hg
door hgzuidwijk Aug 2, 2005 om 13:33
Voeding & gezondheid

Zeeuwse mosselen

Ik heb bij AH Verse Zeeuwse Mosselen gekocht in een verpakking van 2 kg. in een bonus versaanbieding. Het etiket bevat zelfs het logo "Zeeland's Roem".


Omdat ik de kwaliteit van de mosselen niet best vond, bekeek ik het etiket nauwkeuriger en ontdekte onder de kleine lettertjes dat de mosselen waren gevangen in Atlantique N-O (FAO27)


Hoe kunnen deze mosselen onder de titel van Zeeuwse mosselen worden verkocht?


(Ik ga deze vraag overigens ook voorleggen aan de klantenservice van AH)


Harry Zuidwijk

11875 13 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

brynnar
door brynnar - Aug 2, 2005 om 13:49
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

Beste Harry,


De term 'Zeeland' en/of 'Zeeuws' is blijkbaar niet wettelijk beschermd, zoals bij veel (buitenlandse) producten wel het geval is. Voorbeelden: Parmaham komt alleen uit de streek rond Parma. Champagne mag alleen champagne heten als het daar ook vandaan komt. In het buitenland zijn ze veel fanatieker met deze productbescherming dan in Nederland. In feite kan Goudse kaas uit de kop van Noord-Holland komen en mogen de Zeeuwse mosselen bij Brazilie gevangen worden.


Brynnar

sunset_1
door sunset_1 - Aug 2, 2005 om 14:31
265 Antwoorden / 22 Vragen
0

Volgende keer lekker mosselen van de visboer ;)

brynnar
door brynnar - Aug 2, 2005 om 14:34
1782 Antwoorden / 27 Vragen
0

...en wie zegt dat die uit Zeeland komen.....? Die komen misschien uit de Waddenzee (waar hele velden 'gezaaid' en 'geoogst' worden) of voor de Franse kust, Noorwegen wellicht, misschien wel Ierland....... weet jij het?

rooijm
door rooijm - Aug 2, 2005 om 15:49
62 Antwoorden / 6 Vragen
0

Beste Harry,


Heb je nu misschien niets aan, maar probeer de volgende keer de mosselen van de Aldi. Hebben wij ook gedaan, n.a.v. de Kassa test en wij vonden ze heerlijk!


Eet smakelijk!

hell-rider
door hell-rider - Aug 2, 2005 om 16:17
573 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ach Harry, de laatste jaren komt de IJsselmeerpaling ook uit een kweekvijver in Spanje en smaakt nog goed ook, hier is bijna geen paling meer.


Maar war de Zeeuwse mossel betreft gaat het hierom.


<Quote>


Hoewel de meeste mosselen afkomstig zijn uit de Waddenzee mag toch gesproken worden van 'Zeeuwse' mosselen. Alle mosselen die in Nederland worden verhandeld, verwateren in de Oosterschelde. Verwateren betekent: zandvrij spoelen. Door het verwateren in de Oosterschelde krijgt de mossel het predikaat 'Zeeuws' mee.


</Quote>


Nu weten we hoe het zit en waarschijnlijk is 'vak27' wel ergens in de buurt.


Maar ja, de visboer weet er alles van, eetsmakelijk, WillemG

jantje7
door jantje7 - Aug 2, 2005 om 16:19
1459 Antwoorden / 23 Vragen
0

Hallo Harrie,


Laatst bij een radio programma gehoord dat als de mosselen ca 6 weken in de zeeuwse wateren gegroeid zijn (gespoeld met ca 6 liter water per uur) mogen ze de naam voeren van Zeeuwse mosselen.


De onze waren trouwens over heerlijk.

sunset_1
door sunset_1 - Aug 3, 2005 om 09:37
265 Antwoorden / 22 Vragen
0

Mosselzaad wordt opgevist in oa. de waddenzee, daarna uitgegooid op groeiplaatsen en wanneer de mosselen gegroeid zijn inderdaad verplaatst naar de oosterschelde waar de schoonspoelen en groeien tot ze geschikt zijn voor consumptie. Althans, zo zat het ongeveer. Kijk ook eens op www.roemvanyerseke.nl , da''s de fabrikant.

aukje1973
door aukje1973 - Aug 3, 2005 om 14:57
32 Antwoorden / 5 Vragen
0

er zijn bepaalde regels voor om de naam te mogen dragen deze kun je opvragen via de warenwet en geloof mij u doet er goed aan dit in de gaten te houden

 

koop eens een paar bij de vishandel deze zijn over het algemeen beter

re
door reni - Aug 5, 2005 om 22:05
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

zeeuwse mosselen, de echte ,worden opgekweekt in de waddenzee uit mosselzaad. Daarna groeien ze op in de oosterschelde.Tegenwoordig komen er ook mosselen uit ierland en uit de hangcultuur. Het is dus niet allemaal zeeuws goud wat er blinkt.groeten uit Yerseke rené


 


 


 


 


 


 


 


 

hell-rider
door hell-rider - Aug 5, 2005 om 22:18
573 Antwoorden / 0 Vragen
0

Toen ze met de mosselen in de Waddenzee begonnen was het, toen hier nieuw, de hangcultuur.


Groet WillemG

es
door essentie - Aug 6, 2005 om 11:16
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Al jaren eet ik geen vlees, vis of gevogelte meer. In de eerste plaats van uit mijn levensovertuiging (er hoeven voor mij geen dieren doodgemaakt te worden om mij te voeden), maar in de tweede plaats vanwege vaak twijfelachtige fok-, kweek- teeltmethoden.


M.vr.gr., Marijn Vermaat


(www.de-essentie.nl)

es
door essentie - Aug 6, 2005 om 11:16
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Al jaren eet ik geen vlees, vis of gevogelte meer. In de eerste plaats van uit mijn levensovertuiging (er hoeven voor mij geen dieren doodgemaakt te worden om mij te voeden), maar in de tweede plaats vanwege vaak twijfelachtige fok-, kweek- teeltmethoden.


M.vr.gr., Marijn Vermaat


(www.de-essentie.nl)

ca
door cayuna - Feb 6, 2006 om 21:37
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo,


de supermarkt koopt heel groot in voor heel veel winkels tegelijk dus de mosselen mogen niet te duur zijn anders worden ze niet verkocht!dus het is altijd b-kwaliteit en geen a-kwaliteit van de visboer.


Je heb de supers en de jumbo`s deze zijn groter,meer vlees en veel lekkerder maar die heeft de supermarkt niet.


Het is net als kabeljauw in de supermarkt let er maar eens goed op dan staat er pollack op met kleine lettertjes en dat is geen noord zee vis maar ijslandse kabeljauw en u maar denken dat het dan goedkoper is als bij de vis boer!Het is ook een heel groot verschil van smaak en echt niet te vergelijken!


Een goede visboer eet zelf ook verse mosselen,en besteld ze alleen als de kwaliteit goed is als het minder wordt(bepaalde maanden in het jaar)verkoopt een goede visboer liever nee dan dat hij een slechte mossel verkoopt


vriendelijke groet,cayuna 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jane55
jane55 - Sep 23, 2024 om 12:04
Geldzaken & recht

Verkeerde Lounge bank geleverd

Op 12 september, na 3 maanden wachttijd werd mijn bank bezorgd, helaas de verkeerde.
Direct doorgegeven aan het bedrijf, het zou uitgezocht worden, daarna nog verschillende keren gebeld, tot nu toe, 11 dagen verder, nog geen resultaat.
Wel werd er gezegd dat als zij de bank opnieuw gaan bestellen ik er weer 3 maanden op moet wachten.
Mijn vraag is, kan ik de koop ontbinden, omdat ik ... Lees meer

El
Eline72 - Sep 27, 2024 om 10:37
Winkels & webshops

Webshop Salura

Hallo ik heb 6 september een spiegel besteld bij website Salura maar heb deze nooit ontvangen.  de site is nu ook niet meer bereikbaar. Ik had een track and tracé ontvangen en daar stond in dat de spiegel verzonden was vanuit China en in Nederland was aangekomen maar even later deed de track and trace het niet meer. Dit bedrijf zou in Amsterdam zitten en had alleen een website heb verschillende ... Lees meer

A.
A. Maas - Aug 30, 2024 om 14:44
Geldzaken & recht

Wie is ook opgelicht door scooterrijbewijs.nl? Bedrijf reageert niet...

Mijn zoon wilde binnen enkele weken zijn scooter rijbewijs halen. Deed navraag bij het bedrijf over de beloftes op de site. Na aanmelding bleek dat er maanden tussen theorie en praktijk examen gaan zitten. Hij zou moeten bijbetalen, maar dan nog lukt het niet binnen zijn planning. Hij vroeg hen alles te annuleren en zijn geld terug te storten. De servicedesk medewerker gaf echter geen antwoord op ... Lees meer