bo
door bohe1 Aug 19, 2004 om 16:31
Computers & telefonie

Hoeveel dagen opzegtermijn



Ik heb deze week een Fiat Scudo met grijs kenteken gekocht en hoorde nu dat men in den haag van plan is om de voordelen van een grijs kenteken terug te draaien, mijn vraag is derhalve: binnen hoeveel dagen kan ik de aankoop ongedaan maken?


Het contract is getekend en heb een aanbetaling gedaan van 250 euro.

219 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

user123
door user123 - Aug 19, 2004 om 19:27
1346 Antwoorden / 3 Vragen
0

Alleen als de leveringsvoorwaarden op de koopovereenkomst een annulering toelaat is dit mogelijk. Oorzaken buiten de schuld van de verkoper heet overmacht.

eltjored
door eltjored - Aug 19, 2004 om 20:03
35 Antwoorden / 3 Vragen
0

Je kunt hooguit op coulance rekenen van de verkoper om een andere auto of oplossing te nemen en kunt dit proberen te bespreken met de verkoper, Juridisch heb je zoals hier boven ook reeds is vermeld geen poot om op te staan en zul je de auto moeten afnemen. En terecht ook de verkoper wist niet dat er een wetswijziging in de maak is, dus voor hem is het ook zeker overmacht
<SCRIPT language=javascript>postamble();

eltjored
door eltjored - Aug 19, 2004 om 22:01
35 Antwoorden / 3 Vragen
0


DEN HAAG - Eigenaren van een gemiddelde auto op grijs kenteken die nu 112 euro per jaar kwijt zijn aan motorrijtuigenbelasting, moeten straks ongeveer 300 euro betalen voor een auto op benzine en circa 664 euro voor een op diesel.


Het kabinet wil volgend jaar de vennootschapsbelasting voor bedrijven flink verlagen, maar dit moet het bedrijfsleven grotendeels zelf financieren. Hierdoor verdwijnt onder meer het voordeel van het grijze kenteken.


Het gros van de 800.000 voertuigen die nu van het lage belastingtarief gebruikmaken, staat op naam van bedrijven. Daarnaast profiteren ongeveer 40.000 particulieren van het lage tarief, schat een woordvoerder van de belastingdienst.


Volgens het ministerie van Financiën gaat de maatregel niet ten koste van de waarde van de betreffende voertuigen omdat er vanaf volgend jaar BPM (Belasting van personenauto's en motorrijwielen van ruim 40 procent) geheven wordt over prijs van deze auto's. Dat is nu nog niet het geval bij 'grijsrijders'. "De bedoeling is om de belastingvoordelen te schrappen. Dit gebeurt door het heffen van BPM en het afschaffen van de motorrijtuigenbelasting voor auto's op grijs kenteken", aldus een woordvoerder van het ministerie.


De BPM wordt in drie stappen ingevoerd, waarvan de eerste op 1 januari 2005. De tweede is in 2006 en de derde weer een jaar later.


Dit bericht staat morgen in de Telegraaf, dus zo enorm veel duurder wordt de auto direct niet.


<SCRIPT language=javascript>postamble();

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Br
Brko - Sep 21, 2024 om 21:58
Geldzaken & recht

Factuur onterecht ontvangen

Situatie:
- onlangs is er lekkage geweest op de 2e verdieping en is er een bedrijf gebeld, deze zouden langskomen en kijken of het ook hersteld kan worden (kapotte dakpan?). 
- het bedrijf is geweest maar ze hebben de dakpan niet rechtgelegd, ze zijn met ladder niet verder gekomen dan de dakgoot aangezien ze het een te stijl dak vonden
- er blijkt meer aan de hand te zijn dan allee ... Lees meer

Ho
Houtwerf10 - Sep 21, 2024 om 19:40
Auto & vervoer

OV saldo verlopen card online terugvragen

OV saldo verlopen card online terugvragen lukt van geen kant. Je komt in een cirkel terecht, steeds kom je weer uit aan het begin. Lees meer