lo
door lolunit Jun 5, 2012 om 06:18
Garantie & verzekeringen

Schadevrije jaren

Geachte forumleden,

Ik ben in 2007 overgestapt naar een andere verzekering voor mijn auto. Ik kom er nu pas achter dat mijn toen opgebouwde schadevrije jaren nooit zijn overgezet naar de nieuwe verzekeraar. Hadden de verzekeraars dit onderling moeten regelen of ben ik zelf nalatig geweest?

Mvg lolunit

635 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - Jun 5, 2012 om 09:14
16869 Antwoorden / 108 Vragen
0

Bent u via internet overgestapt naar andere verzekering (zoals ikzelf)?
Dan krijg je lijst voorgeschoteld die je moet beantwoorden - naar waarheid - en daar hoort ook die vraag bij over hoeveel jaren u schadevrij hebt gereden. Daarna krijgt u, na fiattering, een brief thuis met hun voorwaarden, als alles dus volgens het boekje verloopt zouden de schadevrije jaren mee genomen moeten worden, dit alles alleen vergelijkend met eigen overstap, ruim 2 jaar geleden. En u komt er inderdaad "een beetje boel" laat achter dat dit kennelijk niet is gebeurd. De oude verzekeraar staat hier buiten, u dealde met de nieuwe (die wel contact zou kunnen hebben gezocht als u een brokkenpiloot was gebleken). Dus bent u wel wat nalatig geweest om dit nu pas op te merken.

bl
door bloem2004 - Jun 5, 2012 om 12:46
37 Antwoorden / 8 Vragen
0

Sinds 1 september 2007 worden de schadevrije jaren opgeslagen in Roydata. Hierin vergelijken de verzekeringsmaatschappijen de gegevens en nemen die als zodanig over. Toch was/is het ook uw eigen verantwoordelijkheid om te kijken of de juiste gegevens gebruikt zijn, tenslotte is ook de door u te betalen premie hierop gebaseerd.

jo
door jorisw - Jun 5, 2012 om 12:54
4340 Antwoorden / 1 Vragen
0

Was de premie die je uiteindelijk hebt betaald niet veel hoger dan in de offerte?

ce
door centraal beheer - Jun 6, 2012 om 10:15
19 Antwoorden / 0 Vragen
0

[quote=lolunit schreef op dinsdag 5 jun 2012, 06:18]Geachte forumleden,

Ik ben in 2007 overgestapt naar een andere verzekering voor mijn auto. Ik kom er nu pas achter dat mijn toen opgebouwde schadevrije jaren nooit zijn overgezet naar de nieuwe verzekeraar. Hadden de verzekeraars dit onderling moeten regelen of ben ik zelf nalatig geweest?

Mvg lolunit

Beste lolunit,

Zoals bloem2004 al heeft aangegeven is er sinds 1 september 2007 een landelijke database (Roydata) waar alle verzekeraars de schadevrije jaren van hun verzekerden inzetten, in die periode deed nog niet iedere verzekeraar mee. Dat gebeurde pas in 2008.

Voor die tijd kreeg een “oud” verzekerde een schriftelijke Verklaring van Schadevrijejaren waarvan het origineel door verzekeringsnemer doorgestuurd moest worden naar de nieuwe verzekeraar.

Helaas voor jou is een Verklaring van Schadevrijejaren maar 1 jaar geldig, daarna vervalt het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Deze regeling is nog steeds van toepassing.

Succes,

Natasja van het Centraal Beheer Webcareteam,
055 579 8000
Webcare[@]centraalbeheer.nl
https://www.centraalbeheer.nl

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jo
joskaa - Jun 11, 2024 om 14:15
Auto & vervoer

Scootmobiel heeft kuren

Tijdens het rijden stopt de scootmobiel er spontaan mee. Het scherm blijft aanstaan maar je kunt niet voor of achteruit (afgelopen zondag 8x gebeurd) Scootmobiel uitzetten, sleutel eruit, sleutel erin, aanzetten is de enige optie die je dan hebt, daana rijd ie weer. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn. Heb er een half jaar geleden een nieuwe accu in laten zetten dus dat kan het probleem niet ... Lees meer

Sk
Skyrider - Jun 10, 2024 om 17:20
Auto & vervoer

Auto verzekeren bij FBTO.

Ik wil mijn nieuwe elektrische auto verzekeren bij FBTO. Krijg ik het volgende antwoord van FBTO terug. 

Op basis van je leeftijd en het vermogen van je auto kunnen we de auto niet verzekeren. 

Lees meer

br
brandewijn - Jun 13, 2024 om 00:53
Computers & telefonie

Ik moet iedere keer opnieuw inloggen bij edge zins kort niet bij groome

als ik op facebook wil en andere dan moet ik iedere keer minloggen dat is nooit geweest Lees meer