schanullekuh
door schanullekuh Apr 23, 2012 om 06:34
Geldzaken & recht

Huurtoelslag.

Ik was laatst bij iemand, die tot enkele jaren terug huurtoeslag kreeg, maar het niet voor elkaar kreeg om dat stop te zetten toen ze ging verhuizen. Bellen, mailen, Schrijven, Ez. maar het wilde helaas allemaal niet baten. Enkele jaren later werd het plotseling wel stopgezet, en haar werd vriendelijk doch dringend verzocht dat geld terug te storten. Maar nu luidt de vraag waarop ik graag een begrijpelijk antwoord zou willen zien (want de termen die de belastingsdienst gebruikt begrijpt geen mens), na hoeveel jaar ze dat teveel aan huurtoeslag terug mogen eisen. De een zegt 5 jaar, de ander 15 jaar en er zijn zelf mensen geweest die beweerden dat ze het zelf na 35 jaar nog terug mogen eisen. Ik hoop dat ik hier een begrijpelijk antwoord op mag ontvangen, want de belansting maakt hu u niet makkelijk, wel moeilijk.

658 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 23, 2012 om 08:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


De belastingdienst
Schulden bij de Belastingdienst verjaren normaliter na 5 jaar, tenzij sprake is geweest van opzet of grove schuld bij de indiening van de belastingaangifte.

(bron)

ve
door verwijderd - Apr 23, 2012 om 11:27
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

http://kassa.vara.nl/tips/tips-detail/tipdetail/wanneer-verjaren-vorderingen/?vHash=c749c73j

ve
door verwijderd - Apr 23, 2012 om 14:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Artikel 21 lid2 van de Wet AWIR zegt het volgende:
2. Een tegemoetkoming kan met toepassing van dit artikel niet meer worden herzien indien vijf jaren zijn verstreken na de laaatste dag van het berekeningsjaar waarop de tegemoetkoming betrekking heeft.
Lees hier

ve
door verwijderd - Apr 23, 2012 om 14:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Het beste is toch om contact op te nemen met de Belasting.
Het telefoonnumeer staat op de beschikking.

Of maak een afspraak op een Belasting kantoor om het uit te laten leggen.

Succes, poltol

ve
door verwijderd - Apr 23, 2012 om 14:34
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wat ik nu niet begrijp is da ze de uitbetaling niet stop kon zetten. Ik had n.l. huurtoeslag in 2011 toen bleek dat ik boven de grens uit zou komen ben ik naar de site van de toeslagen gegaan heb daar mijn inkomsten van 2011 gewijzigd en promp kreeg ik binnen 1 maand de nieuwe beschikking met de melding dat ik 2011 gehele bedrag wat ik in die maanden had ontvangen in 24 termijnen kon terug betalen. En wanneer mijn inkomen omlaag zou onder de grens ik het weer opnieuw aan kon vragen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Mureuswausss - Jun 13, 2024 om 01:46
Computers & telefonie

Samsung komt zijn verplichtingen niet na betreft reparatie in garantieperiode

Goedenavond Kassa,

Eind september 2022 heb ik een nieuwe Samsung Galaxy S22 aangeschaft volledig nieuw in gesealde verpakking met de volledige gebruikelijke fabrieksgarantie van 2 jaar.

Nu is er tijdens deze periode een mankement opgetreden met de telefoon. 
De touchscreen in de 2 bovenste rijen functioneert/reageert niet meer.

Vanzelfsprekend heb ik een repa ... Lees meer

josxxl
josxxl - Jun 15, 2024 om 11:31
Vrije tijd & tuin
Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Tegels opgestapeld in achtertuin om later te leggen, netjes uit zicht en MOET opruimen van vehuurder

Ik heb naast mijn schuur op eigen terein niet te zien vanaf de straat, een stapel tegls liggen die ik nog moet leggen, maar ik heb reuma dus kan ik dat niet snel, duurt een poosje en nu wil de woningstichting dat ik die opruim! ze liggen netjes, niet te0 zien vanaf de straat en en leveren geen hinder op zelf s niet voor ons zelf daarom ligt de stapel daar. Nu dreigd de stichting ook met juridische ... Lees meer

Pe
Peanut71 - Jun 16, 2024 om 11:34
Winkels & webshops

Pakketten niet ontvangen of kwijt

Via Expresswear 2 keer pakketten kwijt.  2 kledingstukken besteld, 1 ontvangen via PostNL. Zelf achteraan moeten gaan, geen reactie meer gehad vanuit klantenservice, uiteindelijk betaald. Het andere kledingstuk vanuit ontevredenheid geretourneerd via DHL en wederom het pakket zoekgeraakt. Ik zou nu dus in totaal EUR 251 moeten betalen zonder iets te hebben ontvangen. Kan dit zomaar? Moeten zij w ... Lees meer