ke
door kermitkikke Sep 2, 2009 om 17:24
Computers & telefonie

Pas op voor smsdiens 5028

Hallo,


Ik heb een keer meegedaan met een IQ test sms ik dacht ach da's wel een keer geinig. Zonder dat ik het wist had ik er meteen een abbonnementje aanvast. Een week later ofzo kreeg ik smsjes zonder afzender met een links van te downloaden spelletjes. Dit ging zo een tijdje door en had niet in de gaten dat deze afkomstig waren van de iq test, na enig speurwerk er achtergekomen dat ze van 5058 kwamen. toen gelijk stop naar 5028 ge smst maar de schade was op de telefoonrekening toen al 38 euro. nog te overzien maar wel schandalig vind ik. Ik hoop dat er iets tegen deze sms dienst kan worden gedaan

788 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

edrick3
door edrick3 - Sep 2, 2009 om 17:45
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo,


Zoals deze sms-dienst zijn er vele en zolang er mensen zoals u zijn die er intrappen ..... zullen ze wel blijven bestaan. Nog een geluk dat u er vrij tijdig achter kwam en de boel kon stopzetten.


Maar .... dit is Vraag en Beantwoord. U stelt niet echt een vraag. Dit verhaal kunt u beter op het Forum plaatsen.


Met vr.gr.

edwardus
door edwardus - Sep 4, 2009 om 01:53
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

En? Wat kwam er uit die IQ test? Helaas heeft je IQ er niet voor gezorgd dat je de kleine lettertjes hebt gelezen, want dan had je vooraf geweten dat het om een abonnement ging. De werkwijze van dit soort smsdiensten is altijd dezelfde: door het sturen van 1 enkele sms zit je vast aan een peperduur abonnement.

Ergens vind ik het wel onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die hier in tuinen, die als de tv roept "sms dit naar dat", dat onmiddellijk doen zonder nadenken.



eigenwijsje_1
door eigenwijsje_1 - Sep 4, 2009 om 07:40
152 Antwoorden / 5 Vragen
0

Ik heb ook één keermeegedaan aan zo'n test.
allemaal stompzinnige vragen die een kind op de basisschool in groep 8 al kan beantwoorden.


Toen twijfelde ik al.


Aan het einde van de test?:


Ja hoor, daar was ie: Als u de uitslag wilt weten geef dan hier uw telefoonnummer op en u ontvangt binnen..... seconden een SMS je.


En daaronder staat de ge-eikte info over abonnement, max. XXX sms-jes per week en kosten per SMS-je.


Als je dát over het hoofd hebt gezien!?!?!?!?!


Ik heb maar nooit meer mijn score opgevraagd!

edwardus
door edwardus - Sep 4, 2009 om 11:22
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Dan ben je geslaagd voor de IQ test, Eigenwijsje

kn
door knoalster - Sep 15, 2009 om 14:36
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Dit geldt ook voor 2050,4050.


Het betreft het bedrijf D2 Media BV, Postbus 7633 te Leeuwarden


helpdesk@d2-mobile.com tel.nr. 0900-2110211


Zogenaamd antwoord op een intelligentietest. Men geeft er bij aan dat het gratis is. In werkelijkheid abonneer je je op een Sms dienst. Kosten zo'n 12 euro per week. Pure misleiding c.q. oplichting. Het wordt tijd dat er tegen dit soort bedrijven maatregelen worden genomen helaas doet de provider in dit geval Kpn helemaal niets.

edwardus
door edwardus - Sep 15, 2009 om 15:29
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Terecht dat de provider daar niets aan doet, het is een zaak tussen jou en die sms dienst. Overigens is de Consumentenbond (eindelijk!?) bezig om hier de aandacht op te vestigen, dat is nog geen politiek, nog een paar decennia geduld en dan komt er vast een maatregel.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer