me
door merkelen Mar 14, 2005 om 16:58
Voeding & gezondheid

Babi-pangang

Ik krijg het maar niet voor elkaar om babi-pangang van buikspek zo lekker krokant te maken. Ik doe het eerst marineren en dan 1 dag in de koelkast zodat de marinade lekker kan intrekken. Dan ga ik vervolgens grillen (ongeveer 45 minuten) maar het buikspek wordt na enige tijd zwart aan de bovenkant terwijl de binnenkant op dat moment nog niet geheel gaar is. Heb het ook al geprobeerd met hete lucht (ongevaar 50 minuten op 240 graden)maar ook hier niet echt het gewenste resultaat. Weet iemand een andere manier om toch een lekker krokante babi-pangang te maken?

3521 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Mar 15, 2005 om 20:02
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja ik weet een heel goede manier, maar daar moet je nog even mee
wachten tot het mooi weer is. Babi pangang is nl voortreffelijk op de
barbeque.



Wellicht kan je trouwens een combinatie van gril en oven gebruiken.
Eerst de oven om te garen en het vet te laten "smelten" (ja hoe oem je
dat anders) en vervolgens onder een snikhete gril om lekker korstje te
krijgen.



Naast deze methoden is het echt ook lekker om gewoon in de koekenpan te
bakken. Inderdaad niet zo lekker als grillen, maar errug lekker.



Verder raad ik je aan om niet de marinade van de conimex te nemen, maar
naar de toko te gaan en daar zakjes van toko lien te halen. zijn van
die doorzichtige zakjes met marinade. Zijn echt lekkerder, maar wel
zouter door de ve tsin.



Dussss wachten op de zomer en dan op de bbq.

ve
door verwijderd - Mar 17, 2005 om 09:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor de tip. Helaas mag ik op het balkon van mijn flat niet bbq dus daarvoor moet ik wachten op de aankomende pasar malam. Maar de truc ofwel het geheim v.d smit is dus dat ik eerst het spek moet ''garen'' en voor het krokant laagje even onder een gloedhete grill moet houden. Gebruik zowel boemboe kant en klaar van conimex maar ook zelf samengestelde vanuit Indonesisch kookboek. Welke chinese kruiden kan ik voor dit gerecht gebruiken?

ve
door verwijderd - Mar 29, 2005 om 18:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

altijd eerst koken tot het gaar is af laten koelen liefst in het kookvocht(marinade) en dan pas gaan grillen dan kan je stoppen op het juiste moment

ve
door verwijderd - Apr 4, 2005 om 19:39
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dek eerts het vlees tot het gaar is af met alufolie en daarna haal je dat eraf en maaj je het in korte tijd krokant

ve
door verwijderd - Apr 4, 2005 om 20:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Oud draadje - lama benang

ve
door verwijderd - Jun 11, 2005 om 02:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo hier een tip van henk..


ik stel voor om het vlees wat je gebruikt eerst al te speolen onder een lauw warme kraan (schrikeffect) dan de kruiden te gebruiken met een beetje olie(olijf  of zonnebloem) en dan de kruiden.


laat dat een 30 minuten staan en daarna een de zaak omkeren en weer 30 minuten laten staan


de oven voorverwarmen op 200 graden a 10 minuten


en dan de zaak in de oven zetten met een temp van 180 voor een tijd van 90 minuten


ik weet niet wat voor oven je gebruikt...maar als je een combi oven heb kun je ook gebruik maken van autocook


 

ve
door verwijderd - Jun 11, 2005 om 08:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

lama benang

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

su
susaneggen - Oct 1, 2024 om 12:02
Vakantie & reizen

AirBNB

Ik heb een boeking gemaakt via AIRBNB, die moet je vervolgens meteen betalen anders vervalt de boeking.
De knop van het betalen deed het niet. En daarom heb ik handmatig geld overgemaakt naar AIRBNB.
Ik heb een boekingsnummer en ik heb een rekeningnummer van hen.

Echter doordat de betaalknop niet is gebruikt is de boeking geannuleerd. Zij hebben mijn geld niet op de correcte m ... Lees meer

ha
halicaphi - Oct 6, 2024 om 11:13
Vakantie & reizen

Refund mails alitalia???

Nu, na meer als twee jaar na het faillissement van Alitalia krijg ik een reactie van Alitalia mbt een refund voor twee geannuleerde tickets.
Men vraagt hiervoor een copie van mijn ID en mijn bankgegevens.
ik vertrouw dit niet helemaal.
Zijn er meer mensen die een mail hebben gehad of ervaring hiermee hebben? Lees meer