Danone croissant-deeg invriezen?
Kun je de bekende blikjes croissant-deeg eigenlijk invriezen? Via Google ben ik het nog niet tegengekomen. Bladerdeeg kan ingevroren worden en brood ook, dus het lijkt me niet heel onwaarschijnlijk, maar de blikken staan wel onder druk, dus ik zou het graag gewoon zeker weten.
Wie heeft dit al eens uitgeprobeerd en was het na ontdooiing nog lekker?
Volgens mij kan het wel. Ik zou het deeg uit het blik halen en in een plastic diepvrieszakje / bakje invriezen. Ik denk dat als het in de originele verpakking de diepvries in gaat, dit inderdaad nog wel eens kan gaan "knallen"...
[quote=getty schreef op zondag 27 jun 2010, 21:02]Volgens mij kan het wel. Ik zou het deeg uit het blik halen en in een plastic diepvrieszakje / bakje invriezen. Ik denk dat als het in de originele verpakking de diepvries in gaat, dit inderdaad nog wel eens kan gaan "knallen"... Ja ik ben het eens met @getty ,want dan kan het gaan knallen!! Maar als extra advies zou ik een datum aanbrengen op de platic-zakjes ,Zodat je weet tot wanneer het houdbaar is dan als je nieuwe koopt deze eronder neer leggen en ook met datum erop natuurlijk!Succes ermee met vr gr jo-anne
Het lijkt mij dat deeg invriezen geen probleem moet zijn. Veel verpakkingen zijn overigens van alluminium en karton. Ik denk dan ook niet dat ze echt zullen ontploffen in de vriezer.
Tja wat betreft het ploffen, het ergste dat er kan gebeuren is dat het busje openspringt, net als wanneer je de verpakking expres open maakt, daar ben ik niet zo bang voor. Ergens had ik de hoop dat ik niet de eerste was om dit te proberen, maar het loopt nog niet storm met ervaringsdeskundigen ;)
Awel, het ligt nu al 2 dagen in de vriezer, nog niks geks gebeurd. Ik zal tzt nog 's melden hoe het resultaat was als het er weer uit komt.
Waarde edwardus.
Ik ben bang dat het niet lukt. De reden is dat de levende gistcellen die hun werk nog moeten doen, bij -18 C afsterven.
De vergelijking met bladerdeeg klopt niet, daar zit geen gist in, alleen vet. Bij brood heeft de gist zijn werk al gedaan.
Ben wel benieuwd naar de reactie van Danone.
Salut, Harrie
Oeps, het lijkt erop dat je gelijk hebt harrie, dit is het antwoord van Danone:
[quote]Het deeg van de Danerolles Croissants kan niet worden ingevroren .
Het is mogelijk de aangegeven baktijd te halveren. De afgekoelde croissants kunnen dan worden ingevroren en vervolgens op een later moment worden afgebakken
Ze liggen al een paar dagen in de vriezer, misschien kan ik het alsnog zo doen als ze aanraden. Anders heb ik een lesje geleerd ;)
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer