ee
door eefhannie Oct 1, 2009 om 09:20
Voeding & gezondheid

Rijden na een herseninfarct

Hallo, Mijn vader 77 jaar heeft in april dit jaar een herseninfarct gekregen. Is hiervan hersteld. Van het ziekenhuis kregen wij te horen dat er een eigenverklaring opgestuurd moet worden naar het CBR. Dit gedaan ook keuring door een afhankelijk huisarts, kregen verzoek om een extra keuring voor de oogarts. Dit ook gedaan goedgekeurd. Dus wij dachten komt goed. Nu krijgt mijn vader van het CBR een afwijzing i.v.m. dat hij te vroeg met aanvragen is. Op de site van gemeente Tilburg staat dat het wel 13 weken kan duren voordat je bericht hebt van het CBR maar niets is minder waar binnen 1 week. Kan het CBR om die reden mensen afkeuren? Zowel door een huisarts dan door het ziekenhuis goedgekeurd is.


Met vriendelijke groeten, Fam. van Ittersum

954 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

kenwel2
door kenwel2 - Oct 1, 2009 om 09:45
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Dag Fam. van Ittersum, soms geeft een geneeskundige verklaring of eigen verklaring niet genoeg duidelijkheid betreffende gezondheid, een aanvullend medisch onderzoek kan dan noodzakelijk worden geacht door het CBR, De kosten van de aanvullende geneeskundige onderzoeken zijn geheel voor eigen rekening. na de geneeskundige onderzoeken neemt een medisch adviseur de aanbevelingen in de meeste gevallen over. Ook het invullen van de zg. eigen verklaring kan aanleiding voor het CBR zijn geweeest, om nadere onderzoeken te starten.


Succes en beterschap met uw vader.


Mvgr. Henri

johanpc
door johanpc - Oct 1, 2009 om 10:04
1379 Antwoorden / 2 Vragen
0

Toen ik op 22 dec 2002 een infarct had kreeg ik van het ziekenhuis het advies om tenminste 2 jaar niet terijden.


Na die 2 jaar opnieuw onderzocht en een verklaring gekregen dat ik weer mocht rijden.


En niks geen melding naar het cbr.

vladja
door vladja - Oct 1, 2009 om 10:14
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

vii. Bijlage bij de Regeling eisen geschiktheid 2000


 7.6 Doorbloedingsstoornissen van de hersenen

 Doorbloedingsstoornissen van de hersenen omvatten beroerten (hersenbloeding of herseninfarct, ook wel CVA), TIA’s (transient ischemic attacks), verwijdingen van slagaders (aneurysmata) en andere vaatmisvormingen van de hersenvaten.


 7.6.1.2 TIA en beroerte

Een TIA geeft geen beperkingen aan de geschiktheid. Na een beroerte is men ongeschikt voor rijbewijzen van groep 1 voor een periode van zes maanden. Na die termijn is een specialistisch rapport vereist, opgesteld door een neuroloog of een revalidatiearts. Bij afwezigheid van geestelijke of lichamelijke functiestoornissen bestaat geschiktheid voor onbepaalde tijd. Als er functiestoornissen aanwezig zijn volgt een rijtest met een deskundige op het gebied van de praktische geschiktheid (van de desbetreffende afdeling van het CBR). Bij een positieve rijtest is de maximale geschiktheidstermijn 5 jaar. Het CBR heeft voor de rijtest een uitvoerig protocol. Voor personen met epilepsie geldt tevens paragraaf 7.2.


 


Bron: http://www.cbr.nl/pdf/reg2000.pdf


 


Vladja

vladja
door vladja - Oct 1, 2009 om 10:52
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Bij de eigen verklaring is al een keuringsrapport van een huisarts meegestuurd. Ook is op verzoek van het CBR een extra ogentest uitgevoerd. Alles geheel conform de (dubbel) gekopieerde tekst.


De vraag is of het CBR mensen mag afkeuren.


 

vladja
door vladja - Oct 2, 2009 om 14:55
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

 

Dus pas na 6 maanden na het herseninfarct  moet er een specialistisch onderzoek plaatsvinden en een rapport worden opgesteld door een neuroloog of revalidatie-arts. Het rapport van een onafhankelijke huisarts heeft in deze geen waarde.


 


De eis van een keuring door een oogarts slaat dan ook nergens op, daar eerst aan de hand van het rapport beoordeling plaatsvindt. Is dat gunstig, dan kunnen ze nog verdere tests vragen, indien nodig.


 


Ik vind dat het CBR hier wel enige steken heeft laten vallen. Bij de eerst aanvraag had men u moeten berichten over de wachttijd van 6 maanden en daarbij moeten aangeven dat een keuring door een huisarts niet geaccepteerd wordt. Daarmee was u voldoende ingelicht over de gang van zaken. De nog gevorderde aanvullende ogentest  (extra onnodige kosten) bij de eerste aanvraag slaat nergens op en duidt op incompetentie van de desbetreffende medewerk(st)er van het CBS. U kunt hierover en klacht indienen bij het CBR en vragen de onnodig gemaakte kosten te vergoeden. Of dit in erste instantie kans van slagen heeft, betwijfel ik, gezien de reputatie van het CBR. Mogelijk dat een verwijzing naar het inschakelen van de Ombudsman hiervoor, een gunstige invloed heeft.


 


Vladja


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Oct 5, 2024 om 22:45
Elektronica & tv

Filmbox bij kpn

Ik kreeg een mail van KPN dat filmbox nu bij hun op kanaal 50 zit,natuurlijk meteen gaan kijken,maar het werkt nog niet
Me wel afgevraagd,moet je hier nu extra voor gaan betalen?
Net zoals bij netflix?
Voor mij heel onduidelijk,want daar heb ik geen zin in,heb al 4 van dit soort,gewoon betaald Lees meer

MartinnitraM
MartinnitraM - Oct 2, 2024 om 15:17
Huishouden & energie

Ben ik verplicht mee te doen aan steekproef Enexis gasmeter?

Een onduidelijke brief gekregen van Enexis om mee te doen aan een steekproef. Deze steekproef stelt vast of mijn gasmeter betrouwbaar meet. Ben ik verplicht daar aan mee te doen en een hele middag thuis te moeten wachten op een monteur van weer een ander bedrijf ? Dus een vrije dag te moeten opnemen hiervoor ? Lees meer

da
daan.s - Mar 15, 2024 om 12:21
Elektronica & tv

Neato robotstofzuiger gekocht bij Albert Heijn, binnen garantie onbruikbaar. Wie is er verantwoordelijk?

Wij hebben Maart 2023 bij Albert Heijn een Neato D8 gekocht voor €199,-. Mooi ding, werkte goed tot een paar weken geleden de app niet meer opstart en verbinding kan maken. Resultaat > stofzuiger kun je niet meer instellen of aanzetten via de app. Na wat onderzoek lees ik dat Neato falliet is. Hij gaat nog wel aan en uit maar uiteindelijk heb je toch de app nodig om de robot in te stellen om ... Lees meer