ci
door cindyf Nov 10, 2017 om 20:09
Auto & vervoer

Kan een autoverhuur jouw digitale handtekening onder een verzekering zetten

Ik heb een auto gehuurd bij Budget car via Rental Car. Bij Rental heb ik full insurance afgekocht. Nu kreeg ik een week na thuiskomst en rekening van Budget van €183 voor een verzekering. Die ik nooit heb afgesloten, wat niet ter sprake is gekomen. Nu zeggen zij dat ik het document getekend heb, maar ik heb een digitale handtekening gezet om de auto on ontvangst te nemen. Dat is wat tegen mij gezegd is. Wat zijn mijn rechten? Hoe krijg ik mijn €183 terug?

2819 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 10, 2017 om 20:49
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

U krijgt een rekening, masr hebt u die dan betaald?

v.
door v.d.Heyden - Nov 10, 2017 om 21:18
15 Antwoorden / Vragen
0

De rekening is hoogstwaarschijnlijk automatisch via de creditkaart geincasserd. U kunt proberen via de creditcartmaatschappij de betaling te betwisten en terug te laten boeken.
Zal niet heel eenvoudig gaan, de baliemedewerkers van de autoverhuurders zijn wat dat betreft zeer gehaaid in het ongewild "verkopen" van allerei extra verzekeringen. Dus u heeft, ongewild en niet duidelijk gelezen, met het plaatsen van de handtekening voor het in ontvangst nemen van de autosleutel ook akkoord gegeven voor deze extra verzekering.
Toch proberen bij de creditcardmaatschappij, niet geschoten is altijd mis.

v.d.Heyden

Kr@@ts2017
door Kr@@ts2017 - Nov 10, 2017 om 22:43
2 Antwoorden / Vragen
0

Dat is vaak een probleem als je niet rechtstreeks bij de autoverhuurder boekt maar via een broker. Deze broker verkoopt jou een verzekering. Als je schade zou maken moet je de schade eerst zelf aan de verhuurder betalen en terugclaimen bij de broker. Waarschijnlijk hebben ze bij Buget jou nog een keer een verzekering verkocht, omdat je niet duidelijk vermeld hebt dat je via de broker verzekerd bent. Weinig aan te doen denk ik .

panter22
door panter22 - Nov 11, 2017 om 09:04
6599 Antwoorden / Vragen
0

Heb je al contact opgenomen met Rental Cars?

edrick3
door edrick3 - Nov 11, 2017 om 10:25
27632 Antwoorden / 85 Vragen
1

Dat is wat tegen mij gezegd is.
Maar dus niet gelezen wat je getekend hebt.
Sta je niet sterk.
Heb je een afschrift van wat je getekend hebt?
En wat staat daar in?

mo
door mof - Nov 13, 2017 om 20:57
3621 Antwoorden / 3 Vragen
0

Mmh, pas nog een auto gehuurd bij Europcar via rentalcars. Die vertelden mij dat ofschoon ik een verzekering bij Rentalcars ik beter ook een verzekering kon afsluiten bij europcar omdat bij schade europcar gewoon de creditcars belast omdat de verzekering bij rentalcars niet via europcars loopt. Dus bij schade had ik eerst europcar moeten betalen en dan bij rentalcars moeten claimen. Advies van europcars is rechtstreeks bij europcars te boeken en niet via een intermediair.
vorige week stond ook al een vaag verhaal van rentalcars op het kassa forum, en met uw verhaal boek ik niet meer bij rentalcars.

uw verzekering bij rentalcars is niet afgesproken met budget, ws heeft budget daarom u de verzekering verkocht als service oid.

tenzij u expliciiet aangeeft geen verzekering te willen omdat u al verzekerd bent bij rental cars, heeft budget u ongevraagd verzekerd. Budget cars krijgt niet mee van rental cars dat u verzekerd bent. Desindanks is het niet netjes om u ongevraagd te verzekeren van budget cars. Ik hoop dat u heeft gelezen wat u heeft ondertekend. En een papieren bewijs van wat u heeft ondertekend. Anders heeft u pech.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

An
Annemiek WH20 - Oct 24, 2024 om 10:08
Auto & vervoer
Geld terug in verband met non conformiteit van een nieuw gekocht voertuig, wat moeten we nu doen?

Geld terug in verband met non conformiteit van een nieuw gekocht voertuig, wat moeten we nu doen?

Wij hebben een Carver gekocht in mei 2024, nieuw, bij de dealer Bourguignon in Leeuwarden. Het voertuig geeft steeds storingen waardoor hij niet verder kan rijden en dan opgehaald moet worden voor reparatie. Het is steeds dezelfde storing. Daar is de Carver nu al 4 x voor opgehaald. Het is een onbetrouwbaar voertuig geworden. Bij de laatste keer is er tijdens de testrit schade ontstaan, het voertu ... Lees meer

Di
Dinah van der Weg - Oct 25, 2024 om 12:07
Winkels & webshops

Keuze pakketdienst retourzending webshop

Mag ik juridisch zelf de pakketdienst kiezen voor het retourzenden van een artikel uit webshop (ik kies de goedkoopste)? Of ben ik gehouden aan de pakketdienst die de webshop mij oplegt? Lees meer

Plonie1942
Plonie1942 - Oct 24, 2024 om 13:10
Auto & vervoer

Ik wil dat Stella de E-bike terug neemt. Vlg hfd knt. geldt de bedenktijd niet a

Volgens het hfd.kant. van Stella, is de bedenktijd niet gelding als de fiets niet in de bus is gekocht! Kan dat? Lees meer