27
9 Antwoorden / 18 Vragen
0

Bedankt voor je reactie Brynnar. 't Is me helemaal duidelijk. Groet, Margaret.


 

amsalemink
door amsalemink - Jul 31, 2006 om 13:28
9 Antwoorden / 18 Vragen
0

Hallo Pegeo. Ook vriendelijk bedankt voor je reactie. Groet, Margaret.

el
door elvispresley - Aug 30, 2006 om 20:23
3 Antwoorden / 0 Vragen
0

als ik je een goede raad mag geven snoei niet de heleboom maar haalt de dikke takken er uit dan is de boom niet gelijk kaal maar dan heb je toch nog wat over voor de bloei.


 

brynnar
door brynnar - Aug 30, 2006 om 20:35
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

@ Elvis,

HJij bloeit op hout wat dat jaar daarvoor is gegroeid. Ofwel, wat deze
zomer er in gegroeid, bloeit straks van het voorjaar sowieso wel.
Daarna weer snoeien en er groeit weer nieuw hout wat het jaar daarom
weer gaat bloeien.

"(...)dan heb je toch nog wat over voor de bloei(...)" is dus niet van toepassing.

Mvgr -

B





Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Du
Duifje123 - Sep 15, 2024 om 19:00
Geldzaken & recht

BKR registratie

Hi!

Mijn vader heeft een BKR registratie lopend, met een bedrag van 0 euro. Een codering A2 staat hierbij. Dit vinden wij best wel gek. Aangezien het een schuld uit 2008 zou betreffen. In de tussentijd heeft hij onder bewind gestaan en in de WSNP gezeten. Een eventuele schuldenlijst kan ik opvragen bij de bewindvoerder aangezien zij claimen gegevens 7 jaar te bewaren. 

Echte ... Lees meer