wi
door willeke55 Feb 26, 2010 om 15:07
Auto & vervoer

Auto

mijn auto is verzekerd,nou rijd mijn dochter er wel vaker in ,zij heeft gewoon het rijbewijs ,maar zelf geen auto ,als er wat gebeurd ,wat zijn dan de gevolgen voor mijn .bv dank u ,groetjes willeke

660 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

wolfenjong
door wolfenjong - Feb 26, 2010 om 15:20
859 Antwoorden / 10 Vragen
0

Hallo

Die de auto verzekering op zijn naam heeft staan, en een rijbewijs heeft is verantwoordelijk voor de schade die u dochter en of derde veroorzaken.
Dus bezint voor u aan uitlenen begint.

Succes er mee.

vladja
door vladja - Feb 26, 2010 om 15:53
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Willeke,

Als uw dochter schade maakt, dan keert de WA-verzekering altijd uit. Daar zijn ze wettelijk toe verplicht. Uw dochter rijdt met uw toestemming, dat is geen enkel probleem. Als uw dochter of u (dat maakt geen verschil) schade maakt, terwijl men onder invloed (drank, drugs, medicijnen ) verkeerd, dan is het afhankelijk van de polisvoorwaarden wat er verder gebeurt.

Als uw dochter schuld heeft aan de schade, gaat dat wel ten koste van uw no-claim.

Vladja

ro
door ron530 - Feb 26, 2010 om 16:19
4084 Antwoorden / 17 Vragen
0

Ik merk dat er meer vragen over deze kwestie zijn, mede door wegmisbruikers. Een auto wordt op kenteken verzekert en de eigenaar is voor de premie aansprakelijk. Wel is er een verschil tussen een auto van de zaak en een particulier. Bij een particulier is de auto door wie dan ook bestuurt verzekert. Zelfs na diefstal, enkel de no claim gevolgen zijn voor de verzekerde.

wi
door willeke55 - Feb 26, 2010 om 19:54
6 Antwoorden / 6 Vragen
0

hoi vlatja,mijn dochter en ik rijden nooit onder invloed van ,al die troep ,maar ze is heel veel met me naar het ziekenhuis gereden ook toen ik er in lag dagelijks op bezoek dus veel hulp aan gehad ,vandaar ik haar nu af en toe de auto geef ,ze is al heel voorzichtig ,met rijden ,ik heb er al veel worden over gehad met mijn man ,en ik heb gezegt dat ,zij zoveel voor ons betekent .ik hoop dat er nooit wat gebeurd ,maar het kan mezelf ook gebeuren ,nou ja dan loop ik het risico maar ivm mijn no claim .en wa zijn we alle 2 verzekert als iemand het er niet mee eens is hoor ik het wel ,ps het is ook maar een klein autootje van 10 jaar
maar we zien het wel groetjes van willeke

grindweg
door grindweg - Feb 26, 2010 om 21:12
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

als u normaal de regelmatige bestuurder bent en zij uw dochter van u toestemming heeft dan is daar niets mis mee. dit geld voor ned . in het buiten land tellen voor die inwoners andere regels.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer