go
door goedkoopje Jan 12, 2008 om 17:30
Huishouden & energie

Zelf cv instaleren

Ik wil een Daalderop 24/80 zelf instaleren is dat te doen ? Ik heb in het verleden al wel een Vailant VCW 242 geinstaleerd en dat is 17 jaar goed gegaan !

288 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

4711
door 4711 - Jan 12, 2008 om 18:24
885 Antwoorden / 2 Vragen
0

Gezien de lage verkoopcyfers is het een lastige ketel waar niet iedereen onderdelen in voorraad van heeft en ik heb ook geen ervaring!


Een populair merk als Vaillant of Nefit, en dan niet de goedkoopste project ketel maar net iets duurder type houd het meestal langer vol, hetzelfde voor Remeha, Avanta is goed, maar Quinta is beter na enige jaren... dus ondanks duurder wel langere levensduur!


Als je netjes werkt en alles goed monteer kan het, maar bij garantie is het ene merk lastiger dan andere als het geen erkend vakman was!


Let op de KG want daar zitten grote verschillen en het moet meestal erg hoog naar boven... dus ik plaats bepaalde modellen daarom niet meer!


Succes en ik zou geen Daalderop kiezen wegens de geringe omzet! Goede ketels maar ik heb liever een bekender massa produkt!

cnorrie001
door cnorrie001 - Jan 20, 2008 om 13:07
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

zowieso is de vraag of er nog slechte ketels zijn. ik heb onlangs zelf de remeha quinta gemonteerd, voor het eerst. deze brandt nu de hele "winter" probleemloos. als je idd zorgvuldig werkt en je een beetje inleest op internet dan kom je er vast uit, helemaal als je dit al eerder gedaan hebt. en vwb de garantie; er zijn een aantal (internet) handelaren die bij verkoop gelijk de juiste papieren meegeven.


vr gr

juupke
door juupke - Jan 20, 2008 om 16:58
108 Antwoorden / 17 Vragen
0

Als je jezelf aan de bekende installatieregels, en als je handig bent met techniek kun je het zelf doen.

peedee
door peedee - Feb 4, 2008 om 21:25
96 Antwoorden / 10 Vragen
0

Tuurlijk is het goed zelf te doen. Dat is net als het monteren van 4 nieuwe banden onder je auto, het zelf bouwen van een computer, het aanleggen van een elektrische installatie in je huis  en ga zo maar door. Alles kan, zolang je maar weet waar je mee bezig bent en de spullen hebt om de klus te doen. Heb je een goede meter om de drukken in de ketel te meten en in te regelen? En een meter om de CO en CO2 gehalte in de rookgassen te meten? Oh ja! Was dei Vailliant al een HR of nog een VR? Als je nu een HR plaatst, denk er dan aan dat het een gesloten systeem is (voor de leken die meelezen: daarbij wordt de lucht die nodig is voor de verbranding van buiten aangezogen en de rookgassen worden naar buiten afgevoerd.) Dus heb je een concentrische aansluitpijp nodig. Oh ja, een een afvoer rechtstreeks op het riool voor het condenswater. Zoals ik al zie: als je weet wat je moet doen, hoe je het moet en en de goede spullen hebt, is het geen probleem en kan je het lekker zelf doen. Succes met de klus!

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer