xa
door xanjan Jan 13, 2009 om 22:08
Huishouden & energie

LED - lampen

Wij hebben onlangs een aantal halogeenlampen vervangen door (witte) LED-lampjes, 220 Volt. Nu valt op dat ook wanneer de lamp/het armatuur is uitgeschakeld, de lampjes, weliswaar heel zwak, licht blijven geven. Hoe komt dat en hoeveel energieverbruik levert dat op? Het kan nooit veel zijn omdat de lampjes zelf per stuk nauwelijks meer dan 1 W verbruiken.


 

2108 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

knoop4x9
door knoop4x9 - Jan 17, 2009 om 03:01
533 Antwoorden / 0 Vragen
0

Overal in huis zijn elektromagnetische velden aanwezig afkomstig van apperatuur maar ook van het electrischiteitsnet waar op de ledjes kunnen reageren,een andere verklaring kan ik hiervoor niet vinden.


grt  Nico

kl
door klus - Jan 17, 2009 om 21:50
9 Antwoorden / 24 Vragen
0

Als u de voedings spanning uitschakelt, door de des betreffende groep in de meterkast uit te schakelen, kunnen de ledlampen niet meer opgloeien. OK?  Wanneer u de groep weer inschakelt en de led gaan weer gloeien, dan zit het probleem in de schakelaar. Succes

saaai
door saaai - Jan 23, 2009 om 10:16
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Aanvulling op Klus:


Wanneer het probleem in de schakelaar zit doet u er verstandig aan om alle schakelaars in huis te laten controleren/of zelf te controleren.
Het sluipverbruik van defecte schakelaars kan aardig oplopen en kan bovendien brandgevaar opleveren.
Dit sluipverbruik kan zelfs hoger liggen dan de verbruikswaarde van de aangesloten apparatuur.



Dus voor uw veiligheid en besparing van energie alles goed na kijken bij voorkeur laten doen door een elektriciën.

ak
door akranen - Jan 23, 2009 om 10:56
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

Door het geringe stroomgebruik gloeit hij na door de condensator die de spanning nog even vasthoud.Ik verbaas me over het aantal onzin antwoorden bij kassa

xa
door xanjan - Jan 23, 2009 om 14:22
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hoelang kan dat 'nagloeien' dan duren? Volgens mij blijven de ledjes voortdurens een heel klein beetje gloeien. Ik wist niet dat er een condensator in de lampjes was ingebouwd.


Ze zijn overigens op verschillende schakelaars aangesloten, en door een electricien geinstalleerd, dus ik had het tweede antwoord ook al naar het rijk der fabelen verwezen. En in het eerste antwoord geloof ik sowieso niet!

juupke
door juupke - Feb 3, 2009 om 17:54
108 Antwoorden / 17 Vragen
0

Soms kan het lijken als er daglicht op de leds schijnd dat de led brand door de spiegeling van de leds. Daarnaast kan het inderdaat het verhaal van de condensator zijn. Je kan de groepen schakelaar een keer proberen voor de zekerheid, en anders het lampje er een keer uitdraaien

kenwel2
door kenwel2 - Feb 3, 2009 om 18:06
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Hallo, u schrijft: "Ze zijn overigens op verschillende schakelaars aangesloten, en door een electricien geinstalleerd"


Ik zou zeggen: Neem eens kontakt op met deze electricien, mogelijk heeft hij een sluitend antwoord, tenslotte is hij degene die e.e.a aangesloten heeft....mogelijk zit er ergens iets fout, testen kun je, zoals al is  gezegd: De betreffende groep waarop deze leds zitten aangesloten, even geheel uitschakelen in de meterkast..er zit in ieder geval ergens niet goed..want u schrijft namelijk, dat de leds ALTIJD wat blijven branden, en dat kan/mag in praktijk niet.


Succes, en groet, Henri

pl
door ploeff - May 26, 2009 om 16:54
54 Antwoorden / 2 Vragen
0

Idd. Wat wordt er veel onzin verkocht op zo'n site als deze.
Ik kom nu pas op deze vraag n.a.v. het item van Kassa 23mei09 over LEDlampen.
Het enige juiste antwoord dat in de buurt komt is  "nagloeien".
Het is geen gloeien, maar fosforiscentie.  Vgl de lichtgevende wijzers van oude horloges en wekkers (inmiddels verboden wegens gezondheidsrisico's: "straling")
Hier is iets dergelijks aan de hand: nadat de fosforiserende stof in de spaarlamp, TL-buis (identiek aan een spaarlamp, alleen compacter "opgevouwen") en TV-beeldbuis (alleen de oude "diepe" beeldbuizen) hebben dat. Als U een TV in een heel donkere kamer uitschakelt (zelfs de stekker uit het stopcontact trekt!) gloeit de fosfor aan de binnenkant van de beelbuis na.
Bij een TL-buis is er iets anders aan de hand: dat na-forsforiseren kan een oorzaak zijn, maar als de TL-armatuur verkeerd is aangesloten (fase en nul verwisseld) dan kan dat verhaal van het oppikken van "elektrosmog" de oorzaak zijn. In de ouderwetse Foto-doka's kon dat voor veel beschadigd fotopaier leiden: grijze sluiering, want de (verkeerd aangesloten) TL-buis bleef ook uitgeschekled licht uitstralen.

Hoe dat precies in de LED-lamp zit weet ik niet. Ik weet niet precies hoe de witte LED-lamp werkt: het kan zijn dat - net als bij de TL-buis - de LED's een UV-straling afgeven, die via een fosforiserende coating het UV-licht omzet in zichtbaar licht. Door die coatings samen te stellen uit verschillende poeders met verschillende kleur kan men die TL-buizen maken die dan "warm" of "koeler" (=blauwer)  licht afgeven. De lichtkleur wordt vaak aangegeven in bijv 3400°Kelvin dat is de temperatuur van een zwart lichaam dat een vergelijkbare kleur licht afgeeft. Maar: TL-buizen geven een discontinu spectrum af: het poeder is samengesteld uit een klein aantal kleuren en dus worden de tussenliggende kleuren niet uitgestraald. Een gloeilamp (en onze allergrootste gloelamp, de zon) en dat "zwarte" referentie-lichaam heeft een CONTINU spectrum: ALLE golflengtes van het zichtbare licht zijn aanwezig, alleen: licht van een hogere temperatuur (bijv. 6000°Kelvin) bevat meer kortgolvig, blauw licht. Vandaar dat daglicht "koeler" lijkt maar van een hogere brontemperatuur afkomstig is. Wij vinden in huis bijv. warmer licht aangenamer het bevat meer rood en geel en sluit beter aan bij wat wij van de oude gloeilampen gewend zijn. Sterker nog: de duurdere Flame-lampen worden van een verflaagje voorzien die het tamelijk witte gloeilamp-licht wat roder doet lijken. Dat verflaagje is gewoon een filter, heeft niets te maken met de eerdergenoemde fosfor-laag in een TL-buis en spaarlampen.

Halogeenlampen zijn eigenlijk "gewone" gloeilampen, maar door het halo- geen-gas kan de temperatuur veel hoger worden opgevoerd en daarom geven ze een witter licht (het licht verschuift iets naar het blauw van daglicht.) Vaak kan je met wat minder vermogen toch het gevoel van helder, "sterk" licht geven, en dat zou de geringe zuinigheid van halogeen verklaren.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ga
Gamba 1950 - Oct 30, 2024 om 20:07
Huishouden & energie
Afpo/Feroli WTW/CV Optifor 3.0 zorgt voor tochtoverlast

Afpo/Feroli WTW/CV Optifor 3.0 zorgt voor tochtoverlast

Ik woon in een appartement met een CV van Feroli dit gekoppeld is aan een WarmteTerugWin unit die de woning ventileert. Om precies 19.00 uur start het ventileren op niveau storm. Je voelt een koude luchtstroom. Dit stop om 23.00uur. De instalateur kan niets vinden. Maar die komt ook niet op het tijdstip dat het gebeurt. Volgens de instalateur zit er geen klok in de WTW en ook buiten de appartement ... Lees meer

Ee
EefjeEerlijk - Oct 31, 2024 om 23:43
Geldzaken & recht

Retourtermijn bij C&A webshop minder dan 28 dagen

C&A adverteert op haar website met een retourtermijn van 28 dagen. Op zich prima, vergelijkbaar met het europese herroepingsrecht - je moet bij een online bestelling binnen 14 dagen na ontvangst schriftelijk melden dat je iets retourneert en hebt dan nog 14 dagen het product te retourneren. Bij elkaar 28 dagen.

C&A hanteert niet 14 dagen voor de herroeping + 14 dagen voor verze ... Lees meer

Jo
Joriend - Oct 31, 2024 om 20:22
Geldzaken & recht

Houtworm in TV meubel

Begin dit jaar via een officiële mango houten winkel een tv meubel gekocht van mango hout. Echter merkte ik op dat er elke keer "zaagsel" lag in de binnenkant van het meubel. Eerst niets achter gezocht maar nu ik ook gaatjes opmerkte ben ik er achter gekomen dat er houtworm in het meubel zit. Ik heb met het betreffende bedrijf contact gezocht hierover en zij kwamen met de volgende oplossing  - ... Lees meer