ke
door kessel45 Aug 3, 2008 om 16:41
Huishouden & energie

Behang

Wij hebben enkele dagen geleden onze woonkamermuur met grijs behangen met vliesbehang. Het plaksel kan men dan meteen op de muur aanbrengen. Opgelet dat de naden keurig tegen elkaar aansluiten en met een doekje glad gestreken. Maar langs de naden vormt zich toch een donkere streep. Snappen niet hoe dit kan en weet hier iemand misschien een oplossing voor of moet alles er af? (twee dagen erk én de nodige kosten). Heel graag zou ik het ei van Columbus van jullie vernemen.

3890 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kiran
door kiran - Aug 3, 2008 om 17:50
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@kessel 45


http://www.hornbach.nl/home/nl/html/fs_root_ext.html?url=http://www.hornbach.nl/internet/inhalte/nl-projects/197324c7ee929a6d41256d8200364eb2_steps1.html


Bovenstaande link betreft een hele verhandeling over het aanbrengen van vliesbehang. Misschien dat daar nog het een en ander aan tips uit te halen valt. Ook kan je daar evt. nog uw vraag kwijt ....

ke
door kessel45 - Aug 3, 2008 om 17:51
75 Antwoorden / 45 Vragen
0

Super bedankt Kiran. Heb al een mailtje verstuurd met mijn vraag. Als iemand het kan weten dan zijn "zij" het. Bedankt.

ridder_1
door ridder_1 - Aug 3, 2008 om 18:04
376 Antwoorden / 8 Vragen
0

ik denk dat het is ontstaan doordat bij het aandrukken met een doekje de lijm van de ondergrond tussen de naden is omhoog is gekomen elinks en rechts van de naad is blijven zitten. deze lijm is opgedroogd en zal een lichte verkleuring kunne opleveren.


VraagJe; Heeft u tijdens het behangen een droog of nat doekje gebruikt tijdens het aanbrengen ??


nu de lijm is hard geworden kunt u proberen met een schoon lapje met handwarm (lauw) water deze strepen nog te verwijderen. Kijk wel even uit of het vliesbehang dik genoeg is om de combinatie van poetsen en boenen en warm water te kunnen verduren. Begin met een stukje wat later niet zichtbaar is (achter de bank of zo) Ook kunt u een mailtje sturen naar de lijmfabrikant (perfax of bison of ???) zij kunnen u adviseren om deze strepen alsnog te laten verdwijnen.


 

ke
door kessel45 - Aug 3, 2008 om 20:13
75 Antwoorden / 45 Vragen
0

Bedankt Ridder. We hebben na het plakken meteen met een vochtig doekje over de naden gepoetst.  Toen we de strepen zagen naderhand hebben we nogmaals (ja achter de kast) met een goed hete doek gevreven en erover heen gerold met een roller. Mocht er plaksel achter zitten, dan kon die weer dun worden door het warme doekje en uitgerold worden, maar helaas. Heb ook al een mail geschreven naar een behangfirma (idee van Kiran) en ga Perfax zéker aanschrijven. Bedankt voor je informatie. Ineke

be
door bertawrvb - Aug 4, 2008 om 21:00
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Van het behang wat over is met schuurpapier wat eraf schuren en het schuursel opvangen. Vervolgens de donkere plekken insmeren met lijm en het schuursel erop blazen of erop drukken.

Eerst uitproberen op een plek, bv achter een kast of gordijn, die niet zo in het zicht is.





ridder_1
door ridder_1 - Aug 4, 2008 om 21:53
376 Antwoorden / 8 Vragen
0

@ bertawvrb


heb ik in het verleden ook eens geprobeerd, maar is een heidens karwei en wordt visueel niet mooi genoeg.


aangezien het grijsbehang is (misschien is het zilver of aluminium look) denk ik dat er kleine metaaldeeltjes in het behang zitten. Door de zuurgraad van de opgedroogde lijm, worden delen in het behang geactiveerd die de zwarte strepen geven. je zou ook eens kunnen proberen een stuk keukenrol op de plek te houden en met een lauw strijkijzer de strepen weg te halen, ook alweer eerst een proefstukje doen natuurlijk.

vu
door vutter59 - Aug 5, 2008 om 11:29
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Een orzaak van bruine naden kan zijn dat er veel nicotine in de muur zit. Door de natte lijm trekt de nicotine door de naden naar de oppervlakte vandaar deze verkleuring.Probeer een stukje te behandelen met verdund bleekwater.


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer