heksje49
door heksje49 Aug 8, 2006 om 21:30
Computers & telefonie

Reparatie

hallo mensen


In april 2005 heb ik een Packerd Bell computer gekocht bij IT`s  waarvan nu al voor de 3e keer het moederbord stuk is en waarvan ook de harddisk 1x  is vervangen.Nu mijn vraag : wat kan ik verlangen van Packerd Bell (voor de garantie  verwijst IT`s mij voor de 4e keer naar PB)?Weer repareren of is er een andere optie mogelijk?Ik zit steeds ong. 30 min. aan de telefoon à 0,45 p/m, 2weken pc kwijt en moet 2 vrije dagen nemen voor als hij opgehaald en teruggebracht wordt.Ik begin daar een beetje van te balen!


Alvast bedankt voor jullie reacties. 

218 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 8, 2006 om 21:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De winkel die de computer heeft verkocht, moet de garantie verzorgen. Op computers is dit 2jaar.
Dus terug naar IT's en het hun laten oplossen

ve
door verwijderd - Aug 8, 2006 om 22:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

PB is nu eenmaal een merk wat niet bekend staat om zijn goede service :( dit is inmiddels wel algemeen bekend! en inderdaad, u moet hem brengen bij It's en ook weer daar ophalen; daar hebt u hem immers ook gekocht? dus zij hebben het ook maar op te lossen!

ve
door verwijderd - Aug 9, 2006 om 00:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Gezien de problemen dus een HOGE Noodbook, en die zijn kwetsbaar dus erg voorzichtig en liefst vele jaren extra garantie....


de Toshiba Tecra is voor jou dus beter, die gebruiken ze nu ook in Afghanistan bij het Nederlandse leger, zandbak bestendig, en ook nog goede koeling....


De nieuwste IBM die defensie kocht moest thuisblijven, in theorie is deze zowel goedkoper en beter, maar ze zijn daar niet gek.


Dus die oude tossies mogen wel mee, en die mooie nieuwe laten ze gewoon hier staan voor buro vulling....!


Alle genoemde zijn bekende problemen, en je kunt harde schijven ook wisselen voor andere merken want vrijwel elke past erin, wel de beugels overzetten.


Het moederbord gaat vaak kapot door de buigende stekkers... dus die niet ergens tegen aan laten drukken.

ve
door verwijderd - Sep 4, 2006 om 11:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik lees te vaak dat bij Packard Bell PC's moederbord en vooral de harde disk vervangen wordt.

Ik geloof er niets van dat de hardware dermate slecht is van Packard Bell. Vooral harde schijven zijn tegenwoordig erg betrouwbaar en gaan echt niet zomaar stuk. Of het moet veroorzaakt worden door het verkeerd plaatsen van de PC , bijvoorbeeld op een plek waar onvoldoende koeling mogelijk is.
Wel worden de meeste PC systemen vaak geleverd met reeds verouderde firmware en hardware. Een goede PC-winkel levert de PC in dat geval bijgewerkt met de laatste updates af.
Heel vaak is er wel een bug die gepatched dienen te worden. Nieuwe hardware, zoals een moederbord of disk, lost dan niets op en kan zelfs aanleiding zijn tot OEM licentie problemen met Windows XP.

Eén van de problemen met Packard Bell PC's is dat ze verkocht worden in winkels die geen enkele service bieden voor deze PC's. Ook de garantie wordt onterecht afgewenteld op Packard Bell. Men gaat er van uit dat de klant zelf in staat is om de firmware en de drivers te vernieuwen.
Dit houdt in dat door de klant zelf, meteen na aankoop, de juiste firmware en/of drivers gedownload dient te worden van de website van Packard Bell.
Vervolgens moet de klant deze software zelf installeren.
Bij nieuwe firmware moet eerst nog een boot-CD met de firmware gebrand worden. De firmware dient dan, nadat de PC is opgestart van deze CD, geflasht te worden. Gaat hierbij wat mis dan is dat volgens Packard Bell voor eigen risico van de klant.
Voor de meeste mensen is dit allemaal een ondoenlijke opgave.

Antwoord:
Blijft dus over om de verkoper op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en hem er voor te laten zorgen dat er een goed werkende PC op tafel komt, waarin zonodig alle bugs zijn verholpen, mede door het aanbrengen van de laatste updates.

Mensen met een Packard Bell PC dienen er verder op te letten dat ongewenste, maar wel meegeleverde software, niet via het Configuratiescherm (Software), maar via de Smart Restore van Packard Bell verwijderd dient te worden (en ook terug geïnstalleerd indien gewenst).

Bijkomend probleem is dat het handboek op de harde schijf meegeleverd wordt zodat het niet gelezen kan worden als de PC niet werkt. Juist dit boek (manual) moet goed doorgelezen worden bij in gebruikname van de PC. Zet het boek en andere zaken liefst even direct op CD via de ingebouwde CD- of DVD-brander.

Groet,
GSM


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer