ma
door mallwitz Sep 1, 2009 om 22:41
Voeding & gezondheid

Ouderbijdrage dit jaar met 45 % verhoogd.

Mijn zoon zit in HAVO 5. Ik kwam vandaag toevallig een overzicht van de ouderbijdrage van vorig jaar tegen. Tot mijn grote verbazing zag ik dat vorig jaar voor HAVO 5 een bedrag van EUR 354,= betaald moest worden. Dit inclusief boekenfonds EUR 226,= Dit jaar moesten wij EUR 195,= betalen en de school ontvangt voor de boeken van de overheid EUR 316,= per kind. Dit is dan samen EUR 511,= een kostenstijging van ca. 45 %. Omdat je dit jaar niet meer voor de boeken hoeft te betalen valt het niet op. Dit jaar heb je een extra post Leermiddelen en ovrige faciliteiten. Dit was vorig jaar in het boekenfonds en de algemene kosten opgenomen. Mijn vraag: Kan ik van de school verlangen om mij inzicht te geven in de kosten. Ik kan mij niet voorstellen dat alles 45 % duurder is geworden. Trouwens zijn ook veel boeken niet uitgereikt, maar in plaats daarvan hebben ze eigen gemaakte lesmaterialen en kopien uitgedeeld. Zijn nog meer ouders die deze ervaring gemaakt hebben?

403 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ma
door mallwitz - Sep 2, 2009 om 18:24
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ja vrijwillige bijdrage,haha. Maar daar zijn ze heel open in op onze school. Je hoeft niet te betalen, maar dan geen kluisje, entreegelden, uitstapjes etc. zelf betalen. Ik heb vandaag gewoon gebeld en ze hebben eerlijk uitgelegd dat ze ervoor gekozen hebben om extra inkomsten niet aan de ouders door te geven, maar anders besteden. Ze gaan de bibliotheek uitbreiden, extra lesmaterialen aanschaffen en een potje voor ouders, die tegemoetkoming in de studiekosten krijgen aanvullen. Het is namelijk dit jaar zo, dat wij EUR 195,- ouderbijdrage moeten betalen, maar van de maximale tegemoetkoming maar 184,46 bedraagt. Tot nu toe hielden ouders iets over om aanvullende materialen te kopen, maar vanaf dit jaar niet meer. Voor zulke ouders komt dus een potje. Hierop kan beroep worden gedaan voor deelname aan werkweken en gratis verstrekken van schriften, pennen, rekenmachines, etc. Hier kan ik mij wel in vinden. Ze gaan nu in de loop van de week een brief aan alle ouders sturen met een goede uitleg en een opstelling van alle kosten. Het is echt belachelijk dat je zo veel moet betalen om je kind naar school te sturen en voor ouders met een minimum inkomen is dit zeker niet meer te doen. Blijft maar een ding over, boze brieven aan onze regering te schrijven, in de hoop dat het iets in beweging zet.

holpen
door holpen - Sep 2, 2009 om 18:26
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik ben zowel ouder als leraar aan een middelbare school. Elke school moet een specificatie kunnen tonen van hoe de vrijwillige ouderbijdrage is opgebouwd. Let wel, als het goed is, gaat het hier om een vrijwillige bijdrage. Veel scholen doen er alles aan om het woordje "vrijwillig" vooral niet te laten opvallen.

Nu is het bedrag van 316 euro eigenlijk een heel krap budget om alle studieboeken van te kunnen aanschaffen. Veel scholen hebben grote problemen om binnen dit budget te blijven. Maar dat terzijde.

Overigens betekent "vrijwillig" niet dat het ook vrijblijvend zal zijn: als de bijdrage niet betaald wordt, kan het zijn dat de betreffende leerling bijvoorbeeld uitgesloten wordt van deelname aan bepaalde activiteiten of geen gebruik mag maken van sommige faciliteiten. En dat willen we dan ook weer niet, he? Dus betalen we maar. Eerlijk gezegd vind ik het eigenlijk behoorlijk stupide dat het allemaal op deze manier geregeld is. Belachelijk hoge bedragen om je kind fatsoenlijk naar school te kunnen sturen.


holpen
door holpen - Sep 3, 2009 om 03:21
1416 Antwoorden / 0 Vragen
0

Helemaal met je eens!
Dank voor de reactie.



Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer