dinekes
door dinekes Mar 14, 2011 om 16:53
Auto & vervoer

Gratis toiletgebruik bij benzinestation?

Ik heb altijd gehoord dat een benzine station als gratis service een openbaar toilet moet hebben.
Als je iets wilt betalen is dat vrijwillig.
Nu werd ik laatst bij Q8 geweigerd omdat ik niet kon betalen.
Wie weet hier meer over?

1661 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Mar 14, 2011 om 17:50
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo dinekes,

Lees ook even bij deze vraag.

Met vr.gr.

sy
door sylli - Mar 14, 2011 om 20:03
250 Antwoorden / 40 Vragen
0

Het komt ook steeds vaker voor dat zogenaamde "openbare" toiletten commercieel uitgebuit worden.
In het winkelcentrum "Palace Promenade" van Scheveningen zit een toiletruimte met een aantal toiletten die uitgebaat (of uitgebuit) worden door een slimme buitenlander (Israelisch ofzo). In de zomermaanden zitten er een paar uberchagrijnige vrouwen vergezeld van 2 potige mannen voor de deur die behalve "tachtig cent" geen enkel ander Nederlands kunnen spreken. De toiletten zijn donker en te smerig voor woorden en er is nooit toiletpapier. Waag je het je te beklagen tegenover de mensen bij de deur, dan wordt je door de potige mannen hardhandig het winkelcentrum uitgezet (uitgang naar het strand is lekker handig vlakbij). De onwetende strandgasten en dagjesmensen blijven er komen omdat er geen ander alternatief is dan naar een echt restaurant te gaan om daar voor veel geld een hapje en/of drankje te doen en daar dan gebruik te maken van het toilet.

Maar als ik heel eerlijk moet zijn, vind ik wel verbazingwekkend dat mensen de ruimten toch zo smerig kunnen achterlaten! Ik ben regelmatig in het buitenland en in de meeste winkelcentra zijn de toiletten gratis en toch een stuk schoner (achtergelaten) dan in Nederland waar je voor moet betalen. Dat doe je thuis toch ook niet, waarom dan wel in een openbare ruimte??? Of is half Nederland zo kleinzielig om te denken: ik heb betaald, dus ik laat de toiletjuffrouw er lekker voor werken ook?!?

toolboy
door toolboy - Mar 14, 2011 om 20:26
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

Een openbaar toilet is een toilet dat iedereen mag gebruiken en die meestal op locaties staan waar veel mensen heen gaan zoals in winkels, benzinestations en op evenementen.

Het gebruik van een openbaar toilet is niet altijd gratis. Soms moet er geld voor het gebruik van het toilet betaald worden. Dit geld is dan voor de toiletjuffrouw die het toilet schoonmaakt. Indien er betaald moet worden voor een bezoek aan het toilet is de prijs meestal 20 tot 50 eurocent.

(bron wikipedia.)

Ben ik het echter niet mee eens.

De naam mag veranderen in commercieel/WMO toilet gebruik

rj
door rjw - Mar 14, 2011 om 21:22
3294 Antwoorden / 5 Vragen
0

Openbaar is niet hetzelfde als gratis. Het betekent slechts dat iedereen er gebruik van mag maken. Dit in tegenstelling tot mijn wc ;-)

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

S.
S. Anne - Jun 2, 2024 om 12:41
Huishouden & energie
Schimmel in trapkast

Schimmel in trapkast

Ik woon sinds een week in een koopwoning uit 1974. We hebben 4 maanden geklust en toen zag ik al zwarte schimmel in de trapkast, die deels onder de grond zit. Dit zat op 3 van de 4 muren, alleen op kelderniveau. Er zit geen kruipruimte, en aan de andere kant van de muren zit dus grond. (Die waarschijnlijk flink vochtig is na alle regen van de afgelopen maanden.)
2 weken geleden heb ik de schi ... Lees meer

wi
wim koelewijn - May 29, 2024 om 13:18
Huishouden & energie

Waspods het meest onzinnige bedenksel...

Ben ik de enige die vindt dat de waspods, met 3 of 4 verschillende  gescheiden ingrediënten het grootst mogelijke onzinbedenksel is?
Met moeite gescheiden in zo'n pod gepropt  en komt dan in de wasmachine binnen no- time weer bij elkaar zodra het omhulsel is gesmolten..en in verhouding giga-duur !! Lees meer

Ge
Gerard vd W - May 30, 2024 om 12:07
Huishouden & energie

Garantie Dyson stofzuiger

Goedemiddag,   Op 8 mei hebben we een defect doorgegeven aan Dyson. Deze viel in de garantie en zou opgestuurd worden. Heb ook een bevestiging gekregen dat het onderdeel besteld zou worden.  Wij kunnen de stofzuiger nu niet gebruiken en omdat het onderdeel vandaag (30-5) er nog steeds niet is heb ik contact opgenomen.   Zij gaven als antwoord dat het nog niet in voorraad is maar nog veel g ... Lees meer