bk
door bklerk Feb 13, 2006 om 10:13
Huishouden & energie

Jaarnota ENECO 2005

Onlangs kreeg ik een schrijven van Eneco over mijn Jaarafrekening Dat men met een nieuwe opzet bezig zijn van de Enrergie nota. Normaal wordt begin van de maand mijn energie afgeschreven dat is in Januari - Februari niet gebeurd, inzake hiervan kan dat volgens Eneco 3 a 4 maanden lster zijn dan normaal. Het kan gebeuren dat ik 3 a 4 afrekeningen vlak achter elkaar krijgt of dat het in 1 keer wordt afgeschreven. Men hoopt? dat het daarna weer gaat zoals ik het gewend was met een oprechte excuse van dat ongemak. Ik vind dat zeer kwalijk vooral omdat je als een soort voorschot bank wordt behandeld en goed op moet passen dat je dat geld gereserveerd houdt. Dat is vooral voor veel mensen moeilijk als ze bv van een uitkering moet leven. Zeker nu omdat de energie kosten ten opzichte van vorig jaar fors gestegen zijn en nog steeds duurder wordt. Normaal ontvang je die Jaarnota  begin van het nieuwe jaar.

271 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 13, 2006 om 11:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geachte Mevr,/Heer Klerk, Alhoewel u geen directe vraag hebt maar meer een opmerking,toch even een reactie.De energie leveranciers zijn constant bezig met veranderingen ,en we zijn er nog niet.U hebt gelijk met uw opmerking maar tevens zegt u ook dat er gereserveerd moet worden .Dat is wat wij als consument moeten doen .Fred

ve
door verwijderd - Feb 16, 2006 om 10:26
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Voor wat betreft het advies om nog niet geinde voorschotbedragen opzij te zetten, sluit ik me aan bij Fred. Ik wil hier nog aan toevoegen, dat e.e.a. volgens mij niet zozeer te maken heeft met de gevolgen van de liberalisering van de energiemarkt en de daarmee verband houdende veranderingen, maar met de ingebruikname van een nieuw factureringssysteem door Eneco. Onlangs ontving ik ook al een brief waarin werd aangekondigd dat men termijnbedragen niet op tijd had kunnen berekenen en dat dit later zou worden ingehaald. Ook uit anderen hoofde weet ik dat het niet bepaald lekker loopt binnen die club. Groet, M@rtin

ve
door verwijderd - Feb 16, 2006 om 10:29
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb niet echt een antwoord op uw vraag. Maar ben het wel eens met uw stelling dat je voor energiebedrijven vaak als een soort van "voorschotbank" fungeert.
Je kunt ze echter toch wel enigszins in de hand houden door niet aan automatische incasso te doen. Persoonlijk heb ik nergens automatische incasso's lopen. Ik bepaal op deze manier altijd zèlf hoe & wanneer het geld overgemaakt wordt.
Tja, meeste bedrijven maken het altijd een soort van aantrekkelijk door wat korting te geven als je autom. incasso laat uitvoeren, maar aan de andere kant kun je beter zelf de rente trekken van je geld op je rekening dan dat zij het te pas & te onpas afschrijven.
Die kortingen zijn trouwens altijd maar minimaal, dus bespaar je er toch weinig mee.
Dan hebben we nog wel de factor gemak van het niet iedere maand over hoeven te maken. Maar ook dat is toch een kwestie van heel weinig tijd om een betalinkje te verrichten? Een acceptgiro is zo ingevuld & met telebankieren gaat het al helemaal makkelijk.
Hou het gewoon in eigen hand dan kun je jezelf aardig wat verrassingen besparen.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer