he
door hennykr Mar 20, 2009 om 19:48
Huishouden & energie

Katten in de tuin

Hoi kan ik katten uit mijn tuin weren?


Ik heb het al met van allerhande middeltjes geprobeert.


Helpt boomschors ook.of Cacao doppen?


 

6311 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 20, 2009 om 19:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,

Cacaodoppen kunnen en zullen helpen want deze gaan tussen de tenen van de kat ziiten en dat vinden ze niet prettig.
Maar voor hoelang? Je blijft ze kopen want ze verdwijnen in de grond.

Groet, Rebel

ve
door verwijderd - Mar 20, 2009 om 20:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor je snelle antwoord.


Ik leg er dan wel worteldoek onder.


Kijken of dat dan helpt.


Gr Henny

ve
door verwijderd - Mar 20, 2009 om 20:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo Henny,
probeer bij een dierentuin of circus tijgerpoep te halen en leg dit in je tuin. Dat is voor een kat nl een heeeeele grote kat! Hij zal het hazenpad kiezen...



ve
door verwijderd - Mar 20, 2009 om 23:59
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag Henny,

Schrikdraad helpt!. Via een kleine 1:1 transformator (scheidingstrafo) kan 230 Volt ook. Maak 1 secundaire draad aan een goede aarde en de andere aan de blanke draad door de tuin.
Er zijn nog meer onvriendelijke methoden om te voorkomen dat ze in uw tuin komen en binnengehouden worden. B.v. de rioolbuismethode.
Veel succes.

Hardware ERror MAN. (geen kattenliefhebber, dat zal duidelijk zijn.)



ve
door verwijderd - Mar 23, 2009 om 14:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ook wij hebben 'overlast' van katten in onze tuin gehad. Op zich niet erg dat die beestjes in onze tuin snuffelen maar wel heel vervelend dat we regelmatig poep onder onze schoenen hebben. Deze katten leggen kennelijk flinke drollen in ons fijne grind. We hebben na diverse middeltjes uiteindelijk gekozen voor zo'n ultrasound-ding. Werkt dus geweldig! Geen kattenpoep meer in onze tuin. In ze bijsluiter staat wel vermeld dat niet alle katten hier gevoelig voor zijn. Bepaalde rassen hebben geen last van die hoge geluidjes. Gelukkig slaat het bij ons aan.

ve
door verwijderd - Mar 23, 2009 om 15:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0






Hier, in de gemeente Eindhoven, betaal je hondenbelasting €64,00 per jaar. Hondenpoep opruimen verplicht, verplicht om een poepzakje bij je te hebben, honden aan de lijn binnen de bebouwde kom. Geen poepzakje bij je: Kost je €60,00, hond niet aan de lijn kost je €60,00 hondenpoep niet opgeruimd, kost je €120,00


Katten: Kosten geen belasting in Einhoven, scheiten van katten, overal toegestaan, loslopende katten: overal toegestaan, overlast door loslopende katten: Enorm! Ergernissen door buurtgenoten door overlast van ongenode katten: Enorm!


Waarom die verdomde katten altijd los, en als de eigenaren er nu iets aan deden, zoals sterilisern of i.d, ho maar! Kattenpopulatie neemt enrm toe, vorig jaar heb ik zelfs nog 14 jonge kittens uit m'n tuin verwijderd, en naar asiel gebracht, er stond geen naamplaatje op, van wie ze waren.....katten en honden: OK, maar dan ook dezelfde regelgeving, ik ruim de stront van m'n hond netjes op ja, maar de katten schijten wel in onze tuin, lekker hoor!


Er is dan ook maar een oplossing om katten te verjagen: Jachtgeweer! Het is net zo'n plaag als met ratten, als je die eenmaal hebt dan..


Succes met de katten, en geluid(ultrasoon), ach, dat helpt geen ene moer.(Ben absoluut geen kattenhater, maar ik mot ze toch niet hier hebben, ze kunnen dan de boom in!)


Gr. Henri

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 6, 2024 om 22:11
Huishouden & energie

Liander wil mijn meter vervangen

Ik kreeg vorige week een brief van Liander dat ik mijn huidige goed funtionerende meter voor de stroom moet vervangen vanwege een vage wet .

Ben ik verplicht om dit op te volgen of probeert Liander via druk en halve leugens die nieuwe meter geinstalleerd te krijgen ? Lees meer