jo
door johansje Oct 15, 2012 om 11:30
Computers & telefonie

Goede p.c. beveiliging?

Wie kan me een niet te duur en te groot programma aanraden voor het schoon en op orde houden van mijn p.c. ? (Windows XP)
Ik heb AVG Free edition voor de beveiliging van mails en spam e.d. maar mis iets wat fouten in het systeem herstelt en storingen erin oplost.

1716 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 11:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je gaat nu te horen krijgen dat AVG helemaal niets is en er zullen alternativen gesuggereerd worden.
Dan weet je dat alvast.

Probeer CCleaner maar eens.

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 11:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Opschoon programma's hebben niks met beveiliging te maken (goede p.c. beveiliging?)

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 12:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag johansje,

Als je op het moment problemen met de pc hebt is het misschien een idee om die hier voor te leggen. De pc opschonen kun je (ook) met schijfopruiming doen, defragmenteer af en toe, en verder is er schijfcontrole met repair. Dit alles zit in xp en heb je geen aparte programma's voor nodig.

vr.gr.

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 12:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Stel je niet teveel voor van systeemonderhoud met cleaners e.d.

Voor reparatie is er Systeemherstel, waarmee uitsluitend Windows zelf en de drivers kunnen worden teruggezet naar vorige zeer recente versies. Daarnaast heeft Windows 7 nog de aparte mogelijkheid om gebruikersbestanden op korte termijn terug te zetten. Het geheel wordt bij Windows 7 aangeduid als Systeembeveiliging.

Een goede back-up maken op een externe harde schijf is nog de beste beveiliging, vooral voor je data, zoals documernten, afbeeldingen, video's en muziek.

In geval van problemen kan CCleaner wel eens nuttig zijn, net als Glary Utilities.
Vergeet niet dat Windows ook zelf een onderhoudsprogramma heeft onder de naam Schijfopruiming.

Om een PC sneller te maken kun je indexering, en defragmentering (planning) uitzetten.
Voor defragmenteren is er een zeer goed alternatief programma van IO-bit met de naam Smart Defrag. Het beste vind ik zelf om Smart Defrag niet te laten opstarten met Windows en ook niet automatisch te laten defragmenteren. Je kunt een en ander instellen onder de Opties van Smart Defrag. Een keer per maand defragmenteren is voldoende. SSD schijven mogen niet gedefragmenteerd worden en kunnen met dit programma daarom ook niet gedefragmenteerd worden.

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 12:49
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bij Windows XP zit het terugzetten van bestanden geïntegreerd in Systeemherstel en is er dus niet zoiets als Systeembeveiliging. Vroeger werd met Windows Systeemherstel ook de situatie met de gebruikersbestanden hersteld, waardoor nieuwe bestanden verdwenen en oude terugkeerden. Ik dacht dat bij XP tegenwoordig uitsluitend nog de Windows bestanden en de stuurprogramma's (drivers) kunnen worden teruggezet naar een vorige toestand. Van gebruikers bestanden dien je zelf een back-up te maken met gebruik van een geschikt programma, zoals de gratis versie van SyncBack.
Voor de rest geldt het Windows 7 verhaal ook voor Windows XP.

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 14:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo johansje,

Voor wat betreft de beveiliging: een goed antivirusprogramma (en je hebt AVG op de compu staan).
Mocht de computer op één of andere manier besmet geraakt zijn met malware: scannen met bv. MBAM (klik onder FREE). Dat scannen kun je ook voor de zekerheid af en toe doen; wel eerst updaten)
Schoonmaken: je kunt inderdaad af en toe CCleaner gebruiken.
Mocht je na een programma installatie een probleem hebben dan kun je Systeemherstel gebruiken: Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - systeemwerkset - systeemherstel. Kies een vetgedrukte datum toen alles nog goed werkte.
Af en toe de schijf opschonen en defragmenteren kan ook geen kwaad:
Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - systeemwerkset en kies voor schijfopruiming en/of schijfdefragmentatie.

Suc6

ve
door verwijderd - Oct 15, 2012 om 21:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Er zijn maar weinig mensen die een zeer eenvoudige extra beveiliging toepassen door gebruik te maken van een Standaard Windows account.
Het is verstandig om, voor zover dat mogelijk is, altijd als Standaard gebruiker te werken met een Standaard gebruikers account, dat dus geen Administrator rechten heeft.

Voor speciale doeleinden, zoals het installeren en verwijderen van software, gebruik je een extra account dat wel Administrator rechten heeft. Noem dat account bijvoorbeeld Beheerder.

Zolang je als Standaard gebruiker werkt, kan Malware geen misbruik maken van jouw status als Administrator, en dus minder eenvoudig een virus installeren, gebruik makend van je eigen account. Bovendien kun je zelf ook minder ongelukken maken.

Let op!
Voordat je jouw eigen account degradeert tot een standaard account moet je wel eerst een Beheerder account gemaakt hebben met Administrator rechten. Alleen als Beheerder kun je jouw Standaard account weer terugzetten naar Administrator, mocht dat nodig zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer