mo
door moes Aug 29, 2009 om 21:54
Computers & telefonie

Router uitschakelen

ik ga binnen kort 2 weken op vakantie,zal ik de router en het kastje met 6 lampjes uit schakelen ,ik ben bang dat bij terug komst en inschakelen de hele boel van streek is,wat is het stroomverbruik


dank                                                                  camille


 

6807 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sa
door sashja - Aug 30, 2009 om 00:24
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoi,


Je kan je router uitzetten maar is eigelijk niet nodig.


En  zeker niet doen als je internet en bellen als een pakket hebt.


Dan moet je weer alles opnieuw op starten!


Fijne zonnige vakantie

birdies
door birdies - Aug 30, 2009 om 01:12
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

Die 2 weken uitschakelen, leveren je zo'n 1 euro op. In de vakantie 1 slokje bier minder drinken en je hebt de euro terug verdiend. Zou hem dus lekker aan laten staan.


holpen
door holpen - Aug 30, 2009 om 08:57
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Eh... wat moet je dan allemaal weer opnieuw opstarten? Knoppie aan, paar minuutjes wachten en het werkt weer....



holpen
door holpen - Aug 30, 2009 om 09:03
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je hebt hierin volledig de vrije keuze. Je kunt het apparaat gerust uitzetten, als je dat wilt. Als je terug bent zet je 'm weer aan, wacht even een paar minuutjes en alles draait weer als vanouds.

Vanwege het besparen van geld hoef je het eigenlijk niet te doen, zoals hierboven al gezegd verbruikt het ding vrij weinig stroom en zal je hooguit een eurootje of zo besparen.

Ik kan me wel voorstellen dat je vanuit veiligheidsoogpunt het ding liever uitgeschakeld hebt. Ikzelf koppel ook - waar mogelijk - alle electrische apparaten af als we voor langere tijd weggaan. Het risico is niet groot, maar toch...

Is je eigen keuze, dus. Veel plezier op je vakantie!



edwardus
door edwardus - Sep 1, 2009 om 21:21
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

De gemiddelde router verbruikt zo'n 10 a 15W. Dat is niet bijster veel, maar er is geen enkele reden om 'm aan te laten staan. Mijn router zet ik ook altijd uit als ik 'm niet gebruik. Al was het alleen maar uit milieu-perspectief.

Een modem zou je ook rustig uit kunnen zetten, het enige risico dat je loopt is dat je evt. een nieuw IP adres kunt krijgen (who cares?). Er mag geen reden zijn waarom het niet meer zou werken als je 'm na 2 weken weer aan zet. Verbruik van een gemiddeld modem is ook 10 a 15W. Het staat er vast wel op, de voeding-adapter heeft altijd wel een voltage en een maximaal aantal Ampere. Bijvoorbeeld: 9V, max. 1,5A geeft een maximaal verbruik van 1,5 x 9 = 13,5W; het is onwaarschijnlijk dat je modem of router altijd dat maximum trekt, dus eerder ca. 10W dan 13,5W in dit voorbeeld.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ki
kilvar - Sep 20, 2024 om 15:05
Voeding & gezondheid

Koffie

Kan ik Prednison en koffie samen nemen?

Gisteren vond ik een artikel waarin staat dat Prednison en cafeïne niet samen moeten worden gebruikt. Hoeveel van jullie zijn het hiermee eens? Hier is de link naar het artikel

https://koffiexp.com/koffie-en-prednison/ Lees meer

Wi
Wim-Bart - Sep 19, 2024 om 14:45
Computers & telefonie

Delta kabel wil niet opleveren terwijl buren al maanden Delta hebben

Gechte,

2,5 jaar geleden is de kogel door de kerk en krijgen we Delta Kabel in Vianen. Na de nodige hobbels is onze wijk een paar maanden geleden opgeleverd.

Nu was er bij de oplevering van mijn adres iets fout gegaan, geen licht in de kabel of zo iets, maar daar is een monteur voor langs geweest. En boel (Volgens Circet) netjes afgemeld op 22 juli.

Afijn een week ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer