pr
door profijt Feb 16, 2017 om 12:28
Elektronica & tv

Aanslag van de Luchtbevochtiger

Wij hebben een Medisana luchtbevochtiger en die staat in de woonkamer en s'nachts in de slaapkamer.
nu had ik in de handleiding gelezen over een witte aanslag, die ontstaat op de meubels.
nu dacht ik, maar dan krijg ik dat misschien ook in de longen en is dat wel gezond op den duur, is daar iets over bekend.
een bijkomend voordeel is bij bevochtigen en lucht reinigen, dat wij een veel schonere neus hebben en dieper slapen en langer.

17037 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

marita5
door marita5 - Feb 16, 2017 om 12:37
11532 Antwoorden / 15 Vragen
1

Hallo Profijt , 

Lees hier eens veelgestelde vragen , 

Onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn luchtbevochtiger reinigen?

Reinig de luchtbevochtiger minstens 1 keer per maand. In ons assortiment vind je schoonmaakmiddelen van verschillende merken.

Waarom heb ik een ontkalker nodig?

In water zit kalk dat zorgt voor aanslag in de luchtbevochtiger. Om de levensduur van het apparaat te verlengen gebruik je een ontkalker. Ultrasone luchtbevochtigers hebben een ontkalkingspatroon nodig om wit stof op je meubels tegen te gaan. Ververs de korrels in het ontkalkingspatroon elke maand.

Wat kan ik doen om bacterievorming in mijn luchtbevochtiger tegen te gaan?

Er bestaan verschillende producten die het water in jouw luchtbevochtiger gezond houden. De Ionic Silver Stick of Ionic Silver Cube plaats je in het water van de luchtbevochtiger. Deze producten zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Er bestaan ook vloeibare producten die je periodiek in het water druppelt.

Waarom heb ik een waterfilter nodig?


Een waterfilter filtert kalk en andere bacteriën uit de lucht. Daarnaast zijn er speciale filters voor koudwaterverdampers. Dit zijn verdampingsfilters die niets uit het water filteren maar ervoor zorgen dat de ventilator het water de lucht in kan blazen. Deze vervang je elke 3 maanden bij intensief gebruik.

Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Verdampingsfilters voor koudwaterverdampers vervang je elke 3 maanden bij intensief gebruik. Waterfilters voor ultrasone luchtbevochtigers vervang je ongeveer elke maand.

Problemen

Hoe kan het dat er een witte stoflaag over mijn meubels ligt?

De witte stoflaag kom uit de ultrasone luchtbevochtiger. Mineralen in het water, waaronder kalk, vormen dit witte stof. De luchtbevochtiger blaast het vervolgens de lucht in. Wanneer er geen goed ontkalkpatroon in de luchtbevochtiger zit blijft dit probleem zich voordoen. Plaats een nieuw ontkalkpatroon in de luchtbevochtiger en de uitstoot van wit stof verdwijnt.

Ik heb een wateronthardingsinstallatie in huis en toch heb ik last van een witte stoflaag in huis. Hoe kan ik dit voorkomen?

Ook wanneer je een wateronthardingsinstallatie hebt, is het nodig om ontkalkingsmiddelen te gebruiken 

Bron : luchtbevochtigerstore.nl

Wi
door Wil_H - Feb 16, 2017 om 12:42
270 Antwoorden / Vragen
0

De witte aanslag is kalk en deze zet zich alleen af als je je apparaat niet naar behoren onderhoud. Jij zult er geen last, hinder of gevaar van hebben als je de bevochtiger volgens aanwijzingen van de fabrikant schoon houdt.
Ik heb zo'n ding ook jaren in een flat gehad waar de lucht anders ontzettend droog was en heb er veel profijt van gehad.

aurora1
door aurora1 - Feb 16, 2017 om 20:19
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

En als u genoeg van die machine heeft kunt u altijd nog een paar papyrusplanten neerzetten in bijv. accubakken met water.....

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer

Martijn van den Ham
Martijn van den Ham - May 7, 2024 om 18:46
Huishouden & energie

LOQED slim slot

Ik ben in het bezit van een slim slot van LOQED waar ik zeer veel plezier van heb krijg ik zojuist een mailt binnen dat ze genoodzaakt zijn de cloud dienst betaald te maken voor een bedrag van € 4,95 per maand. Mag dit zo maar?!!!
Het slot heb ik uitgekozen gezien de functionaliteiten die er op zitten en dat er geen abonnement op zat en nu wordt er toch een abonnement door je strot gedrukt. ... Lees meer