wi
door winsonjohn Jan 17, 2004 om 19:16
Computers & telefonie

Prijsverlaging

Hallo,
Ik heb in december bij citroen een auto gekocht. In januari heeft de importeur de prijzen verlaagd, in mijn geval met 550 euro's. In de algemene voorwaarden van de bovag staat op de achterkant van de koopovereenkomst dat prijsstijgingen t.g.v fabrieks- en of importeursprijzen worden doorberekend. Alleen staat er niets over prijsdalingen. Als prijsstijgingen doorberekend worden, worden prijsdalingen dan ook doorberekend? Ik krijg mijn auto medio februari. Wie zou mijn een zinnig antwoord kunnen geven?
John

956 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

webzapper
door webzapper - Apr 16, 2004 om 12:28
207 Antwoorden / 4 Vragen
0

Als de auto nog niet was geleverd heb je recht op de lagere prijs. Vraag de leverancier (de dealer dus) om de lagere prijs in rekening te brengen. Als dit niet snel lukt doe je beklag dan bij de importeur. Op de leveringsvoorwarden van de Bovag staan alleen prijsverhogingen genoemd. Dat is zo omdat prijsverlagingen meestal weinig problemen geven. Je kunt eventueel een brief schrijven met als inhoud: "Met vreugde heb ik kennis genomen van de prijsverlaging van de auto waarvan in er een op dd ... een bij u heb besteld. Ik ga ervan uit deze prijs automatisch wordt aangepast in het koopcontract dat ik heb gesloten maar dat nog niet is uitbevoerd." enz. stuur dat naar je dealer en in kopie naar de importeur.

wa
door wahl - Apr 16, 2004 om 12:28
3 Antwoorden / 3 Vragen
0

Laat je niet afschepen met gratis accessoires want dit kost ze de helft van wat ze moeten retourneren of de waarde moet stukken hoger zijn dan het retor bedrag.

th
door thomas_1 - Apr 16, 2004 om 12:28
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als er in tussen de koop en de aflevering een prijsverlaging heeft plaats gevonden,dan betaal je ook minder.Je kan op je kenteken het BPM bedrag zien en vergelijken met de prijslijst,is die het zelfde dan heeft de dealer ook de verlaagde prijs betaald.

al
door almar123 - Apr 16, 2004 om 12:28
13 Antwoorden / 4 Vragen
0

Elke 1 januari worden de prijzen verlaagd, omdat dan een nieuw jaar ingaat van de auto. Oftewel je auto is dan 1 jaar ook al heb je hem pas in december gekocht. Hier moet je inderdaad achteraan gaan, maar ik neem aan dat dit in de tussentijd al wel gebeurd is ?? Graag vernemen we de oplossing.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer