bi
door bintangkecil Jan 23, 2010 om 16:38
Computers & telefonie

Externe hardeschijf

mijn vraag is waarom kan ik mijn externe harde schijf niet openen.het is een plug en play systeem via een usb aansluiting op mijn pc.in het systeembeheer zie ik alleen mijn interne harde schijf.wie weet een oplossing.

871 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 16:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo bintangkecil,

Krijg je wel zo'n Windowsgeluidje te horen, ten teken dat er een USB-apparaat wordt gevonden wanneer je de externe schijf aansluit? En zoniet, heb je al eens geprobeerd om die externe schijf op een andere computer/laptop aan te sluiten?

m.vr.gr. Freya

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 16:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Heb je al met schijfbeheer gekeken of hij wel geformateerd is?

Valerius

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hi litlle star
een paar maanden geleden ik had een friend met hetzelfde probleem. Ik vroeg hem of de schijf aan stond. Zij wist niet dat sommige schijven apart aangeschakeld moeten worden.

Is dat misschien bij jou het geval?

yours truly

CG

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 17:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als je de disk in systeembeheer ook niet ziet en ook geen melding hebt van een onbekend usb apparaat. zou ik de usb kabel eens vervangen. kijken of de schijf wel spanning krijgt. contoleren of een ander usb apparaat doet op die poort.

Is de schijf nieuw of deed die het vroeger wel ?

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 17:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een usb hub met een edapter wil wel eens helpen als je hem daarop eens aansluit.
Valerius

ve
door verwijderd - Jan 23, 2010 om 17:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Twee opmerkingen, die misschien kunnen helpen.

Sommige nog nieuwe harde schijven moeten eerst geïnitialiseerd worden in Schijfbeheer, via een klik met de rechter muisknop op het pictogram van de nieuwe schijf.

Externe 3,5" schijven hebben vaak een kabel met twee USB stekkers voor de aansluiting op de PC.
De ene, met de dikste kabel is voor de data en voor de voeding en moet altijd gebruikt worden. De andere stekker is alleen voor extra voeding van een tweede USB poort, voor het geval de eerste USB poort onvoldoende stroom levert.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer