hoelang kan ik verse, kleingesneden knoflook maximaal bewaren? nu doe ik het in een plastic bekertje in een plastic zakje in een Tupperware-doosje (super goed afgesloten, dus geen geurtjes in de koelkast) in de koelkast. na een week zie ik geen schimmel, in ieder geval niet zichtbaar voor het oog. ik ben wel bang dat het na zo'n tijd misschien 'giftig' wordt. wie weet het?
Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.
Hoi. Snij je altijd alles klein zonder doel? Snap dat niet met knoflook, meestal gebruik je maar een paar teentjes, kan je beter klein snijden als je het nodig hebt. Ook beter voor de smaak. Want heel blijven ze maanden goed, hoe lang ze gesneden in de koelkast goed blijven weet niemand, want het is ongebruikelijk. Gebruik je neus en je mond, die heb je niet voor niets.
dank voor uw reactie mw of mijnhr Van Leyden. ivm reumatische beperkingen aan mijn handen snijd mijn huishdlke hulp eea fijn/klein. met het blote oog ziet het er goed uit, en het ruikt wat sterker. gebruik knoflook dagelijks in soep en sla. ik vroeg me af of knoflook 'giftig' kon worden, haar helende eigenschappen wellicht verliest na een week..
knoflook zeer fijn snijden en in een potje doen met zonnenbloemolie/olijfolie.zorg er wel voor dat de knoflook geheel onder de olie staat en dan is het vele weken houdbaar.deze potjes zijn ook gewoon te koop in de winkel..
Als je het nog makkelijker wil: Xenos o.a. verkoopt potjes fijngesneden knoflook in olie. Die blijft superlang vers. Verse knoflookteentjes krijg je ook makkelijk en snel fijn in een knoflook-pers..
Helemaal onder de olie ermee, eventueel een schepje zout erbij. In een goed afgesloten potje en in een koelkast (max+5°C). Is het een week of 6 houdbaar. Of er 'geneeskracht' in zit weet ik niet (interesseert me ook niet), het is voornamelijk LEKKERRRRRR!
Vers is toch het lekkerst. Een knoflookpers kan met reuma soms lastig te hanteren zijn. Met een elektrisch hakmolentje kan je de knoflook zonder veel moeite fijnhakken. Anders is bewaren in een goed afgesloten potje (olijf)olie een goede optie.
waarom al dat bewaren van al dan niet gesneden knoflook ??
gebruik al 40 - 50 jaar knoflook en dat - buiten het weekend - bijna dagelijks, tenzij ik ergens heen moet, waar ik wil voorkomen, dat ze de sterke reuk als vervelend ervaren. ben dit gaan doen, toen geconstateerd werd dat mijn cholesterolgetal te hoog was en heb dit konsekwent vol gehouden. heb de knoflook in de kelder liggen, waar ik dan telkens een teentje van af neem; is het groot wordt 't gehalveerd en de 2e helft komt dan tot de volgende gebruiksdag in 'zilver-papier. Zo gaat dat al járen ! Prima. Koelkast : waarom ??
[quote=johannes1 schreef op maandag 19 aug 2013, 18:27]waarom al dat bewaren van al dan niet gesneden knoflook ??
gebruik al 40 - 50 jaar knoflook en dat - buiten het weekend - bijna dagelijks, tenzij ik ergens heen moet, waar ik wil voorkomen, dat ze de sterke reuk als vervelend ervaren. ben dit gaan doen, toen geconstateerd werd dat mijn cholesterolgetal te hoog was en heb dit konsekwent vol gehouden. heb de knoflook in de kelder liggen, waar ik dan telkens een teentje van af neem; is het groot wordt 't gehalveerd en de 2e helft komt dan tot de volgende gebruiksdag in 'zilver-papier. Zo gaat dat al járen ! Prima. Koelkast : waarom ??
werd zojuist weggeroepen om - warm - te eten. zodoende eigenlijk te vroeg geklikt. heb mijn knoflookteentje gecoupeerd en samen met de groente en aardappelen opgegeten. dit doe ik om : - het scherpe in de mond weg te nemen ; - dat ik denk dat dit de reuk beter wegneemt voor mijn omgeving; het absorbeert dan goed met /door het overige van de maaltijd. de 2e helft heb ik netjes ingedraaid in een schapje op het aanrecht gelegd. dat blijft met gemak een aantal dagen als onaangebroken. misschien is mijn omgeving óf aan de reuk/stand gewend of ze zegt er maar niets meer van, want ruiken blijf je het m.i. Maar wat is belangrijker : ff die reuk als toeschouwer moeten 'genieten' of mijn gezondheid [denk ik tenminste] ; juist ja ! dat wilde ik nog toevoegen.
Knoflook is wel heel gezond, er is in Nederland een man ( wie geen idee meer) die knoflook extract maakt en dat geregeld aan zijn koeien geeft. Volgens hem zijn de beesten daarna nooit meer ziek geworden en hij geeft ze dan ook geen geneesmiddelen meer. De melk smaakt ook niet naar knoflook. Ik bewaar het altijd buiten, niet in de zon dan lopen de teentjes uit. In de winter kan je het buiten laten liggen als het maar goed droog blijft. Wil je het zelf planten doe dat dan al in oktober.
Knoflook zelf in de olie bewaren lukt bij mij nooit. Na enkele dagen gaat het gisten en is levensgevaarlijk (giftig) kijk op bijgevoegde link http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp64.htm
Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld. Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen. De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.
Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g
...
Lees meer
Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract heb betaald? Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!
Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar) Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri
...
Lees meer
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.