chielcremers
door chielcremers Nov 9, 2018 om 13:03
Geldzaken & recht

Partneralimentatie

Hallo, ik heb een vraag over mijn partneralimentatie.
Ik ben in 2002 gescheiden van mijn vrouw. In het convenant werd opgenomen dat ik partneralimentatie zou betalen tot mijn vrouw pensioen van mij zou ontvangen. Mijn ex vrouw is finacieel niet afhankelijk van mij. Zij heeft een volledige baan en inkomen.
Maar toen ik het convenant in 2002 ondertekende ging ik ervan uit dat mijn pensioengerechtelijke leeftijd 65 jaar zou zijn! Pas 11 jaar later in 2013 besloot de overheid om mijn pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. Dat zou dan betekenen dat ik weer 2 jaar extra alimentatie moet betalen. Mijn ex vrouw wil mij daaraan houden. 
Ben ik nu verplicht toch langer te betalen. Ik kon toch niet weten dat de pensioenleeftijd verhoogt zou worden. Is dit overmacht. Ik heb in 2002 toch getekend tot mijn 65.
Weet iemand hoe dit juridisch zit?

Bvd Chiel

847 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Nov 9, 2018 om 13:08
42060 Antwoorden / 21 Vragen
1

U was trouwens maar verplicht maximaal twaalf jaar te betalen.

Nu bent u zelf iets anders overeen gekomen, niet een leeftijd maar een omstandigheid. En dat laatste is veranderd.

U zult naar de rechtbank moeten om dat te kunnen wijzigen.

lottesanne
door lottesanne - Nov 9, 2018 om 13:16
438 Antwoorden / 47 Vragen
1

Valt inderdaad niet meteen wat aan te doen. U moet de rechter vragen om de alimentatie te laten stoppen, omdat u dit zelf in het convenant bent overeengekomen. Daarbij kunt u aangeven dat zij zelf in de bestaanskosten kunt voorzien en dat u van mening bent dat u niet langer partneralimenatie hoeft te betalen. Ook de wettelijke 12 jaar is al lang voorbij.

heremietkreeft
door heremietkreeft - Nov 9, 2018 om 13:19
16885 Antwoorden / 202 Vragen
0

In navolging @TIJGER1: er zijn hier twe zaken van belang, allereerst het gegeven dat @TIJGER1 al noemt m.b.t. beperking van de verplichting tot 12 jaar waarna in ieder geval herziening mogelijk is en de inhoud van de alimentatieovereenkomst. Als daarin het bereiken van de 65 jarige leeftijd wordt genoemd is dat m.i. geldig. Als daarin staat het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is dat anders.
Houd er overigens rekening mee dat aan u ook rechten toekomen m.b.t. de pensioenopbouw van uw ex partner tenzij dat bij convenant anders is geregeld.
 Zie voor meer info o.a. Partneralimentatie  (als u dat aanklikt ziet u o.a. het een en ander m.b.t. de beperking tot 12 jaar. 

Zoals ik een en ander lees zou u dus niets meer behoeven te betalen maar ik ben geen rechter.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer