at
door athene_1 Oct 22, 2005 om 00:47
Huishouden & energie

Bijverwarming

Beste mensen,


Een beetje laat voor een vraag misschien, maar ik waag het er op; ik ben op zoek naar mogelijkheden van goedkope bijverwarming. Dit voor de zolder waar mijn zoon veel zit en waar geen vaste verwarming is.


Bedankt alvast voor reaktie

12786 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

joostw
door joostw - Oct 22, 2005 om 01:01
22 Antwoorden / 2 Vragen
0

Een Zibro Kamin kachel(tje). Al naar gelang van de te verwarmen M³.


Best wel een hoge aanschafprijs maar jarenlang redelijk goedkoop stoken. Je kan ook gaan voor een goedkopere versie van een ander merk, maar die zijn niet alleen in prijs minder, ook in stookkosten en kwaliteit. Neem in ieder geval niet een met olie gevulde electro- radiator of een electrischeverwarming met ventilator, je betaald je blauw.

te
door techneut_1 - Oct 23, 2005 om 12:50
83 Antwoorden / 15 Vragen
0

Beste heer,


let erop dat u met een dergelijke kachel heel goed moet ventileren, anders legt u het loodje , ze maken de zuurstof op en u krijgt er giftige stoffen (o.a. koolmoonoxide) voor terug. Dus heel goed ventileren is belangrijk. Wanneer uw woning van cv is voorzien zou ik er eerder voor kiezen om een radiator te (laten) plaatsen. Het is eerst even iets meer werk, maar u bent wel in één keer klaar. Ik zou dat verkiezen boven die andere levengevaarlijke kacheltjes die overigens ook nog behoorlijk kunnen stinken. Om het toestel goed te laten werken is men eigenlijk speciale brandstof nodig, en ook die is niet echt goedkoop. Wanneer u andere brandstof toepast (bijv petroleum) gaan ze nog veel harder stinken.

mi
door miraltje - Oct 23, 2005 om 14:24
462 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik ga er vanuit dat u centrale verwarming hebt.


in dat geval is het het goedskoopste en veiligste om een radiator op de zolder bij te plaatsen en deze aan te sluiten op de bestaande cv leidingen in de ruimte er onder.


staat u u cv ketel op zolder dan zou u hier de leidingen op kunnen aansluiten.


de olie kachel die hier al aangeraden is zou ik in geen geval doen, dit soort kachels is meer voor een tijdelijke oplossing.


er word brandstof verbrand en bij verbranding ben je zuurstof nodig.


ventileer je niet genoeg en/of is er geen voldoende aanvoer van verse lucht dan loop je een zeer groot gevaar op koolmonoxide vergiftiging.


dit speelt vooral als deze kachels een paar uur achterelkaar branden.


ook moet dit soort kachels voordurend in de gaten worden gehouden ivm een open vlam.


als je bijv.eten moet, zul je hem dus uitmoeten doen ivm brandgevaar.


met een radiator,gevelkachel of een olie radiator loop je dit risico niet.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer