do
door do123 Jun 10, 2011 om 11:49
Computers & telefonie

Spel past niet op het scherm

Groot probleem! Mijn PC is door een grote PC-keten van een nieuwe harde schijf voorzien en verder is er het een en ander opnieuw geinstalleerd, waaronder Windows XP.
Vóór deze reparatie werkte mijn spel "Upwords"/" Stapelwoord" altijd perfect. Ook onder XP! D.w.z. ik had een enigzins verkleinde versie op het scherm. Maar daar was prima mee te spelen. Helaas blijkt het spel na de reparatie te groot voor het scherm zodat ik bijvoorbeeld het letterplankje (zoals bij Scrabble) niet op het scherm krijg. Ik ben met het spel terug geweest en op een PC van de winkel, ook Windows XP, draait het wel normaal. Verder weten ze niet wat er eventueel mis is. Kortom een raadsel. Ik heb nog geprobeerd met het wijzigen van beeldschermresoluties iets op te lossen, maar helaas zonder resultaat. Wie weet de oplossing? Eeuwige dankbaarheid van mijn vrouw zal jullie deel zijn!
Alvast bedankt.

2563 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Jun 10, 2011 om 11:57
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0


Hallo do123,

Waarschijnlijk zijn er nog geen goede drivers geïnstalleerd voor de videokaart. Controleer eens via Configuratiescherm > Systeem > Apparaatbeheer wat voor 'Beeldschermadapter' (merk/type) er in de computer zit (wellicht iets van nVidia/Geforce of ATI/Radeon?) en dowbload/installeer dan vanaf de website van de leverancier van de videokaart de juiste drivers.

m.vr.gr. Freya

pino123
door pino123 - Jun 10, 2011 om 12:04
2763 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het zullen inderdaad je drivers zijn, staat nu waarschijnlijk op standaard VGA, hierdoor heb je ook hele grote iconen in beeld, klopt dat? Zo ja, volg advies Freya op en het gaat lukken, je kan dan ook de resolutie van het beeldscherm goed en blijvend aanpassen.

Succes ermee!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

d_
d_dejong - May 10, 2024 om 14:38
Geldzaken & recht

Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)

Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

ga
galen135 - May 8, 2024 om 11:23
Auto & vervoer

DPD levert product beschadigd af en laat het verder afweten

Een verzending van mij via DPD is beschadigd aangekomen. Heb dat bij DPD gemeld op een daarvoor bedoeld formulier op hun website. Kreeg direct een casenummer en 2 dagen later het bericht dat ik voor een claim bij Sendcloud moest zijn die voor DPD onderzoek doet. Op de website van Sendcloud moest je echter inloggen met een (bedrijfs)account, ander contact was niet mogelijk en kwam ik dus geen met ... Lees meer