sa
door sanneklok Dec 1, 2008 om 19:18
Computers & telefonie

Wordt alles opgeslagen of niet??

In een gesprek over hyves zijn wij er niet uitgekomen. Ik denk dat alles waar je via Hyves komen en waar je mee bezig bent zorgt dat mijn laptop voller en dus trager wordt.                                              Een goeie vriend vindt dat het anders ligt. Je maakt gebruik van Hyves en verder raakt je computer er niet voller van.


Ik ben heel erg benieuwd wat kenners er van zeggen! Bedankt vast,  Sanne                                     

757 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

holpen
door holpen - Dec 1, 2008 om 20:19
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Salomonsoordeel: jullie hebben allebei een beetje gelijk, maar de vriend zit denk ik wat dichter bij de waarheid...

Hyves is een gewone internet-site. Je browser (meestal IE, Firefox of Opera) haalt alle informatie die je op willekeurig welke site - dus ook Hyves - leest binnen op je computer en slaat deze op in de mappen met tijdelijke (internet-)bestanden. Er is slechts een bepaalde hoeveelheid schijfruimte beschikbaar en op het moment dat die maximum omvang is bereikt, worden oude bestanden weggegooid en vervangen door de nieuwere. Echt veel invloed op de snelheid van je computer heeft dit overigens niet.

Het is echter niet zo dat Hyves allerlei "rommel" op je computer zet. En je computer wordt er dus ook niet echt trager van.

Bovenstaande is (uiteraard) een wat versimpelde weergave van de werkelijkheid...

Hoop dat dit wat helderheid heeft kunnen brengen.

sa
door sanneklok - Dec 1, 2008 om 20:21
49 Antwoorden / 16 Vragen
0

Ja, ik ben niet 100% digibeet maar dit vond ik raar. Bedankt, ik zal verder moeten zoeken waarom hij zo traag is...


Bedankt! Sanne

holpen
door holpen - Dec 1, 2008 om 20:58
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ah - voor traagheid van je computer zul je inderdaad een aantal andere zaken moeten onderzoeken.

Ten eerste vinden heel veel programma's zichzelf zo vreselijk belangrijk dat zij bij het opstarten van de computer alvast een stukje van zichzelf in het geheugen laden. Gevolg: heel veel programma's starten meteen mee op, wat op zichzelf al extra vertraging bij het opstarten geeft. Daarnaast blijft er een stukje programma op de achtergrond draaien en des te meer programma's er tegelijkertijd draaien, des te langzamer de computer.

Tweede tip: laat je computer ook regelmatig eens controleren door bijvoorbeeld MBAM (MalwareBytes Anti-Malware), AdAware, Spybot, e.d. om eventuele "rommelprogrammaatjes" vroegtijdig uit te schakelen.

Pas overigens op met zogenaamde "registry-cleaners"; soms verwijderen deze allerlei instellingen waardoor een slecht werkend systeem overblijft. Maak daarom altijd eerst een registry-backup (deze mogelijkheid zit bijna altijd ingebouwd in een registry-cleaner).

Kijk eens of je veel programma's hebt geïnstalleerd die je eigenlijk nooit gebruikt. Verwijder deze dan (via Configuratiescherm > Software).

Hoeveel werkgeheugen heb je in je computer zitten? En wat voor besturingssysteem heb je? Wat zijn de specificaties van je systeem? Al dit soort informatie is van belang om te kunnen bepalen of je systeem misschien niet krachtig genoeg is.

Regelmatig defragementeren is overigens ook goed, alhoewel het belang hiervan m.b.t. de snelheid van de computer m.i. schromelijk wordt overschat. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad. Doe het overigens wel in veilige modus, want anders duurt het eeuwen.

Hoeveel ruimte is er nog vrij op je harde schijf? Als deze te vol zit, dan kan dat ook leiden tot een langzamer werkend systeem. Overigens heb je dan ook kans op allerlei andere min of meer vreemde foutmeldingen.

Je ziet het: er zijn heel veel dingen die van invloed kunnen zijn op de snelheid van je systeem.





sa
door sanneklok - Dec 2, 2008 om 13:21
49 Antwoorden / 16 Vragen
0

Heel erg bedankt, hier kan ik wat mee doen!!


Groet, sanne

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer