ja
door jantje40 Mar 7, 2005 om 20:35
Computers & telefonie

Rotzooi bij opstarten pc

Sinds enige tijd krijg ik bij het opstarten van mijn pc altijd gore troep op mijn scherm als opstartscherm. Startpagina stond ingesteld maar die gaat er elke keer weer af. Soms komt er spontaan zo'n lekkere pagina op mijn scherm geknald.


Ik heb trouwens de laatste update van windows geinstalleerd


Wat ik ik hier aan doen ??


 

1093 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ne
door nelis44 - Mar 7, 2005 om 20:46
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Dat is nou een typisch voorbeeld van spyware. De volgende freeware programma's kunnen het probleem verhelpen. Download als eerste het programma hitmanpro. Dit programma bevat meerdere anti spyware programma's en is erg makkelijk in gebruik. Het programma is dus eigenlijk een script je hoeft bijna niks te doen het gaat volledig automatisch. Het laad zelf programma's dus niet schrikken en denken dat er wat met uw pc aan de hand is maar dat is dus het programma'tje. Je kunt het programma hier downloaden: www.hitmanpro.nl . Hiermee zal het moeten lukken. Als er problemen optreed moet u het maar melden en dan zal ik u helpen de programma door te komen.


Groetjes


Niels

ja
door jantje40 - Mar 7, 2005 om 22:13
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo Niels


Ik heb inderdaad het programma geinstalleerd zoals jij voorstelde.


Hij was er wel even mee bezig maar zoals je weet "goei werk heeft tijd nodig" dus ik denk dat ik nu van de "rotzooi" af ben.


Hartelijk dank hiervoor


Groeten


Jan


 


 

ja
door jantje40 - Mar 7, 2005 om 22:23
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo Niels


Ik ben te voorbariog geweest want programfiles\enterones of zoiets is weer terug van weg geweest


Hoe nu verder


( een bijna hopeloze ) Jan


 


 


 

al
door alku - Mar 7, 2005 om 22:53
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Tsja, soms is de spyware dermate hardnekkig dat een nieuwe installatie noodzakelijk is. Zelf heb ik laatst een pc opnieuw voorzien van XP + sp2 + de Antispyware'tool' van Microsoft (beta versie en wordt gratis aangeboden door Mickeysoft). Zelf ben ik erg tevreden over deze tool.
Zie link:


http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=321cd7a2-6a57-4c57-a8bd-dbf62eda9671&displaylang=en


Je kunt proberen eerst deze spyware te downloaden en te laten draaien op jouw pc. Heeft dit niet de gewenste resultaat, dan kun je het beste de pc opnieuw installeren.

ijzerbroot
door ijzerbroot - Mar 8, 2005 om 08:55
460 Antwoorden / 6 Vragen
0

Beste Jan,


Vermoedelijk heeft je pc "leuke" zaken in het register staan... Voordat je de hele zooi gaat her-installeren zou je HijackThis even kunnen draaien, opdat je mogelijk kunt zien wat er waar aan de hand is.


Download & nederlandse (begrijpelijke) handleiding staat op:


http://users.pandora.be/marcvn/spyware/1666868.htm


Succes!

si
door sidi - Mar 8, 2005 om 13:09
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ga naar http://www.antispywareoffensief.nl en volg daar de instrukties. Dat forum is speciaal opgericht tegen vervuilende software en daar zijn experts die aan de hand van een z.g. "HiJackThis log" uw computer kunnen zuiveren van troep. Eénmalige gratis registratie.

ne
door nelis44 - Mar 8, 2005 om 13:24
8 Antwoorden / 0 Vragen
0

Inderdaad u heeft duidelijk te maken met hardnekkige spyware.


tips en trucs:


- als u dat nog niet heeft gedaan alle processen van het i-net en andere zaken die u niet nodig heeft uitschakelen


- dan kan u nog een keer hitmanpro overeen gooien (omdat als het in een proces staat niet altijd verwijderd kan worden omdat het in gebruikt is)


- als dat niet helpt inderdaad HiJack This ook een erg goed programma voor hardnekkige spyware


link voor HiJack This  het is btw freeware:


http://www.spychecker.com/program/hijackthis.html


- als dat nog niet werkt misschien dan toch maar het programma'tje ccCleaner daarmee is het dacht ik ook mogelijk om register fouten etc eruit te halen. ook cleant het je hele pc maar je moet wel opletten met wat je aanvinkt waarvan verwijderd kan worden!


- en als dat nog niet werkt kunt u een van deze programma's downloaden.


http://www.spychecker.com/software/antispy.html

wh
door whatever - Mar 9, 2005 om 13:39
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Ik heb ditzelfde probleem gehad. Niets hielp. Ik ben uiteindelijk bij de Belgische site: users.telenet.be terecht gekomen, daar stond dit probleem exact beschreven met de oplossing erbij. Als je via het configuratiescherm naar software gaat, staat daar een SWITCH bij, die moet je verwijderen. En bij de program files staat een map met deze rommel (bij mij heette de map portal10), ook deze verwijderen en ik was er eindelijk vanaf, en nog steeds.


Op die stie staan meer bruikbare tips dus ik heb hem bij mijn favorieten gezet. Ik ben supertrots dat ik als leek de oplossing zelf heb gevonden, voor een probleem waar al mijn deskunidge kennissen geen antwoord op hadden. Ik hoop dat meerdere mensen hier iets aan hebben.


 


Groetjes,


Whatever

brynnar
door brynnar - Mar 9, 2005 om 13:54
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Jantje,


Dit probleem is al vele malen ter sprake gekomen, ook hier bij kassa (inclusief door mijzelf). Mijn ervaring inmiddels is dat dergelijke rommel zich eenvoudig verspreid. Om dit te voorkomen moet je goed uitkijken bij alles wat je downloadt en goed de voorwaarden lezen, voordat je accoord gaat met downloaden en installeren. Vaak krijg je een dergelijk programma gewoon "kado" als je een "gratis" screensaver, bureaublad, lettertype, etc downloadt van dubieuze oorsprong. De tip om te zoeken naar het programmatje "Switch" en dit te verwijderen helpt in de meeste gevallen. Klik in elk geval neregns in deze "startpagina" als je gewoon een telefoon 56k modem hebt. Je activeert daarmee een dialer, die je hele dure 0900 nummers laat bellen vanuit je computer.


Brynnar

a2i
door a2i - Mar 14, 2005 om 10:06
407 Antwoorden / 14 Vragen
0

Welke windows versie draait u eigenlijk mee??


Goede beveliging is o.a.


http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html


Ms AntiSpyware  

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer