an
door andrea Aug 25, 2008 om 17:11
Huishouden & energie

Boomwortels

Van onze boom in de voortuin lopen er nu wortels door onder het trottoir. Daardoor komen er enkele tegels naar boven.Wij zijn bang dat mensen hier over kunnen vallen. Wie is verantwoordelijk hiervoor? De Gemeente omdat die de eigenaar is van de stoep, of wij omdat het onze boom is? Wie moet dan de herstel kosten betalen?

2261 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Aug 25, 2008 om 19:35
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@andrea


Eerlijk gezegd, geen flauw idee wie daarvoor moet opdraaien. U zou kunnen informeren bij uw Gemeente.


Heb zelf een paar jaar terug met hetzelfde probleem te maken gehad. Opgelost door de tegels eruit te halen, de wortel met bijl te lijf te gaan, zodat hij onder het maaiveld zit, en dan de tegel er weer netjes bovenop. Misschien een ideetje? Kost alleen wat eigen energie!

ve
door verwijderd - Aug 25, 2008 om 19:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag andrea,


Juridisch gezien ben jij verantwoordelijk en aansprakelijk. Weet de gemeente hiervan, dan zijn ze overigens wel verplicht om het probeem (op jouw kosten) op te lossen. Doen ze dat namelijk niet, dan is er sprake van gedeeltelijke verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid.


Met vriendelijke groet, Read3.

ve
door verwijderd - Aug 26, 2008 om 06:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Enkele steunwortels van uw boom drukken de stoeptegels omhoog en dat probleem verhelpen zal mogelijk het eind van de boom betekenen. Meldt het probleem bij de Dienst Stadsbeheer van de gemeente en als ze komen om het te bekijken vraag dan advies over snoei of aanvraag voor een kapvergunning. Als de steunwortels namelijk aan een zijde worden doorsneden of gekapt dan zal de boom wellicht in onbalans komen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer

Bol heeft mijn koffie apparaat zoek gemaakt. had volgens bol naar philips, gemoeten, en wil het niet vergoeden

Aan Bol.com Pakketweg 2 5145NG Waalwijk     Mijn Koffiemachine lekte van onderen . Philips Saeco Grand Aroma sm 6585/00. Gekocht 3 Januari 2024 met 2 j garantie. Volgens u had het naar Philips reparateur gemoeten !, maar van hun nooit geen label met adresgegevens gekregen. De antwoorden van jullie service en contact staan hieronder Volgens hun wordt het als verloren beschouwd. Wat h ... Lees meer

re
reuben748 - May 20, 2024 om 15:19
Huishouden & energie

Koken op gas of inductie

Dear forum members,

A new kitchen is going to be built, but now I am faced with the following ..............what should I choose?
Currently cooking on gas here, but you hear so much about cooking on induction. I have delved into it as much as possible (as far as possible). 
Intellectually I  should choose induction , but I'm dreading it. You hear so many contradictions an ... Lees meer