me
door menijhuis Dec 12, 2007 om 14:01
Computers & telefonie

Vista met problemen

beste mensen,


ik heb op mijn pc vista home premium  staan. na vele fouten in systeem heb ik afgelopen weekend mijn schijven geleegd en vista er nieuw op gezet. nu krijg ik reelmatig als ik de verkenner opstart dat deze niet meer werkt en dat er naar een oplossing wordt gezocht. Dan sluit deze zich af en moet ik opnieuw de verkenner starten.


Wie weet wat dit kan zijn.


Michel

537 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gsm
door gsm - Dec 12, 2007 om 14:44
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Er zijn dergelijke problemen met Vista bekend, waarbij de netwerkverbinding het probleem is.
Controleer dus of wel de juiste driver voor de netwerkadapter gebruikt wordt. De juiste driver haal je bij de fabrikant van de adapter, moederbord of laptop.

Je zou ook nog een Commando-prompt kunnen openen (via de rechtermuisknop, als Administrator openen).
Dan dit commando uitvoeren en kijken of het is opgelost:
netsh interface tcp set global autotuning=disabled

GSM



edwardus
door edwardus - Dec 12, 2007 om 18:15
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Dat is blijkbaar normaal bij Vista, op mijn fonkelnieuwe laptop gebeurde dat ook om de haverklap toen er nog Vista op stond ...


Nu niet meer dus.

wimbremer
door wimbremer - Dec 20, 2007 om 13:05
122 Antwoorden / 19 Vragen
0

Ik wens vele mensen veel geluk en geduld (zul je nodig hebben) met Vista. Een niet goed ontwikkeld en te snel uitgebracht product dat zoveel fouten, haperingen en onvolkomenheden vertoond, dat je best wel eens zuinig zou mogen zijn op die "oude XP installatie CD rom. Door mijn werk heb ik vrij veel te maken met computers en al wat er zo mee samenhangt en ik hoor over Vista weinig goeds. Op sommige computers is de Pro versie van XP maar weer geïnstalleerd. Dat zegt voldoende denk ik. Zelf wacht ik er nog maar een poos mee.
Ik kom uit de tijd dat Windhoos 98 werd geïntroduceerd, zodoende...


me
door menijhuis - Dec 20, 2007 om 15:25
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

Aan alle Reageerders,


het is overduidelijk, dat Microsoft een flut product heeft uitgebracht. Heb met '95, '98, 'ME, XP gewerkt en vind nog steeds 95 en 98 het beste. Aan Xp heb ik ook weinig omdat deze mijn sata schijven niet goed ondersteund. De kans is groot dat ik Ubuntu ga nemen, een kernel van Linux die waarschijnlijk wel stabiel draait. Voor Bill Gates fans, denk na voor je Vista probeert. 

edwardus
door edwardus - Dec 21, 2007 om 09:29
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

XP zou toch wel zo'n beetje alle Sata schijven moeten ondersteunen lijkt mij. Je moet 'm alleen wel voorzien van de juiste driver bij het installeren.


Wat je ook nog kunt proberen is om in de BIOS de SATA Native mode op disabled te zetten (indien beschikbaar natuurlijk).

me
door menijhuis - Dec 21, 2007 om 09:37
3 Antwoorden / 4 Vragen
0

Kan de schijven in sata of raid installeren. Wat zou dan de oplossing zijn. Want de drivers die ik heb zijn van mijn moederbord leverancier Asus, die ondersteund wordt door xp

edwardus
door edwardus - Dec 21, 2007 om 10:34
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Raid is waarschijnlijk niet wat je bedoelt, blijft over Sata. Zoek naar Native Sata.


Bij het installeren van XP kun je op het juiste moment op F6 (meen ik) drukken en de locatie van de Sata driver aanwijzen.

aajee
door aajee - Dec 21, 2007 om 11:05
118 Antwoorden / 5 Vragen
0

Maak vanuit Start->Bureau-accessoires->Windows Verkenner een snelkoppeling naar het Bureaublad. Gebruik deze snelkoppeling om Verkenner te starten. Deze oplossing werkt bij een aantal mensen die met hetzelfde probleem zaten.


Overigens werkt Vista bij mij (op een laptop) probleemloos. De nieuwste versie van Ubuntu (7.10) is uitstekend. Kost wel even tijd om vooral de video (filmpjes op het net) instellingen correct te krijgen, maar dan heb je ook wat.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

pa
paulinarij - May 9, 2024 om 17:00
Voeding & gezondheid

Is botox gevaarlijk voor rimpels

Is botox voor rimpels ongevaarlijk en hebt het nadelen Lees meer

Td
Tdkort - May 9, 2024 om 14:36
Geldzaken & recht
Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Vacatures met dezelfde tekst en salaris, maar op 39 verschillende locaties?

Receuiters die willen zoveel mensen bij zich laten aansluiten voor hun verdienmodel bij bedrijven. Maar is het toegestaan om mensen te lokken met "nep-vacatures"? Bij Synsel Techniek staat slechts 39 keer de vacature (chemisch) procestechnoloog met dezelfde vacaturetekst en salarisindicatie, met enkele kleine veranderingen om ze "uniek" te maken. Zouden 39 bedrijven in heel Nederland toevallig pre ... Lees meer

FK
FKprs - May 8, 2024 om 13:33
Geldzaken & recht

Glasvezel voor de prijs van een auto!!

Offerte aangevraagd voor aanleg van glasvezel in woning. Kost maar liefst €10.664,00 Is hier iets aan te doen? Lees meer