pi
door piet limburg Aug 10, 2008 om 16:27
Computers & telefonie

Worm-virus

Hallo allen,


Op de PC van mijn dochter verscheen bij het aanzetten (vanmiddag) in plaats van de bureaublad-achtergrond een blauw scherm met de mededeling ,,spyware-detected'' Installeer een virus of spywareprogramma.Heb de AVAST scanner en HITMAN-Pro laten lopen en beiden zien het virus en geven ook een aanwijzing ter verwijdering of opslaan in een kluis.Echter wel op de aanwijzigingen geklikt maar virus wordt niet opgeslagen en ook de optie verwijderen werkt niet.De PC werkt verder (nog normaal) echter nadat de screensaver in werking moet treden komt een blauw scherm met witte tekst (engels) waarna de PC op nieuw gedeeltelijk opstart en vervolgens komt weer het blauwe scherm met onderaan een andere regel (bestand of file) en dan weer opnieuw opstarten en dat blijft zo doorgaan totdat op escape gedrukt wordt.Bij het handmatig opstarten is de achtergrondfoto op het bureaublad steeds weg en komt de mededeling spyware detected.In het rapport van AVAST staat;


Malware naam;VBS-Malware en achter Malware type;Virus/worm.Verder nog VPS-versie;080809-0, 09-08-2008.Tevens de mapverwijzing;DOCUMENTS and SETTINGS\haarnaam\Localsettings\Temp\tt9tmp\vbs


Welke kenner heeft een goede tip hoe ik deze kwalijke zaak kan verwijderen.


Groeten van Piet

1102 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ko
door koetjuh - Aug 10, 2008 om 16:51
5 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Piet,


Probeer deze malware eens te verwijderen met SUPERAntiSpyware:


http://www.superantispyware.com/superantispywarefreevspro.html

gsm
door gsm - Aug 10, 2008 om 17:38
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Probeer op te starten in de veilige mode (F8 herhaald indrukken bij opstarten van de PC). In de veilige mode scannen met Avast en Spybot S&D of Hitman Pro. Virus opslaan in de kluis lukt dan misschien wel.

GSM



edwardus
door edwardus - Aug 10, 2008 om 19:46
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Het lijkt me het beste dat er een full scan wordt gedaan met een antivirus rescue-cd. Ze heeft wellicht zo'n "leuke" screensaver geïnstalleerd met extra "toevoegingen".

kiran
door kiran - Aug 10, 2008 om 20:56
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Piet


http://www.idealsoftware.nl/MBAM/


Allerlei info over malware


m.vr.gr. kiran

pi
door piet limburg - Aug 10, 2008 om 21:04
233 Antwoorden / 15 Vragen
0

Beste Kiran,


Om 19 uur jouw tip uitgevoerd en na scannen meteen BINGO.Virus is verwijderd en PC functioneert weer optimaal.Prima en nog bedankt.Als 65+ kan ik zodoende ook nog wat leren.


Ook wil ik koetjuh en GSM bedanken voor de reactie.Is altijd fijn om op deze manier hulp te krijgen.


Edwardus ook bedankt voor de reactie.Het is wel zo dat mijn dochter niets bijzonders op haar PC heeft geinstalleerd,ook geen aparte screensaver.Staat gewoon standaard op het Windows-logo.Ze houdt niet van al die ,,toeters en bellen'' op haar PC.


Hopelijk kan ik ook weer op jullie rekenen in de toekomst als het weer eens (te) moeilijk wordt.


Groeten van Piet (ook namens mijn dochter)

gsm
door gsm - Aug 11, 2008 om 15:32
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

@kiran,

Erg goede tip!

Ik heb het programma MBAM zojuist bij iemand op zijn PC toegepast en eveneens Bingo! Daarna alleen nog wel wat restjes met Antivir opgeruimd.
Ik ga MBAM zeker nog vaak gebruiken.

GSM



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer