vo
door vos1962 Mar 21, 2006 om 18:44
Garantie & verzekeringen

Veranderen van zorgverzekeraar voordelig?Volgens mij niet!

Onlangs ben ik van zorgverzekeraar veranderd,van VGZ naar Zilveren Kruis Achmea.Ik had(half december) aangegeven dat ik per 1 februari wilde instappen,zo was er voldoende tijd om op te zeggen en alles te regelen.Natuurlijk is er die chaos ontstaan.Ik krijg mijn afschrift op 7 maart en wat denk je:Zilveren Kruis heeft premies(bijna 600 euro)geincasseerd per 1 januari 2006 tot 1 maart,maar ook VGZ heeft de premie geincasseerd(218 euro).Dat word er niet bij verteld als je overstapt,dus echt voordelig is dat overstappen in mijn geval niet.Ik heb al een brief geschreven en telefonisch zijn ze heel moeilijk te bereiken.Zijn er meer mensen die dit meegemaakt hebben?Graag reacties en adviezen,bij voorbaat mijn dank.

229 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 21, 2006 om 18:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Iedereen die is overgestapt heeft dit op het moment. Je bent met terugwerkende kracht verzekerd bij Zilveren Kruis en zal een dezer dagen de premies van VGZ terugkrijgen. Echt waar! (Ik heb mijn premies al terug)

ve
door verwijderd - Mar 21, 2006 om 23:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Vos,


Je kan niet overstappen per 1 febr.


De wetswijziging is van kracht per 1 januari, dus per die datum ben je overgestapt naar ZK. VGZ zal die premies inderdaad echt wel terugstorten, onder het voorbehoud dat je polis bij hen tijdig is opgezegd (dwz. voor 1 maart).


Groet, Cannacampo

ve
door verwijderd - Mar 28, 2006 om 23:33
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Vos1962,


mocht de premie van VGZ nog steeds afgeschreven worden dan kan je deze (binnen 30 dagen) laten storneren, dan ga je er in ieder geval financieel niet op achteruit. Omdat ik bij VGZ werk (afdeling notaverwerking) weet ik dat er behoorlijk wat achterstanden zijn, bij de polisadmininstratie weet ik alleen niet hoe groot deze zijn.


Succes verder!


M.v.g.
Olórin

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer