de
door deja46 Oct 18, 2013 om 11:57
Computers & telefonie

Acces point aansluiten op modem/router

Nadat ik een nieuw modem heb gekregen (Fritzbox 7360) functioneert de Linksys wireless-G access Point die met een kabel op de Fritzbox is aangesloten, minder goed. Het signaal naar het ontvangende apparaat (Ipad) is minder sterk. Kan iemand mij aangeven of dat te maken heeft met de afstemming van de instellingen Access Point en Fritzbx op elkaar? En zo ja, hoe dit te bereiken?

1785 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gsm
door gsm - Oct 18, 2013 om 15:43
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Het enige wat volgens mij verschil zou kunnen maken is de opstelling van het Linksys toegangspunt en de stand, inclusief de goede bevestiging, van de antenne(s). Geen kabels tegen de antenne leggen.

tot15karakters
door tot15karakters - Oct 18, 2013 om 16:01
2189 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ander kanaal nummer als je buren hetzelfde kanaal gebruiken...

Verder is bij mijn thuis gebleken dan in de hoek plaatsen minder signaal gaf als 1 meter verder in ruimte dus in het zicht.

Ook een stopcontact of draden, ik heb snoer om antenne gedaan en signaal viel ook weg.

Verder komen er steeds meer nieuwe modems die de oude van de buren storen dus ook daardoor ontstaan er steeds meer problemen.

Ook een Dect telefoon, Magnetron en zelfs mijn draadloze muis werkt op dezelfde 2.4 band... dus storen elkaar....

En hoe is jou huis, HR++ glas en muur isolatie met reflectie folie kan ook het verstoren want een goed geïsoleerde woning houd ook de storingen van je buren tegen...
Dit is een nadeel voor je mobiel maar beter voor ontvangst reflectie in de woning.

Dus heb je een Dect telefoon en zet die eens uit, ik heb deze nu 5 meters van het modem geplaatst en dat scheelde wel 2 streepjes.

de
door deja46 - Oct 19, 2013 om 10:45
8 Antwoorden / 6 Vragen
0

Dank voor de tips, waarvan de meeste mij wel bekend zijn. Het opvallend is echter, dat ik met mijn oude (kabel)modem wel een sterk signaal had van het access point. De verslechtering is ontstaan na dat ik de access point op de Fritzbox heb aangesloten (via kabel, net als bij oude modem). Zou ik het access point opnieuw moeten configureren?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mi
Michael Smeer - May 6, 2024 om 00:16
Huishouden & energie

Gaat de energiemij rekening houden met gehuurde zonnepannelen?

Ik heb een huurhuis van Ymere. Door hen werd mij zonnepannelen te huur aangeboden via Iederzon. Dat was de enige mogelijkheid om zonnepannelen te nemen. In het kader van de groene energie heb ik deze genomen. Dit is een wel  een contract van 30 jaar en daar betaal ik momenteel elke maand ruim 36 euro voor. Deze pannelen leveren overigens lang niet de beloofde opbrengst (Ik verwacht nog niet een ... Lees meer

Quirine van Steijn
Quirine van Steijn - Oct 4, 2023 om 13:50
Geldzaken & recht

Boete betalen bij abbostop

Ik heb per ongeluk via Abbostop.nl mijn koboplus abonnement laten stopzetten. Ik dacht dat ik rechtstreeks bij Koboplus opzegde.
Kreeg direct een mail met een betalingsverzoek van 29.95. Direct gemaild dat het een vergissing was. Viel geen discussie over te voeren. Heb de afschrijving terug laten boeken. Dag later een mail met eis dat ik binnen 7 dagen 29,95 + 12,95 boete moest betalen. Via e ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer