dibrial
door dibrial Sep 12, 2008 om 13:38
Computers & telefonie

HI Eindeloos Online en steaming video

Heeft iemand ervaring met streaming video (YouTube, NOS Mobiel e.d.) i.c.m. het Eindeloos Online abonnement van HI?


Ik lees allemaal verhalen over extra kosten bij het gebruik van streaming video, terwijl ik volgens mij een contract heb waarmee ik onbeperkt kan internetten.


Mijn vorige abonnement was bij T-Mobile, maar op advies van iemand van T for Telecom ben ik overgestapt naar Hi. Bij T-Mobile kon ik zonder extra kostengebruik maken van bv. NOS Mobiel. Dit heb ik dan ook vaak gedaan tijdens de Tour de France ed., maar ik durf de applicatie nu al nauwelijks op te starten, omdat ik allerlei verhalen van mensen lees die rekeningen van dik boven de 100 euro hebben.


Weet iemand of en hoeveel extra kosten er in rekening gebracht worden en of dit wel mag volgens  Eindeloos Online contract?


Ik kan niets terugvinden over extra kosten bij streaming video in Nederland. Alleen over extra kosten in het buitenland. Zie link: http://www.hi.nl/web/show/id=299087 


P.S. Ik heb hier per ongeluk een forumitem over gemaakt, maar eigenlijk had ik het hier willen plaatsen. Vandaar alsnog de vraag in 'vraag en beantwoord'

609 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

dibrial
door dibrial - Sep 12, 2008 om 14:54
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

Heel erg bedankt voor de reactie


Als ik de en idd zo leest dan staat het in de voorwaarden, maar ik vind het wel een rare combinatie om dit als een punt in de voorwaarden te noemen.


Wat het tweede punt betreft, wordt het gemiddelde dataverkeer juist laag gehouden door het eerste punt. Dit vind ik dan ook niet van toepassing.


Morgen moet ik toch terug met mijn defecte toestel. Ik zal nog wel even vragen waarom zij mij dit abonnement geadviseerd hebben. Ze hebben het nooit gehad over streaming video en nu kan ik dus mooi twee jaar lang geen NOS mobiel e.d. meer gebruiken. Dat is natuurlijk EINDELOOS niet echt ONLINE


Ik ben overigens wel benieuwd wat de extra kosten zijn.


Heeft iemand hier info over gevonden?

freya
door freya - Sep 12, 2008 om 15:02
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Als aanvulling:

In je vraag schrijf je "op advies van iemand van T for Telecom ben ik overgestapt naar Hi". Ik neem aan dat je toen ook gesproken hebt over de wens om streaming video te gebruiken? Als dat zo is ben je dus niet goed voorgelicht aangezien het gebruik van streaming video dus niet 'onbeperkt' is.

Laat in ieder geval nog eens weten hoe het afloopt.

Freya




freya
door freya - Sep 12, 2008 om 15:09
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo dibrial,

Ik kom in de voorwaarden eigenlijk twee artikelen tegen die betrekking hebben op je 'Eindeloos online Abonnement'.

4. Bij gebruik in het buitenland en voor streaming audio en video verkeer worden extra verkeerskosten in rekening gebracht.

Ik zou dit toch als twee verschillende dingen zien. Dus extra kosten voor gebruik in het buitenland en extra kosten voor gebruik van streaming audio/video. Dus ook kosten voor streaming audio/video in nederland.

Een tweede artikel dat van toepassing is:

De enige beperking die Hi stelt is dat je niet regelmatig tien keer zo
veel (of meer) data verkeer verbruikt dan het gemiddelde van alle
overige gebruikers van Eindeloos online.


En bij streaming video gaat het natuurlijk wel erg hard met dat dataverkeer.
Wil je dus écht onbeperkt internet en streaming video kijken, dan is dit dus eigenlijk niet het juiste abonnement voor je.

m.vr.gr. Freya


dibrial
door dibrial - Sep 19, 2008 om 08:40
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

@freya


 


Ben vorige week naar de T for Telecom geweest. Ze waren nu inderdaad op de hoogte van de extra kosten bij streaming. Mij is verteld dat het tegenwoordig aan klanten gemeldt wordt, maar dat dit in het verleden niet is gebeurd, omdat het niet bekend was dat dit in tegenstelling tot bv. T-Mobile extra kosten met zich meebrengt.


Ze hebben hun excuses gemaakt, maar konden, zoals ik natuurlijk al verwacht had, niets voor mij doen. Het wordt dus gewoon 2 jaar niet streamen op de mobiel, want extra betalen dit Eindeloze Online Content ga ik natuurlijk niet doen.


Natuurlijk bestaat de kans dat het nog in het pakket wordt opgenomen als de bandbreedte van het netwerk vergroot wordt, want dit schijnt het probleem te zijn.
Hi biedt wel snelheid richting gebruikers, maar dieper in het netwerk totaal geen bandbreedte.


Voor iedereen die nog geen Eindeloos Online bundel heeft en bij de keuze van dit abonnement wel waarde hecht aan streaming video zoals Youtube of, zoals in mijn geval, NOS mobiel, is het beter om gezellig met T-Mobile te gaan Web' Walken, omdat alles hier wel binnen de bundel valt.

freya
door freya - Sep 19, 2008 om 10:05
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Jammer dat ze het niet beter hebben opgelost. Ze hadden je toch op z'n minst een tegemoetkoming in de gemaakte kosten kunnen geven. Het geeft maar weer eens aan dat sommige bedrijven alléén maar bezig zijn met klanten binnenhalen en geld verdienen. Klantvriendelijkheid en service zijn begrippen die bij dit soort bedrijven niet bestaan.

Toch bedankt dat je het nog even meldt.

Freya




dibrial
door dibrial - Sep 19, 2008 om 10:15
24 Antwoorden / 3 Vragen
0

Ik moet zeggen dat het bij T for telecom erg meevalt met de service.


Na een mailing waarin mij een aanbieding werd gedaan, ben ik naar de winkel gegaan. Hier bleek dat de mailing foutief was verzonden en dat ik nog niet kon verlengen. Dit foutje kostte mij een reis van 40 km en hierover heb ik een brief naar T for telecom gestuurd. 
Drie dagen later kreeg ik een nette excuusbrief met als vergoeding een bluetooth headset.


Toen ik eindelijk wel kon verlengen ben ik naar de winkel gegaan. Het gesprek kwam daar weer op de foutieve mailing en prompt kreeg ik, zelfs na het vertellen van het hierboven genoemde vergoeding, een bluetooth headset als vergoeding. 


Ik zit dus behoorlijk in de bluetooth headsets en kan iedereen in stereo te te woord staan.

freya
door freya - Sep 19, 2008 om 10:23
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Oké, dat valt dan weer mee. Mijn vorige reaktie was dus iets te extreem. Maar het blijft jammer dat je nu met een abonnement zit dat je niet kunt gebruiken waar je het eigenlijk voor wilde hebben.

Freya




chrizmulder
door chrizmulder - Dec 14, 2008 om 13:36
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik schrok behoorlijk toen ik de uitzending van kassa zag waarin een jongen extra kosten moest betalen voor het gebruik van streaming video.

Ik heb meteen gemaild naar kassa of ik informatie over de gang van zaken kon krijgen, maar heb nooit wat ontvangen.

Nu ben ik ontzettend benieuwd hoe het afgelopen is met die jongen, weten jullie daar iets van?

Alvast bedankt



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer