Bi
door Biasp Jun 20, 2024 om 10:41
Elektronica & tv
Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Tv kan bij plaatselijke ondernemer niet retourneren

Wel als deze online bij hun gekocht zou zijn.
Er bestaat toch een herroepingsrecht.
Ik zou gewoon deze tweede TV a € 1199, ook moeten kunnen retourneren bij de plaatselijke ondernemer. nadat ik heb gezien dat wij blijkbaar wel een heel oud showmodel hebben gekocht. En het geld terug moeten kunnen krijgen.

4068 13 Rapporteer
ju
door juliomariner - Jun 20, 2024 om 10:45
1355 Antwoorden / 2 Vragen
1

Ik neem aan dat de verkoper heeft gezegd dat het om een showmodel gaat en dat u het bewuste apparaat hebt gezien.
U hebt blijkbaar in een "stenen" winkel gekocht. In dat geval geldt koop=koop.
U kunt de verkoper vragen om het toestel uit coulance terug te nemen maar aangezien het apparaat voor de rest gewoon goed is heeft u verder geen rechten.

wi
door wim koelewijn Jun 21, 2024 om 15:45
73 Antwoorden / 1 Vragen

Ik kocht ooit een geretourneerd toestel..werd er ook niet bijgezegd..de al geplaatste batterijen..koffievlekjes in de handleiding en dat alles los, snoer e.d  in de doos zat was voldoende bewijs..de MM deed moeilijk..kreeg eindelijk  na 3-4 maanden en veel foontjes een nieuwe..mijn boosheid deed mij besluiten een brief onder in de doos te doen..een maand later een telefoontje van iemand..wederom was het tv-toestel voor nieuw verkocht !! De handelaar MM vond mij erg onsympathiek vanwege "dat briefje"....

ju
door juliomariner Jun 21, 2024 om 15:59
1355 Antwoorden / 2 Vragen

Ach ja Mediamarkt. Ook geen goede ervaringen met de service. Zocht een nieuwe wasmachine van bepaald model. Ze hadden wel 10 van die modellen boven in de winkel als decoratie staan maar wilden er geen afhalen. Dus niet leverbaar.
De BCC die er naast zat had ze wel en ook nog goedkoper.
De afhaal van BCC zat naast die van de Mediamarkt. Toen ik de wasmachine dus bij de BCC afhaalde stond de MM verkoper net buiten een sigaretje te roken bij de MM afhaal. Hij stond wel heel raar te kijken. Helaas heeft BCC het wel gered en bestaat MM nog wel.

hereistom
door hereistom - Jun 20, 2024 om 10:50
749 Antwoorden / 1 Vragen
1

Je hebt 'm zelf gekocht in de winkel, dus toen had je moeten kijken of het de juiste was. En bij een show model krijg je meestal korting.
En eenmaal zelf gekocht in een winkel kun je niet terugkomen op de verkoop, en al helemaal niet bij een showmodel.
Alleen als de TV ernstige gebreken heeft die men je niet heeft verteld.

sira
door sira - Jun 20, 2024 om 10:51
2443 Antwoorden / 24 Vragen
1

Voor aankopen in de winkel geldt geen bedenktermijn. Je kunt alleen van de koopovereenkomst af als de verkoper daarmee akkoord gaat. Sommige verkopers bieden de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden de koopovereenkomst achteraf te annuleren. Bijvoorbeeld als het product ongebruikt en onbeschadigd is.
Bron: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/rechten-bij-aankoop/spijt-van-je-aankoop-of-bestelling

ne
door neodutchio - Jun 20, 2024 om 10:58
5206 Antwoorden / 12 Vragen
0

U kunt de tv enkel retourneren als dat in de voorwaarden staat van de verkoper. U hebt de tv gezien in de winkel, getest in de winkel en gekocht in de winkel. Daarmee is wettelijk gezien de kous af. Alles wat daar in positief van afwijkt is coulance vanuit de winkel. Dat mag dus, maar moet zeker niet.

mahadma
door mahadma - Jun 20, 2024 om 11:01
11639 Antwoorden / 51 Vragen
1

Via internet kunt u mits dat kan binnen de voorwaarden terugsturen. In de winkel kan dat alleen als dat vooraf overeen gekomen is, anders is koop koop.

Iv
door Ivo W - Jun 20, 2024 om 12:51
750 Antwoorden / Vragen
0

Voor aankopen die u in een winkel doet, bestaat géén wettelijk herroepingsrecht. 

Retourneren kan dus alleen als de verkoper daar aan meewerkt. 

Of:
U kunt de verkoop ontbinden wanneer het product niet aan de overeenkomst voldoet. Dat kan het geval zijn wanneer het hier een showroom model betreft met veel "draaiuren" terwijl er voor de verkoop niet is verteld dat het om een showmodel gaat.

Mabelle
door Mabelle - Jun 20, 2024 om 13:37
525 Antwoorden / 1 Vragen
2

Over herroepingsrecht is al genoeg geschreven hier. 

Maar als je tijdens de koop niet verteld is dat je een (verouderd) showmodel kocht, dan kun je wel de koop ontbinden. Want dan heeft de verkoper niet voldaan aan zijn informatieplicht.
Meer informatie vind je hier https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-overeenkomst-af/zit-ik-ergens-aan-vast/informatieplicht 

Welk merk en model (typenr) heb je precies gekocht?

JMA2
door JMA2 Jun 22, 2024 om 00:28
131 Antwoorden / 3 Vragen

Vond dit toch iets enthousiast. Tv's wisselen 2x per jaar normaliter. Er is niets mis met een ouder showmodel. Sterker nog juist omdat de tv al wat speeluren heeft zal een defect zich sneller manifesteren en dus in de 2 jaar garantie vallen.
Ik kocht voerheen alleen maar showmodellen, serie was wel ouder maar prijsvoordeel veel groter.

1paul
door 1paul - Jun 20, 2024 om 17:23
3249 Antwoorden / 0 Vragen
0

Klopt, dit recht is er niet tenzij dit in de winkel aangegeven wordt (binnen....dagen mag men retourneren) OF dat u dit met de verkopende partij afspreekt EN op de bon laat zetten!!

hierbij ga ik er wel vanuit dat u het betreffende model in de winkel gezien heeft en goed bevonden voor de aankoop..

Ga
door Gargamel1900 - Jun 21, 2024 om 12:30
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

Dat het een showmodel betreft zal de verkoper u zeker vertelt hebben.  Daarna heeft u besloten tot koop.  De winkel hoeft u geen geld retour te geven of de tv om te ruilen. Hier heeft u geen recht op.  Gekocht is gekocht. u wist dat u een showmodel kocht.

ka
door kaartendraak - Jun 21, 2024 om 13:25
189 Antwoorden / 2 Vragen
0

Het is een service als een winkel een artikel terugneemt en je geld teruggeeft, maar als het om showroom modellen gaat dan doen ze dat 99,99 keer echt niet, want een showroom model heeft  heel veel draaiuren en is er (nog maar) 1 van. Een nieuw in doos is wat anders.

marita5
door marita5 - Jun 21, 2024 om 13:47
11586 Antwoorden / 15 Vragen
0

Hallo Biasp , 

Ik heb het product gekocht in een gewone winkel .


Bij veel winkels mag u een aankoop binnen een bepaalde tijd ruilen. Maar dit mag niet altijd. In een gewone winkel is ruilen geen recht. De verkoper mag zelf kiezen of hij dat accepteert. Een verkoper is in een gewone winkel niet verplicht om een product terug te nemen als u het toch niet wilt hebben. Behalve als het als het product kapot is.

 
Tip

Als u koopt in de winkel, vraag dan van tevoren aan de verkoper of u mag ruilen. Of dat u uw geld terugkrijgt als u het product terugbrengt als u spijt krijgt van uw aankoop.

 

Mag u van de verkoper ruilen omdat u spijt hebt? Dan mag dit alleen als u het product niet gebruikt hebt en als het niet kapot is. Kunt u geen ander product vinden dat u wilt hebben? Dan kan de verkoper u een tegoedbon geven. Bij sommige winkels krijgt u zelfs uw geld terug. U moet het product dan wel binnen een bepaalde tijd terugbrengen. Op de kassabon staat meestal voor welke datum u dat moet doen en welke voorwaarden hiervoor gelden. 

Zie deze link , 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-niet-tevreden/spijt-van-aankoop

agapon1951
door agapon1951 - Jun 21, 2024 om 20:00
187 Antwoorden / Vragen
0

Kan alleen geretourneerd worden bij technische gebreken. Online en een plaatselijke ondernemer zit duidelijke verschillen. Bij de fisieke winkel kunt U bepalen en zien wat U koopt in tegenstelling tot one linde winkel. Daar gelden andere regels en voorwaarden.

R.
door R. de Souverein - Jun 22, 2024 om 20:17
5 Antwoorden / Vragen
0

Om welke winkel gaat het eigenlijk? Wat staat er in de algemene voorwaarden?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Jul 14, 2024 om 13:59
Huishouden & energie

Welke vergelijkingssite neemt ook de terugleveringskosten mee in de berekening?

Het is weer tijd om de jaarlijkse check te doen om te zien waar we het goedkoopste uit zijn qua stroom/gas. 

Aangezien nu de meeste providers ook terugleveringskosten rekenen voor het gebruik van zonnepanelen, waarbij elke provider hier ook nog anders mee omgaat,  maakt dit natuurlijk ook wel uit voor de berekening waar je het goedkoopst uit bent. 
Mijn vraag is: bestaat er een ... Lees meer

Ja
Janitavfh - Jul 11, 2024 om 10:23
Geldzaken & recht

Contact ING Emmen

Afgelopen maandag naar ING kantoor Emmen geweest omdat ik de app niet kon activeren.  Medewerker lukte het ook niet. Ik zou binnen 48 uur mail van technische dienst krijgen met instructies om app alsnog te activeren.  Omdat ik tot nu toe geen mail gehad heb, telefonisch contact opgenomen.  Telefoonmedewerker wilde echter naam, adres, geboortedatum,  bankrekeningnummer en pasnummer.  Dat is me ... Lees meer

Rooah
Rooah - Jul 4, 2024 om 12:02
Garantie & verzekeringen

Beddenleeuw - Past bestelling zonder overleg aan

Beste leden,

Op 16-06-2024 hebben wij een boxspring besteld bij beddenleeuw.nl. Het gaat om een boxspring van 180x200 in de stof ecru (beige) incl. montage.
Op 24-06-2024 hebben wij bevestiging gekregen dat onze bestelling is ingepland voor uitlevering op 03-07-2024. 
Op 02-04-2024 ontvang ik keurig een mail met het verwachte tijdslot. De boxspring zal de volgende dag worden ... Lees meer