blackjes
door blackjes Sep 1, 2012 om 21:59
Computers & telefonie

ACCU OF VOEDINGSADAPTER??

De accu van mijn Medion laptop laadt niet meer op. Als ie een tijdje is uitgeweest, dan laadt hij ongeveer een halve minuut op en stopt hij met laden. Alleen op de voeding doet hij het ook maar even. Nu is mijn vraag: ligt het aan de accu of aan de voedingsadapter en hoe kan ik dit controleren??

2886 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gsm
door gsm - Sep 1, 2012 om 22:26
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Als de laptop gewoon op de adapter kan werken, terwijl eerst de oplaadbare batterij is verwijderd, dan is de adapter in orde.

Oplaadbare Li-ion batterijen kunnen na ruim een jaar al defect zijn als ze nooit belast werden (door regelmatig een keer zonder stroomadapter te werken) en altijd in de laptop zitten. In de laptop is het vrij warm en dat is slecht voor de oplaadbare Li-ion batterij.

Als de laptop erg warm wordt dan het uitblaasrooster, waaruit de warme lucht naar buiten komt, met lucht schoonblazen. Gebruik een busje met samengeperste lucht of een fietspomp met slang om daarmee van buitenaf in het rooster te blazen en zo stof te verwijderen.

blackjes
door blackjes - Sep 2, 2012 om 11:42
141 Antwoorden / 34 Vragen
0

Ik heb de batterij verwijderd en de laptop werkt alleen op de voedingsadapter. Dit doet hij echter enkele minuten en stopt dan. Dus zal het aan de adapter liggen, denk je??

hk_mr308
door hk_mr308 - Sep 2, 2012 om 12:16
146 Antwoorden / 2 Vragen
0

[quote=blackjes schreef op zondag 2 sep 2012, 11:42]Ik heb de batterij verwijderd en de laptop werkt alleen op de voedingsadapter. Dit doet hij echter enkele minuten en stopt dan. Dus zal het aan de adapter liggen, denk je??

Ja kan, misschien dat de adapter ook niet een goede constante spanning kan geven, of te weinig kracht heeft, als je laptop dan meer vermogen wilt omdat de proc en videokaart willen gaan rekenen dan kan hij uitvallen, maar het kan ook een warmte probleem zijn in de laptop en dan moet je hem schoonmaken zoals GSM al zei.

Probeer anders even in computer winkel of ze een universele adapter ( of een originele natuurlijk ) aan de laptop willen hangen, als de laptop dan wel blijft werken kun je die gelijk kopen, valt hij dan nog uit dan is het iets anders,

gsm
door gsm - Sep 2, 2012 om 21:22
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

[quote=blackjes schreef op zondag 2 sep 2012, 11:42]Ik heb de batterij verwijderd en de laptop werkt alleen op de voedingsadapter. Dit doet hij echter enkele minuten en stopt dan. Dus zal het aan de adapter liggen, denk je??
Met zekerheid kun je zoiets niet zeggen, maar in de winkel kunnen ze inderdaad de laptop een poos aan een universele adapter hangen. Zo'n adapter van rond de 100 Watt kost tegenwoordig ongeveer €40,-
Let op de stroomsterkte aanduiding op de oude en de nieuwe adapter. De nieuwe moet minstens evenveel stroom kunnen leveren als de oude adapter.

Het probleem kan theoretisch ook nog in de laptop zitten, wanneer de processor bijvoorbeeld slecht gekoeld wordt en daardoor al heel snel te warm kan worden. In een goede computerwinkel kunnen ze dat wel beoordelen.

blackjes
door blackjes - Sep 2, 2012 om 21:39
141 Antwoorden / 34 Vragen
0

Ik ga inderdaad morgen eerst maar eens naar een computerzaak, zoals jullie ook aanbevelen.Maar volgens mij zit het in de adapter. Die wordt namelijk gloeiend heet en aan de roosters van de laptop voel ik geen enkele warmte.
Ik ga nu eerst op vakantie en breng jullie daarna op de hoogte.
In ieder geval voor nu vast bedankt.

Groetjes,

Blackjes

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

mooimeisje_25395
mooimeisje_25395 - May 6, 2024 om 15:03
Winkels & webshops

2 stoelen niet goed winkel doet niets wat kan ik nog doen

6 stoelen gekocht bij 2 is de vulling gezakt zouden omgeruild worden maar wordt niet gedaan 
na veel gepraat konden we 6 nieuwe uitzoeken alles op papier gezet 
nu blijkt dat dat ook niet gedaan wordt 
wat kunnen we doen reageren doen ze niet aangetekende brief gedaan 
maar geen antwoord Lees meer