lu
door lucci Apr 12, 2006 om 12:05
Computers & telefonie

Avast gebruikt zeer veel cpu

Ik gebruik al geruime tijd Avast Antivirus, nooit problemen mee gehad en zeer tevreden over dit gratis programma.


Maar... Na de herinstallatie van Windows (SP2) gebruikt Avast bijna constant meer dan 80% geheugen. Bij Taakbeheer is het programma AshServ.exe de grote boosdoener. Vooral bij het surfen en mappen openen doet dit zich voor. Om maar te zwijgen van programma's openen. Soms ook als de pc idle is gebruikt het teveel cpu. Constant scant hij bestanden.


Ik heb dit probleem nooit gehad, en op andere pc's komt dit probleem ook niet naar voren. Ik ben benieuwd of iemand dit probleem kent, en of degene er een antwoord op heeft!


Gr Ron

2176 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ko
door koetjuh - Apr 12, 2006 om 14:20
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Is de herinstallatie van SP2 gedaan over een reeds bestaande versie van windows waar Avast al op geinstalleerd was of is avast geinstalleerd nadat SP2 is geinstalleerd?


Typisch dat er constant bestanden worden gescand. Is dit als er helemaal niets gedaan wordt op de PC? Kijk anders eens op http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html


Dit tooltje laat zien welke bestanden worden gebruikt en door welk process. Dit zou inzicht kunnen geven wat er nu aan de hand is.


Probeer eens om Avast te deinstalleren en opnieuw te installeren. Mocht dit het probleem niet verhelpen, probeer eens een andere gratis scanner (b.v. http://free-av.com/ ) en kijk of deze het probleem ook heeft.


Ik heb gelezen dat meerdere mensen last hebben van dit probleem met AshServ.exe (high CPU load).


Mijn devies: probeer gewoon een andere antivir die ook gratis is. Dit is vaak sneller dan uitzoeken wat het probleem is en levert minder zorgen :)

lu
door lucci - Apr 12, 2006 om 15:12
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Bedankt voor je antwoord koetjuh.


Ben erachter gekomen dat mijn torrent programma de boosdoener was. Avast scant alle bestandjes die binnenkomen via uTorrent, constant dus..


Een simpel vinkje van uTorrent uitzetten bij de instellingen van het P2P schild was voldoende om de problemen op te lossen.


Hoop dat de rest van de mensen met dit probleem er ook iets aan heeft.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Ka
Karina Kamp - Sep 28, 2024 om 13:47
Computers & telefonie

(On)bereikbaarheid Postnl voor bezorgklachten

Waarom is Postnl onbereikbaar voor klachten van mensen met een visuele handicap?
Mijn alleenwonende zwager (68 jaar) is visueel gehandicapt en zeer slecht ter been. Hij heeft daarom geen internet of mobiel. Hij heeft klachtenover de bezorging van zijn post. Die kunnen alleen via een chatbox worden ingediend.
Wij proberen hem te helpen, door te vragen of Postnl heb kan bellen hierover, ma ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer