pw
door pwv May 25, 2004 om 22:26
Elektronica & tv

Magnetische vlekken op TV

Op mijn TV heb ik last van vlekken, waarschijnlijkeen soort van magnetische straling. Van alles geprobeert maar geen resultaat.


Kan het soms zijn dat een invloed is van buitenaf. In de straat zijn nieuwe glasvezelkabels gelegd door Casema. Kan dit storing veroorzaken?

2327 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - May 26, 2004 om 18:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb laatst exact hetzelfde gehad en na enig speurwerk ontdekte ik dat er een aantal speakerkabel tegen de TV-kabel aanlagen en ik had mijn front-speakers te dicht bij de TV staan, dit zorgde voor voldoende storing.

ve
door verwijderd - May 26, 2004 om 20:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor je reatie Felix.


Ik heb inderdaad ook twee frontspeakers bij de tv gehad. Maar inmiddels alle speakers van het dolby systeem, 7 stuks, uit de kamer verwijdert. De TV stond in de hoek waar achter de plint vier maal speaker ligt voor 4x 110 watt speakers. Exhter de TV is verplaatst. Het probleem is nu een stuk minder dan voorheen, maar nog steeds aanwezig. Het speaker snoer ligt niet tegen de kabel van de TV aan, maar loopt onder het wandcontact door, c.a. 30 cm. Wel lopen deze snoeren direct langs een tweede kabel voor een tweede TV die in een splitter in het wandcontact zit.


Kan in dit geval de straling nog worden doorgeven, ook als de speakers niet meer verbonden zijn met deze snoeren?

ve
door verwijderd - May 26, 2004 om 21:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als de speakerkabels nog verbonden zijn aan de versterker wellicht wel (mits de versterker aan staat). Anders zou ik echt niet weten waar de storing vandaag komt. Helaas, succes ermee!

ve
door verwijderd - Aug 23, 2004 om 22:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

De vlekken komen van een apparaat dat magnetische velden veroorzaakt. Dat hoeven niet noodzakelijk luidsprekers te zijn, dat kan ook een zware adaptor zijn, een GSM telefoon of bijvoorbeeld een magnetron.


In een aantal gevallen zullen de vlekken in de beeldbuis niet zomaar verdwijnen. De rastermat in de beeldbuis kan een dusdanige lading opgedaan hebben dat hulp van buitenaf noodzakelijk is.


De lokale reparatiezaak heeft zeker een de-magnetiseerspoel in huis om de vlekken uit uw beeldbuis te verwijderen. Probeer het niet zelf met zo'n spoel. Onjuist gebruik van zo'n spoel kan veel duurder uitvallen dan even langs gaan bij de reparateur!


DaMaster

ve
door verwijderd - Dec 3, 2004 om 22:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Met een demagnetisering-spoel KAN men de vlekken verwijderen. Ook een gewone magneet kan dit, maar de leek schrikt zich dood wat er dan gebeurd. IN een televisie is ook een onderdeel aanwezig dat verantwoordelijk is voor de demagnetisering van de aantrekkingskracht van de aarde EN ook die kan defect raken.


Ga niet op de experimenteer - toer. Een gespecialiceert bedrijf kan u wel naar een oplossing brengen.


Waren het de speakers? Een in de nabijheid gelegen transformatorhuis(je)? OF toch een defect in het toestel.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer

Rob van Damme
Rob van Damme - Sep 22, 2024 om 23:14
Auto & vervoer

Dealhunter Lidl aanklagen

Ik heb een elektrische fiets besteld bij Dealhunter Lidl maar hij is niet geleverd en ik heb er voor betaald een bedrag van €99,95 en ik heb van hun de bevestiging gekregen dat hij betaald is maar geen leveringsdatum gekregen wanneer hij zou geleverd worden en ik wacht er nog steeds op en de Lidl benaderd maar die konden mij niet helpen en ze konden de bestelling niet achterhalen. Mijn vraag is ... Lees meer

Ri
Rick van Oosten - Sep 17, 2024 om 23:02
Vakantie & reizen

Kan Booking.com alles maken?

Ik had een hotel geboekt voor 5 nachten.  Nu wil ik 1 nacht eerder weg. Voor het hotel geen probleem, maar Booking.com verhoogt de totaalprijs met 50%. Dat is toch misdadig???? Lees meer