Als ik bij de supermarkt brood koop en dat invries, zijn de sneden in bevroren toestand eenvoudig van elkaar af te krijgen. Koop ik nu brood bij de bakker, dan zijn de bevroren sneden haast niet van elkaar af te krijgen, ze zitten zo vast aan elkaar dat ze steeds stukgaan bij het lospeuteren. Het heeft vast te maken met de gebruikte grondstoffen of zoiets. Wie heeft er een tip? Ik heb laatst al het nog niet bevroren brood "los" gemaakt maar heb na invriezen toch weer dezelfde ellende.
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
In het brood van de bakker zal meer vocht zitten/verser ingepakt zijn.
Tip: vries halve broden in. Als je ze uit de vriezer haalt, even een klap met de vuist erop, dan springen er wel een paar af. In de magnetron ermee ( 10 seconden vol power per snee)en het is net vers uit de oven.
Eet smakelijk.
Tip2: Als je een flinke vriezer hebt, koop dan een paar maal 20 of meer broden 's morgens. Dan moet de bakker voor vaste klanten 's middags nee verkopen. Dat heeft ie niet graag. Gooi het met hem op een accoordje dat hij je belt als hij veel brood over heeft. Dan haal je het net voor sluitingstijd en betaal je de helft of minder.;-)
Geachte. Over het algemeen is supermarkt brood verpakt in een dikker soort plastic zak die minder lucht toe laat dan de plastic broodzakken van de warme bakker.Dus beter om in de vriezer te bewaren.
Brood uit de diepvries halen , 10 seconden in de magnetron hoogste stand, dan laat de buitenste rand los en kan je een paar sneetjes eraf halen. Rest kan weer terug in vriezer.
Het blijft toch beter in een diepvrieszakje, dus inderdaad invriezen in porties is een goed idee. Die zakjes kun je best hergebruiken dus zo erg is dat allemaal niet. Je leven beëndigen is nog het minst milieu-onvriendelijk, maar of dat nou zo'n goede keus is ...
Overigens, als je het bevroren brood heel even laat liggen, dan is het binnen de kortste keren al niet meer stijf bevroren en kun je het gemakkelijker los krijgen.
Lospeuteren zou ik niet doen, zet er een mes tussen, dat gaat beter.
Met een niet te puntig mes even tussen de broodsneeen door wrikken en los springen ze, bij mij altijd succes vol. Ik heb wel altijd brood van de warme bakker.
Ik denk dat het puur toeval is, maar ik herken het probleem, alleen omgedraaid: bij mij blijft supermarktbrood altijd aan elkaar zitten, terwijl vers brood van de bakker makkelijk los te halen is in bevroren toestand.
De enige tips die ik je kan meegeven zijn: - Schud het brood eens goed op voordat je het invriest. - Geef het brood de ruimte in de vriezer, zorg dat het niet "opgepropt" ligt. - Haal het iets eerder uit de vriezer en laat het wat ontdooien voordat je het loshaalt. - Vries brood zo vers mogelijk in. Hoe verser het brood, hoe minder kans op ijskristallen, die de broodstructuur aantasten en de sneden aan elkaar vastvriezen.
Voor de goede orde. Ik ben zelf niet iemand van de flauwekul doorstuurberichtjes, maar ik vind de uiteenzetting van deze persoon van dermate groot belang, dat ik voor één keer een uitzondering maak en graag anderen laat meedelen.
Is wel het beste idee als je direct een sneetje brood uit de diepvries wil eten.Onnodig energieverbruik welk gesuggereerd wordt is natuurlijk ,,mierengeneuk''.Magnetron is er niet om GEEN gebruik van te maken.Natuurlijk kun je het brood ook uit de diepvries halen en als het mogelijk is een kwartiertje wachten,tenminste als je niet staat te trappelen om direct te eten,ook dan beginnen de plakjes los te laten.
Alle antwoorden gelezen. Het mijne er nog niet bij. Hier komt ie: Diepgevroren brood in het bovenste vak van de koelkast laten "overnachten", valt 'smorgens met gemak van elkaar. Millieuvriendelijk!
Als ik er op tijd aan denk haal ik het brood 'savonds voor naar bed gaan uit de vriezer en leg het in de open broodtrommel. s'morgens helemaal ontdooit en direkt te eten.
Je hebt helemaal gelijk.Maar het gaat hier waarschijnlijk erom dat ,,als'' je er even niet aan gedacht hebt om een brood op tijd uit de diepvries te halen (overkomt mij ook wel eens) en je barst van de honger, om dan op een snelle manier toch een paar sneetjes brood in je buik te krijgen.
even een andwoordt wij kopen ook brood bij de bakker is veel beter maar wij kopen ongesneden brood veel beter en gezonder ook want het lekkerste blijft bij de bakker wij snijnden het brood half en leggen het in de diep vries en halen dan steeds een halfje uit en heb je nooit geen last van plak brood wan dat is niet lekker groetjes
Meestal kopen we een paar broden bij de warme bakker en doen ze in de vriezer, mits ze goed afgekoeld in een afgesloten zak worden gedaan. Dan is het afbreken van een paar sneedjes bevroren brood meestal geen probleem, maar ik heb ook wel eens voorzichtig een mes ertussen gewrikt. Met brood van de supermarkt is het vaak een hele toer om er een paar stukjes af te breken. Dat zal dan waarschijnlijk toch met de gebruikte ingediënten (water?) te maken hebben. Ik hou het dus, vooral vanwege de betere smaak, op brood van de warme bakker. Daar betaal ik graag wat meer voor.
het brood vriest vast omdat het te vochtig is, dus brood eerst laten afkoelen dan laten snijden en verpakken en niet te dicht op elkaar in de vriezer en de sneden kun je zo van elkaar halen zowel van de supermarkt als van de warme bakker, als je erg vroeg naar de bakker gaat dan is het brood nog te vers. ( zelf gesneden brood is trouwens niks gezonder dan als het al is gesneden )
Eerder uit de vriezer halen, moet je juist NIET doen! Het beste is om de plakken brood onmiddellijk van elkaar af te halen, nadat je het brood uit de vrieskast hebt gepakt. Althans dat is mijn ervaring.
Het is duidelijk een vocht/water kwestie. Te vochtig brood kleeft vers al meer en als het bevriest wordt het dus een ijsklomp. Een normaal NL. moet 800 gram wegen, dus het gewicht aan water kan meel uitsparen. Voor het gewicht aan meel zijn ook normen, alleen die zijn lastiger te controleren. 5% meer water bespaart een hoop meel.
Als liefhebber van zonnebloempitten brood, veelal bij Aldi of Lidl vandaan, is de Aldi makkelijk te scheiden en het vochtigere brood van Lidl niet.
Vastvriezen is een kwestie van vocht. Simpel. Tegen vastvriezen kun je iets doen. Tussen iedere snee brood een vetvrij papiertje leggen (Bakpapier). Kun je zelf knippen. Ik wel wat werk, maar je bent er wél vanaf. Niet in een zak invriezen maar in een plastic trommel, net ze groot als de sneden. Een mes er tussen steken en je wrikt het naderhand zó los. Ik bak al een poos brood, maar je moet niet meteen het brood invriezen. Vandaag bakken, morgen invriezen in een trommel. Nooit last.
als de koelkast een z.g. snel-invriesknop heeft: die dan bij invriezen 60 minuten aanzetten -kookwekker gebruiken-. doen wij ook altijd met ons zelfgebakken/gesneden brood; dan laten de sneetjes gemakkelijker los en zit er niet zo'n vocht tussen.
heb je zo'n knop niet: dan bij het invriezen de HOOGSTE STAND gedurende één uur aanzetten voor hetzrelfde effect.
Brood invriezen doen wij al jaren, het is waar dat je dan even moet kijken hoe je het beste het brood vanelkaar krijgt!
Heel simpel wij gebruiken meestal een breed broodmes en ik probeer dan voorzichtig ertussen te komen.En dan heb ik zo een aantal sneden vanelkaar, dan doe ik ze verder ontdooien in de ontdooistand voor brood in de magnetron. Of als ik meer tijd heb zet ik de sneden tegen de tegelwand zijn ze ook zo ontdooid, of mijn man doet dit boven de waterkoker, door de stoom gaat het nog vlugger.
Wij hebben nooit geen problemen met brood uit de vriezer.
Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.
de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende
...
Lees meer
Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde. Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat. Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten. Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik
...
Lees meer
Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.