re
door reitsmafiets May 26, 2008 om 18:43
Elektronica & tv

TV kapot??? Beeldbuis kapot???

Mijn TV heeft gisteren de geest gegeven. Plotseling werd het beeld smaller en smaller. Nu is er slechts 1 vertikale streep te zien (nauwelijkse zichtbaar). Het geluid is nog wel goed.


Heef iemand een idee wat er aan de hand is?


Groet: Reitsmafiets


 


 

3862 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gsm
door gsm - May 26, 2008 om 19:21
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

De beeldbuis is nog niet kapot, al bestaat wel het gevaar van inbranden door de verticale streep.
Vaak zijn het een of meerdere solderingen die overnieuw gesoldeerd moeten worden. Het kan echter ook defecte elektronica zijn.

GSM




ba
door bachanaal - May 26, 2008 om 19:25
248 Antwoorden / 7 Vragen
0

de afbuiging van de elektronenstralen in de beeldbuis is dan defekt. als de tv opgebouwd is met modules is het alleen een kwestie van de module vervangen.hoeft weinig te kosten en is dus te maken.


toolboy
door toolboy - May 26, 2008 om 20:15
965 Antwoorden / 40 Vragen
0

Nope de buis is nog okay., lijkt me meer een probleem in de raster eindtrap dit is door een goede reparateur prima te herstellen .


T

hrdwerrorman
door hrdwerrorman - May 27, 2008 om 00:47
3809 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Reitsma,

Het is nog een type met een beeldbuis? Dan is het een defect in de horizontale afbuiging, de elektronenenstraal wordt naar links en rechts niet meer afgebogen.
Het zit niet in het raster, want dat is de vertikale afbuiging.
Omdat u nog wel een vertikale streep heeft, is de vertikale afbuiging wel o.k.

Zoals door GSM al is opgemerkt, kan het een soldeerplek zijn welke losgegaan is. Door plaatselijke warmteontwikkeling kan dat gebeuren. Maar ook als een onderdeel onder mechanische spanning staat, kunnen door uitzetten en krimpen bij dagelijks warm en koud worden de solderingen scheuren. Zeker als u een harde klap op de kast geeft en het beeld springt dan horizontaal even breder.

Is dat het geval kan een handige knutselaar met een goede elektronica soldeerbout en goede ogen de plek wel vinden welke opnieuw gesoldeerd moet worden. In de buurt van de hoogspanningstransformator is het meest waarschijnlijkst.

Anders wordt het meten met het schema erbij. Als u hem daarvoor weg moet brengen ter reparatie, kan vervangen goedkoper zijn.

Hardware ERror MAN.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ka
KassaTim - Sep 25, 2024 om 22:43
Geldzaken & recht

Kan een bedrijf mij na 2,5 jaar nog een factuur sturen?

Beste mensen van "Vraag & Beantwoord",

Ik zit met het volgende probleem: begin van het jaar 2022 tm 6 april 2022 heb ik een verbouwing gehad thuis. Hierbij is onder andere de badkamer vernieuwd. Het probleem gaat over de douchecabine die ik daarvoor gekocht heb.

Op donderdag 12 september 2024 (dus zo'n 2 jaar en 5 maanden nadat mijn verbouwing voltooid was) ontving ik ee ... Lees meer

Jo
Johnni73 - Feb 25, 2024 om 14:11
Geldzaken & recht

Verplicht verhuizen na grondige renovatie

Ik moet verplicht verhuizen binnen 1 jaar, echter ben ik meer gaan verdienen en ben ik gaan samenwonen, dus volgens de woningbouw verdien ik nu teveel voor een sociale huurwoning, ook krijg ik geen urgentie, dus een ander huis vinden in dezelfde buurt gaat niet meevallen, ook zal ik een veel duurder huurhuis moeten gaan zoeken. heb je nog rechten in deze situatie ?, want zij willen mij hier weg he ... Lees meer

anita555
anita555 - Sep 29, 2024 om 19:46
Vrije tijd & tuin
Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Kan je een bloeiende Coleus plant overpotten?

Ik heb op mijn balkon een prachtige coleuspant in een pot die steeds meer bloemetjes krijgt. De plant is een siernetel. Zo langzamerhand word de pot een beetje te klein, en vraag ik me af of het geen kwaad kan om een bloeiende plant over te potten 

Lees meer