da
door danzel Dec 22, 2004 om 16:26
Huishouden & energie

Sleuteloverdracht

Hallo,


Op 10 december hebben wij de sleutel ontvangen voor ons huis. De normale gang van zaken is dat dit bij het tekenen van het koopcontract gebeurt. Het geval was echter dat de makelaar niet aanwezig was bij de overdracht. Tijdens het tekenen heeft de notaris de makelaar gebelt en deze verzekerde ons binnen een uur aan het huis te staan en de sleutel te overhandigen. Dit was inderdaad het geval. De makelaar had echter maar 1 sleutel bij. De overige moesten volgens hem in het huis liggen. Dit was niet het geval. Het huis heeft bijna 2 jaar leeggestaan en in beheer, de beheerder zou de sleutels hebben en ze binnen 2 dagen afgeven. Dit was inderdaad het geval alleen de sleutel van de poort bleek zoek te zijn. Nu is dus het geval dat wij geen sleutel hebben van de poort en wij bij de makelaar van het kastje naar de muur gestuurd worden.


Mijn vraag is: Kan ik de sloten vervangen en de rekening naar de makelaar sturen?


mvg


Danny Theunissen

8025 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

freya
door freya - Dec 22, 2004 om 18:11
10999 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hallo Danny,


Even los van het feit of je dat vergoed krijgt of niet. Als ik een bestaand huis zou kopen dan zou ik zo wie zo alle sloten vervangen. Ook al zou ik voor de bestaande sloten alle sleutels krijgen. Ik zou toch niet prettig kunnen slapen in de wetenschap dat er misschien toch nog iemand rondloopt met een sleutel van mijn huis. Je weet immers niet hoeveel sleutels er in omloop zijn.


m.vr.gr. Freya

jo
door jonkman22 - Dec 23, 2004 om 20:56
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Beste Danny,


Dit zijn altijd lastige dingen. In feite is de verkoper aansprakelijk, tenzij er bij de bezichtiging is gemeld dat er geen sleutel van is. In principe kan je makelaar niet aansprakelijk stellen. Wel knullig dat hij niet aanwezig was. Jullie hebben dan ook niet van te voren geschouwd zeker (normaal 1/2 uur voor passeren rondje door de woning om te kijken of er nog iets veranderd is tussen de koop en de overdracht). Ik zou zeggen ga in elk geval met de nota naar de makelaar en stel hem aansprakelijk c.q. in gebreke en geef aan dat hij dit maar in rekening moet brengen bij de verkoper.


Ik wens je veel succes.


Groeten


Conny Dijkhuis

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Rob van Damme
Rob van Damme - Sep 22, 2024 om 23:14
Auto & vervoer

Dealhunter Lidl aanklagen

Ik heb een elektrische fiets besteld bij Dealhunter Lidl maar hij is niet geleverd en ik heb er voor betaald een bedrag van €99,95 en ik heb van hun de bevestiging gekregen dat hij betaald is maar geen leveringsdatum gekregen wanneer hij zou geleverd worden en ik wacht er nog steeds op en de Lidl benaderd maar die konden mij niet helpen en ze konden de bestelling niet achterhalen. Mijn vraag is ... Lees meer

Pu
Pumuckl_NL - Sep 16, 2024 om 10:36
Auto & vervoer

Waarom is groeps ticket ns duurder dan dagretour

Waarom heeft de ns zoiets als groepsticked daluren bedacht, is meer dan 2x zo duur dan gewoon kaartje.
Mijn vraag is, wat is nu de goedkoopste optie om van Wijchen naar Den Bosch te reizen?




 



... Lees meer

Nick714
Nick714 - Sep 20, 2024 om 13:14
Computers & telefonie

Mag KPN spotify in rekening blijven brengen en niet opzeggen?

Destijds bij het afsluiten van mijn abonnement gratis Spotify erbij gekregen. Na verloop van tijd werd dit betaald, want het was geen onderdeel meer van het abonnement. Prima! Echter, bleek dat het abonnement er om de zoveel tijd uitlag en kwamen de reclames van een gratis abonement steeds weer voorbij. Uiteindelijk dit dus opgezegd en een direct abonnement gepakt bij spotify. Helaas bleek dat KPN ... Lees meer